6 Μαρ 2016

Σύσκεψη στον ΕΟΤ: Η προβολή των νησιών Βορείου και Νοτίου Αιγαίου στο εξωτερικό

Εν όψει της νέας τουριστικής περιόδου και της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού ΙΤΒ στο Βερολίνο, την ερχόμενη εβδομάδα,......
η Αναπληρώτρια Υπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά συγκάλεσε σύσκεψη στην Αθήνα με τους θεσμικούς εκπροσώπους των νησιών και των περιοχών του Β. Αιγαίου και του Ν. Αιγαίου. 

Στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 4 Μαρτίου, συμμετείχαν η Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου κα Χριστιάνα  Καλογήρου, ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου κ. Γιώργος  Χατζημάρκος, ο Δήμαρχος Σάμου κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος, ο Δήμαρχος Λέσβου κ. Σπύρος Γαληνός, ο Δήμαρχος Χίου κ. Μανώλης Βουρνούς και ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού της Κω, κ. Ηλίας Σιφάκης.

Επίσης συμμετείχαν εκπρόσωποι των Ενώσεων Ξενοδόχων της  Κω, κα Κωνσταντίνα Σβύνου, της Σάμου κα Δέσποινα Χατζηανδρέου, της Λέσβου κ. Περικλής Αντωνίου και της Χίου κ. Περικλής Λόντος, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.  Συμμετείχε ακόμη ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα, κ. Αντώνης Μασσέλος-Μαρσέλος.

Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα δράσεων του Υπουργείου που είχε ανακοινωθεί νωρίτερα την ίδια ημέρα με στόχο τη δυναμική προώθηση και προβολή του ελληνικού τουρισμού στο εξωτερικό και τη στήριξη των νησιών του Αιγαίου, που έδειξαν το πιο ανθρώπινο και φιλόξενο πρόσωπο της Ευρώπης, στέλνοντας ισχυρό μήνυμα αλληλεγγύης σε όλον τον κόσμο.

Το πρόγραμμα είχε ευρεία αποδοχή από όλους τους συμμετέχοντες.

Οι φορείς κατέθεσαν τις απόψεις και προτάσεις τους επί του προγράμματος, και αποφασίστηκε η συνεργασία και ο πλήρης συντονισμός των εμπλεκόμενων φορέων για την υλοποίηση των στοχευμένων δράσεων και των επιμέρους ενεργειών.

Οι φορείς επισήμαναν την ανάγκη να στηριχθεί η εικόνα των νησιών, μέσα από τις Διεθνείς Εκθέσεις Τουρισμού και τις προωθητικές ενέργειες προβολής και διαφήμισης στο εξωτερικό, τονίζοντας παράλληλα την αναγκαιότητα συμβολής και των εγχωρίων ΜΜΕ για την προβολή και ανάδειξη της ομαλότητας και της ελκυστικότητας των προορισμών αυτών.

Είχε προηγηθεί κύκλος συναντήσεων της αν. Υπουργού με εκπροσώπους των τουριστικών φορέων της χώρας και των τοπικών φορέων για τον συντονισμό στην μεγιστοποίηση της προβολής του ελληνικού τουρισμού και της εικόνας της Ελλάδας στο εξωτερικό.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...