24 Μαρ 2016

Μήνυμα Δημάρχου Γιώργου Μαραγκού για «την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου»

Η 25η Μαρτίου αποτελεί διπλή εορτή για το Έθνος μας, καθώς μαζί με την εθνική μας παλιγγενεσία......
εορτάζουμε και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Η μεγάλη αυτή θρησκευτική εορτή ταυτίστηκε συμβολικά με την Επανάσταση για να αποδώσει τη θεϊκή ευλογία του Αγώνα των Ελλήνων για την πολυπόθητη Ελευθερία, υπενθυμίζοντάς μας τους αγώνες και τις θυσίες για την κατάκτηση από τη μια της ηθικής και από την άλλη της εθνικής και πολιτικής μας ελευθερίας.

Απέναντι στους αγωνιστές του ’21, που ύψωσαν το ανάστημά τους ενάντια στον Τούρκο δυνάστη και γέμισαν με θάρρος και ελπίδα τις καρδιές των υπόδουλων Ελλήνων, οφείλουμε να αποτίσουμε ύψιστο φόρο τιμής, καθώς υπερασπίστηκαν τα ιδανικά και της αξίες της χώρας μας και έγιναν για όλους εμάς τους σύγχρονους Έλληνες πρότυπα ανδρείας και ηρωισμού.

Η ημέρα αυτή αποτελεί αφορμή να αναλογιστούμε την ιερή μας υποχρέωση να διασφαλίσουμε και να προστατεύσουμε την ακριβοπληρωμένη με αίμα και θυσίες κληρονομιά μας. Σε αυτήν την κληρονομιά οφείλει να στηριχθεί η σύγχρονη Ελλάδα, ιδιαίτερα ετούτη την περίοδο, κατά την οποία η ενότητα των Ελλήνων είναι αναγκαία προϋπόθεση για να βγούμε από τα αδιέξοδά μας.

Ο μέγας συμβολισμός της 25ης Μαρτίου προσφέρει την καλύτερη ευκαιρία αυτογνωσίας και εθνικής αναζήτησης.
Ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης
Γεώργιος Μαραγκός
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...