27 Μαρ 2016

ΝΔ: Το σχέδιο για διεύρυνση και άνοιγμα στην κοινωνία

Η ΝΔ στο δρόμο προς το συνέδριο
Το ωστικό κύμα από την τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες έφτασε μέχρι και την ανοργάνωτη......
στο προσφυγικό Αθήνα, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να έχει θέσει ως πρώτη προτεραιότητα την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων στη συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας. Προς την κατεύθυνση αυτή ο πρόεδρος της Ν.Δ. έχει ξεκινήσει μια σειρά πρωτοβουλιών, με πρώτη κίνηση το αίτημα για προ ημερησίας στη Βουλή, για το ζήτημα της ασφάλειας, ώστε η Ελλάδα να μη μετατραπεί σε νήσο Ελις της Ευρώπης.

Την ίδια ώρα ο κ. Μητσοτάκης θα σφυροκοπά την κυβέρνηση, προκειμένου να μην της επιτρέψει να στρέψει αλλού τα φώτα της δημοσιότητας, όπως θα επιχειρήσει να κάνει την Τρίτη, με τη συζήτηση για τη Δικαιοσύνη.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. γνωρίζει ότι το μήνυμα που θέλησαν να στείλουν οι φανατικοί του ISIS ότι μπορούν να χτυπήσουν παντού μπορεί να πυροδοτήσει μια γενικευμένη άνοδο του εθνικισμού-λαϊκισμού, όχι μόνο στη «γηραιά ήπειρο» (π.χ. η άνοδος AfD στη Γερμανία), αλλά και στις ΗΠΑ (προβάδισμα Τραμπ), γεγονός που εκτιμάται ότι θα οδηγήσει και σε ριζοσπαστικοποίηση της κοινής γνώμης στην Ελλάδα, ιδιαίτερα των συντηρητικών ψηφοφόρων, που θα απαιτούν μια πιο σκληρή στάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέναντι στο προσφυγικό.
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΤΣΑΒΟΥ
Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...