29 Μαρ 2016

Νέοι αντιπρόεδροι της ΝΔ οι Τζιτζικώστας, Όλγα και Βαρβιτσιώτης

-Οι σκέψεις του Κυριάκου
-Για που προορίζονται τα τρία στελέχη της γενιάς των 40αρηδων
-Πέντε στο σύνολο οι θεματικοί αντιπρόεδροι.......

Τρεις ακόμα αντιπροέδρους σχεδιάζει να τοποθετήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης εν όψει του συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας. Στο πλάνο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι να ενεργοποιηθούν ως αντιπρόεδροι τρία ακόμα στελέχη της γενιάς των 40αρηδων.

Ο λόγος για τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και τους δύο πρώην υπουργούς Όλγα Κεφαλογιάννη και Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Ο Μακεδόνας πολιτικός προορίζεται για αντιπρόεδρος Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αφού έχει γνώση και εμπειρία στο συγκεκριμένο κομμάτι, η κ. Κεφαλογιάννη για αντιπρόεδρος με θεματική ενότητα που θα έχει σχέση με την Ανάπτυξη και τον τουρισμό, ενώ για τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη γίνεται κουβέντα τον οργανωτικό τομέα, καθώς ήδη έχει αναλάβει τα οργανωτικά του συνεδρίου. Οι δύο αντιπρόεδροι Άδωνις Γεωργιάδης και Κωστής Χατζηδάκης θα συνεχίσουν να έχουν τους τομείς του συντονσιμούκαι ελέγχου του κοινοβουλευτικού έργου και του κυβερνητικού προγράμματος αντίστοιχα.

Ο στόχος του κ. Μητσοτάκη είναι να μοιράσει την τράπουλα και να ισχυροποιήσει το κόμμα με νέους ανθρώπους που θα δουλέψουν ανά θεματική ενότητα , κάτι που είναι στην κουλτούρα του νέου προέδρου που θεωρεί πως πρέπει να υπάρχει καταμερισμός εργασίας και συγκεκριμένη στόχευση.

Σε αυτή την περίπτωση οι αντιπρόεδροι του κόμματος θα είναι πέντε στο σύνολο , κάτι που όμως μπορεί να δημιουργήσει εσωτερικές κόντρες. Το γεγονός ότι οι Τζιτζικώστας και Γεωργιάδης ήταν υποψήφιοι πρόεδροι και κατέγραψαν συγκεκριμένο ποσοστό της δύναμης τους στην βάση του κόμματος, κάτι που δεν έχουν κάνει οι Χατζηδάκης, Κεφαλογιάννη και Βαρβιτσιώτης, είναι λογικό να διαταράσσει τις ισορροπίες , κάτι που ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κληθεί να λύσει ομαλά. Ο πρόεδρος ωστόσο της ΝΔ δεν δείχνει διάθεση να βάλει νερό στο κρασί του σε ότι αφορά το πλάνο που έχει για την Νέα Δημοκρατία της επόμενης μέρας. Αυτό σημαίνει πρακτικά πως η βολιδοσκόπηση για τις θέσεις των αντιπροέδρων θα γίνει – σε κάποιες περιπτώσεις έχει ήδη γίνει- και από κει και πέρα η ηγεσία του κόμματος δεν θα μπει σε διαδικασία αντιπροτάσεων και διαπραγμάτευσης.
Σταύρος Παπαντωνίου
Πηγή: parapolitika.gr
Newsroom MykonosTicker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...