29 Μαρ 2016

Χωρίς πιστοποιητικό γέννησης η εγγραφή στα σχολεία

Απλουστεύεται ο τρόπος εγγραφής των μαθητών στα σχολεία από το επόμενο έτος, καθώς.....
το υπουργείο Παιδείας έχει συνδεθεί με το Εθνικό Δημοτολόγιο, και άρα δεν θα χρειάζονται πιστοποιητικό γέννησης οι μαθητές που πρέπει να εγγραφούν στα σχολεία από το ερχόμενο σχολικό έτος.

Φέτος δεν θα εκδοθούν περίπου 600.000 έγχαρτα πιστοποιητικά γεννήσεως των παιδιών που πρέπει να εγγραφούν στα σχολεία. 

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε (ρ/σ «Στο Κόκκινο») ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, οι απαραίτητες πληροφορίες για τη διεκπεραίωση των σχετικών εργασιών εγγραφής και παρακολούθησης των μαθητών στα Νηπιαγωγεία - Δημοτικά - Γυμνάσια - Λύκεια θα μεταφέρονται ψηφιακά από το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Εθνικού Δημοτολογίου (ΟΠΣΕΔ) στο Πληροφοριακό Σύστημα «my school» του υπουργείου Παιδείας. «Φέτος δεν θα κυκλοφορήσουν 600.000 έγχαρτα πιστοποιητικά γεννήσεως των παιδιών που πρέπει να εγγραφούν στα σχολεία. Αντιλαμβάνεστε πόσες εργατοώρες θα γλιτώσει το Δημόσιο, πόση γραφειοκρατία και πόση ταλαιπωρία, ανέφερε ο κ. Κουρουμπλής και πρόσθεσε: «Θα είναι όλα πληροφορία, δεν θα είναι έγχαρτα. Αυτό θα είναι η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση που έχει γίνει στο Δημόσιο.

Πρόκειται για πραγματική μεταρρύθμιση. Κυκλοφορούν 11 εκατομμύρια έγχαρτα πιστοποιητικά, φανταστείτε τι σημαίνει αυτό και σε κόστος χαρτιού, σε εργατοώρες, σε ταλαιπωρία και, πολλές φορές, σε “γρηγορόσημο”, γιατί αυτή είναι η πραγματικότητα». Με τη σύνδεση αυτή οι υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας θα αναζητούν τις απαιτούμενες πληροφορίες μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος «my school», από το ΟΠΣΕΔ, ενώ δεν επιτρέπεται να ζητούν από τους πολίτες να προβαίνουν στην προσκόμιση δικαιολογητικών στα οποία περιλαμβάνονται οι πληροφορίες που περιέχονται από το ΟΠΣΕΔ. Ωστόσο θα επιτρέπεται η προσκόμιση δικαιολογητικού (πιστοποιητικού γέννησης) στην περίπτωση που δεν είναι δυνατή η άντληση των ηλεκτρονικών στοιχείων για τεχνικούς ή επιχειρησιακούς λόγους, τους οποίους θα πρέπει αποδεδειγμένα να αναφέρουν στους δήμους.
Πηγή: kathimerini.gr
Newsroom MykonosTicker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...