30 Μαρ 2016

Που διαφώνησαν FIFA / UEFA και Κοντονής!

Αρκετά ήταν τα σημεία στα οποία διαφώνησαν οι FIFA / UEFA με την πλευρά του Σταύρου Κοντονή. Η ατάκα με την οποία......
τελείωσε η συνάντηση και τι είπε ο Κώστας Κουτσοκούμνης.

To Kύπελλο αποτελεί την βασική αφορμή, ωστόσο δεν είναι το μόνο σημείο τριβής... FIFA / UEFA και Κοντονής διαφώνησαν στα περισσότερα από τα θέματα που συζητήθηκαν. Ακόμα για τον τρόπο αντιμετώπισης των προβλημάτων στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Για αρχή, σχετικά με το Κύπελλο οι εκπρόσωποι των FIFA / UEFA ξεκαθάρισαν προς τον Υπουργό Αθλητισμού πως δεν δικαιολογούν αυτήν την απόφαση. Ο Υπουργός επέμενε στην στάση του μέχρι τέλους, αναγκάζοντας τον επικεφαλής της αντιπροσωπείας να τονίσει ότι «δυστυχώς δεν υπάρχουν περιθώρια άλλης συζήτησης... Δεν γίνεται να μιλάμε άλλο για πράγματα που δεν συμφωνούμε». Επανέφερε το ότι υπάρχει και το ΣτΕ, με τις FIFA / UEFA να μην πείθονται από τις εξηγήσεις του...

Πέραν αυτού υπήρξε ξεκάθαρη διαφωνία και για το κομμάτι της νομοθεσίας και του νόμου που πέρασε για το ντόπινγκ και ως προς τις ποινές και το πειθαρχικό σκέλος και για το κομμάτι των οικονομικών ελέγχων των Ομοσπονδιών και για το ζήτημα των προπονητών. Ο κ. Κοντονής δεσμεύτηκε πως θα υπάρξουν διευκρινίσεις και ενδεχόμενες... διορθώσεις στο κομμάτι των τεχνικών αλλά σχετικά με τα υπόλοιπα οι δύο πλευρές δεν τα βρήκαν...

Στους ανθρώπους των FIFA και UEFA δόθηκε η εντύπωση πως ο Σταύρος Κοντονής δεν ήθελε να υποχωρήσει παρά σε πολύ λίγα πράγματα. Ζητούσε αλλαγές στο ποδόσφαιρο... χθες, αποπομπή των προσώπων που διώκονται ποινικά και απέδωσε μεγάλες ευθύνες στην ΕΠΟ, «χρεώνοντάς» την για πολλά από τα δεινά στο άθλημα. Και σε επίπεδο λειτουργίας και σε ζητήματα προσώπων και άμεσης αλλαγής τους σε υψηλά διοικητικά κλιμάκια και σε άλλα εσωτερικά θέματα.

Και η ΕΠΟ από την πλευρά της όμως τάχθηκε εναντίον του σε όλα τα επίπεδα. Από τις FIFA / UEFA του μεταφέρθηκε πως μπορούν να στείλουν επιτροπές ελέγχων, μπορούν να δουν πρόσωπα και καταστάσεις (σ.σ. ο κ. Κοντονής μίλησε για συγκεκριμένα πρόσωπα και φαινόμενα στο ποδόσφαιρο). Οι δύο διεθνείς Συνομοσπονδίες του τόνισαν πως σε ένα διάστημα 5 - 6 μηνών μπορούν να γίνουν οι επεμβάσεις που πρέπει και να αλλάξουν πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Να συσταθεί ακόμα και ειδική επιτροπή διαχείρισης του ελληνικού προβλήματος και να γίνουν και άλλες συναντήσεις. Να γίνει όμως από την πλευρά των FIFA / UEFA και όχι να αποφασίζει και να παρεμβαίνει έτσι η Πολιτεία. Ο Πρίμο Κορβάρο πάντως έδειχνε πιο διαλλακτικός (σ.σ. αν και Ελβετός) αλλά ο Κοντονής ήταν ανένδοτος.

Το αίτημα για επιπρόσθετο χρόνο, η αναφορά της FIFA / UEFA και οι εξελίξεις...
Επόμενο ραντεβού ανάμεσα στις δύο πλευρές δεν κλείστηκε. Ο κ. Κουτσοκούμνης έχει την πρόθεση πάρα ταύτα να συντάξει μία αναφορά όπου θα κάνει μνεία στα υπάρχοντα προβλήματα αλλά και θα ζητάει προθεσμία για 1 - 1,5 εβδομάδα επιπλέον. Δεν είναι όμως στο χέρι του. Οι εξελίξεις ήδη... τρέχουν και τα νεότερα αναμένονται από Δευτέρα και μετά, οπότε και θα βγει η σχετική απόφαση από τις FIFA / UEFA. 

Συσκέψεων συνέχεια για Γκιρτζίκη...
Στην ΕΠΟ έχει σημάνει... συναγερμός μετά το αδιέξοδο με τον Κοντονή. Είναι χαρακτηριστικό πως αμέσως μετά το πέρας της σύσκεψης ο Γιώργος Γκιρτζίκης είχε συνάντηση με τον κ. Παπανικολάου για να δουν από εδώ και πέραν το πως θα κινηθεί και θα λειτουργήσει η Ομοσπονδία. Από την στιγμή που το ενδεχόμενο ενός GREXIT είναι ορατό στην ΕΠΟ υπάρχει τεράστιος προβληματισμός. Επίσης ο κ. Γκιρτζίκης επρόκειτο να μιλήσει και με τον ΓΓΑ κ. Συναδινό.

Κουτσοκούμνης : «Λυπάμαι που δεν τα βρήκαμε, δεν μπορώ να αποκλείσω τίποτα»
Έντονα προβληματισμένος και σαφώς στεναχωρημένος ήταν μετά την συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Αθλητισμού, κ. Κοντονή, ο επικεφαλής των FIFA / UEFA, κ. Κουτσοκούμνης. Ο Κύπριος αξιωματούχος μίλησε στο Gazzetta.gr λίγο πριν το ταξίδι της επιστροφής του στην... βάση του. «Λυπάμαι που δεν τα βρήκαμε... Αυτήν την στιγμή με βρίσκετε σε πολύ άσχημη διάθεση. Εάν ήταν οποιαδήποτε άλλη Ομοσπονδία ίσως να μην με πείραζε τόσο. Για την Ελλάδα όμως με πειράζει. Από την στιγμή που δεν συμφωνήσαμε, δεν μπορώ να αποκλείσω τίποτα. Πρέπει να φτιαχτεί η εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου προς τα έξω. Δυστυχώς οι ξένοι δεν έχουν καλή εικόνα για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Όλο φασαρίες, επεισόδια, προβλήματα και... προστριβές. Με όσους ξένους μιλάω από τις δύο Ομοσπονδίες και γενικά απ' έξω δεν έχουν καλή άποψη για το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Και όσο συνεχίζεται αυτό, τόσο θα υπάρχει δεδομένο πρόβλημα», ήταν η τοποθέτησή του.
Πηγή:gazzetta.gr
Newsroom MykonosTicker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...