25 Μαρ 2016

Με τη μαθητική παρέλαση κορυφώθηκαν στην Μύκονο, οι εκδηλώσεις για το Έπος του 1821 (Pcs -Videos)

"Σε σας την αρχαίαν πορφυρίδα
και σκήπτρον χρυσόν της Ελλάδος δώσωμεν".
Κάλβος
Με ιδιαίτερη επιτυχία και λαμπρότητα, παρουσία των Πολιτικών, των Στρατιωτικών, Αστυνομικών, Λιμενικών Αρχών του Νησιού, του Ιερού Κλήρου και πλήθους κόσμου, η Μύκονος γιόρτασε......
και εφέτος την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις τιμής για τους ήρωες του Έπους ’21 κορυφώθηκαν με την παρέλαση των
σχολείων της Χώρας, μετά τη πανηγυρική δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό της "Μεγάλης Παναγιάς", την επιμνημόσυνη δέηση και την κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων Πεσόντων.
Οι Μυκονιάτες με σύμμαχο τον καλό καιρό κατέκλυσαν την Παραλία για να χειροκροτήσουν τα νιάτα του Νησιού που παρέλασαν με υψηλό φρόνιμα ευθύνης γεμίζοντας ελπίδες όλους.

Γι’ αυτό είναι ώρα οι Έλληνες να ξαναβρούμε τον αγωνιστικό μας χαρακτήρα. Ο καθένας για τον εαυτό μας, για την Ελλάδα, για τον κόσμο.

Η ανδρεία ως αποτέλεσμα έλλογης αξιολόγησης των πραγμάτων χαρακτηρίζει ανθρώπους με βαθιά συναίσθηση του καθήκοντος, διαλύει το δισταγμό και το φόβο και όταν δεν εκτραχύνεται σε θράσος τότε φωτίζει το μεγαλείο των αγωνιστών.
«Κράτιστοι δ’ αν την ψυχήν δικαίως κριθείεν οι τα τε δείνα και τα ηδέα σαφέστατα γιγνώσκοντες και δια ταύτα μη αποτρεπόμενοι εκ των κινδύνων».

Εξάλλου το έπος των αγωνιστών του ’21 καθιστά πάντα επίκαιρο το λόγο του μεγάλου ιστορικού, του Θουκυδίδη:
“Αγών πρόφασιν ου δέχεται”.Η κρισιμότητα των καιρών δεν επιδέχεται προφάσεις και αναβολές.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες των δημόσιων Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίου, Λυκείων και του ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου « Σύγχρονη Παιδεία » με ιδιαίτερη συγκίνηση απέτισαν φόρο τιμής στους ήρωες του 1821 και με τους ήχους της δημοτικής μπάντας παρέλασαν μπροστά από την εξέδρα των επισήμων στην Παραλία, αποσπώντας το θαυμασμό και το χειροκρότημα όλων μας..
Παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς, ο Αντιπεριφεριάρχης Πολιτισμού Ν. Αιγαίου Στέλιος Μπρίγκος, οι Αντιδήμαρχοι Μιλτιάδης Ατζαμόγλου, Νικόλαος Γκέλος και Ειρήνη Γρυπάρη, ο Πρόεδρος του Δημ.Συμβουλίου Λάμπρος Παναγιωτακόπουλος,  "Κ.Ε.ΠΟ.Μ" κα Αννα Καμμή, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ελένη Καλπουρτζή, Δημήτρης Κοντιζάς, Αλέξανδρος Κουκάς, Γιώργος Ρουσσουνέλος, Μιχάλης Ζουγανέλης, Ευάγγελος Μπόνης, Τάσος Ξυδάκης, Φρατζέσκος Βιγλιάρης, Αντώνης Κουσαθανάς, Πέτρος Σταυρακόπουλος και ο Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Μυκόνου Δημητρης Λαζαρίδης, οι σύβουλοι Μαρία Κουσαθανά, Δαμιανός Γρυπάρης, Νίκος Χαρδαλούπας .
 Παρακολουθήστε video:
 
Εικόνες από την παρέλαση
 
Θερμά συγχαρητήρια και ευχαριστίες στους δύο Τελετάρχες την κ. Ραΐου Γεωργία, Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής του Γ.Ε.Λ Μυκόνου και τον Αναπλήρωτή της κ. Γεώργιο Ρουσουνέλο Διευθυντή του Τ.Τ.Ε Μυκόνου
Με την λήξη της παρέλασης ακολούθησε η καθιερωμένη δεξίωση στο Δημαρχείο του Νησιού.
NewsRoom Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...