22 Μαρ 2016

Live: Εκρήξεις στο Αεροδρόμιο και το Μετρό των Βρυξελλών!! Νεκροί και τραυματίες - Εικόνες χάους (Videos)

Συνεχής Ενημέρωση από τις 09:45 το πρωί
-ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ!!
-Συνολικά οι νεκροί είναι τουλάχιστον 34 νεκροί και περίπου 230 τραυματίες
Τρόμος και αίμα στην καρδιά της Ευρώπης! Επιθέσεις αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών και στο Μετρό κοντά στην Κομισιόν! - Δεκάδες νεκροί!!  Σε συναγερμό όλη η Ευρώπη μετά το αιματοκύλισμα
- Τουλάχιστον 14 νεκροί και δεκάδες τραυματίες, τουλάχιστον 30 στο αεροδρόμιο Ζάβεντεμ
- Τουλάχιστον 20 νεκροί και 55 τραυματίες στις εκρήξεις στο Μετρό των Βρυξελλών
- Το Βέλγιο ανέβασε το επίπεδο συναγερμού στο ανώτατο επίπεδο μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο....
- Τρία γιλέκα με εκρηκτικά βρέθηκαν στο αεροδρόμιο Ζάβεντεμ των Βρυξελλών
- Έκλεισε το Μετρό των Βρυξελλών - Τραυματίες από την έκρηξη
- Εκκενώθηκε και έκλεισε το αεροδρόμιο των Βρυξελλών Ζάβεντεμ
- Σημειώθηκαν δυο εκρήξεις δίπλα στο γκισέ της American Airlines
- Οι δυο εκρήξεις σημειώνονται λίγα 24ωρα μετά τη σύλληψη του Σαλάχ Αμπντεσλάμ, του ένατου δράστη της τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι, από τις βελγικές αρχές
- Οι αρχές ζήτησαν από τους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους
- Σήμερα είναι Μεγάλη Τρίτη των Καθολικών και το αεροδρόμιο ήταν γεμάτο ταξιδιώτες του Πάσχα
- Δείτε Φωτογραφίες και Video
- Οι δυο εκρήξεις σημειώνονται λίγα 24ωρα μετά τη σύλληψη του Σαλάχ Αμπντεσλάμ, του ένατου δράστη της τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι, από τις βελγικές αρχές.

Συνεχής Ενημέρωση - Προσοχή Σκληρές Εικόνες
Δυο εκρήξεις σκόρπισαν τον τρόμο και τον θάνατο στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών Ζάβεντεμ λίγα λεπτά πριν τις 8 το πρωί! 

Παρακολουθείστε Λεπτό προς Λεπτό όλες τις Εξελίξεις
Ακολούθησαν σκηνές πανικού με τους επιβάτες να τρέχουν πανικόβλητοι και ανθρώπους να κείτονται τραυματισμένοι ή και νεκροί μέσα στο αεροδρόμιο. 

Δείτε Video από την στιγμή της έκρηξης
Moment of Explosion - Brussels Airport - Belgium Attacks
Συνεχής Ενημέρωση
15:30 

Συγκλονιστικό Video μέσα από το Αεροδρόμιο των Βρυξελλών
Είναι λίγα λεπτά μετά την τρομοκρατική επίθεση! Ακούγονται κραυγές και ουρλιαχτά τραυματιών, άνθρωποι που σώθηκαν να τρέχουν πανικόβλητοι, τραυματίες στο έδαφος και η αίθουσα αναχωρήσεων να μοιάζει με βομβαρδισμένο τοπίο!
15:05 
Καλάσνικοφ δίπλα στον νεκρό τρομοκράτη
Το καλάσνικοφ που βρέθηκε στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών εντοπίστηκε δίπλα σε πτώμα άνδρα που θεωρείται ως ο ένας από τους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με το βελγικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο VRT.

15:04
Έλληνες μαθητές στις Βρυξέλλες
Στις Βρυξέλλες βρίσκονται 14 μαθητές και δύο συνοδοί από το Λύκειο Ραπτοπούλου της Ευρυτανίας, καθώς πραγματοποιούσαν εκπαιδευτική εκδρομή στο Ευρωκοινοβούλιο. Σύμφωνα με πληροφορίες είναι όλοι καλά στην υγεία τους και έχουν αποσυρθεί στο ξενοδοχείο τους, όπου είναι ασφαλείς. Η αναχώρηση των μαθητών από τη βελγική πρωτεύουσα είναι προγραμματισμένη για αύριο Τετάρτη 23 Μαρτίου.

14:25 
Νέος απολογισμός: 34 οι νεκροί
Το δημόσιο δίκτυο VRT ανεβάζει σε 34 τον αριθμό των νεκρών από τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες, 20 στο μετρό και 14 στο αεροδρόμιο.

14:03 
ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ!
Όπως μεταδίδει το Russia Today, το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες. Ανακοίνωση των τζιχαντιστών ανέβηκε σε "πρακτορείο" που συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος μεταδίδουν τα αιγυπτικά ΜΜΕ.

14:00 
Ολάντ: Είναι η Ευρώπη που δέχεται επίθεση
Ο πρόεδρος της Γαλλίας εξέφρασε την αλληλεγγύη του στον βελγικό λαό και τόνισε πως με τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Βέλγιο είναι όλη η Ευρώπη που χτυπήθηκε!

13:56 
Βρήκαν καλάσνικοφ στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών!
Ένα Καλάσνικοφ βρέθηκε στην αίθουσα αναχωρήσεων του αεροδρόμου Ζαβεντεμ των Βρυξελλών όπου το πρωί σημειώθηκε τρομοκρατική επίθεση με τουλάχιστον 13 νεκρούς! Νωρίτερα εξάλλου υπήρχε η πληροφορία πως πριν από την πρώτη έκρηξη είχαν ακουστεί πυροβολισμοί!
13:44 
Μεσίστιες οι σημαίες στο κτίριο της Κομισιόν και αυξημένος συναγερμός
Την απόφαση των ευρωπαϊκών οργάνων να αυξήσουν το επίπεδο συναγερμού στο «πορτοκαλί» επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς. 

Ο ίδιος σημείωσε πως ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ βρίσκεται στο κτίριο μαζί με τους επιτρόπους Γκεοργκίεβα και Αβραμόπουλο ενώ είχε τηλεφωνικές συνομιλίες με τους προέδρους των υπόλοιπων ευρωπαϊκών οργάνων, με τον Γάλλο πρόεδρο Ολάντ, τη Γερμανίδα καγκελάριο Μέρκελ και τον Ολλανδό πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε.

Σε επαφή βρίσκεται ο πρόεδρος της Επιτροπής με το Βέλγο πρωθυπουργό Σαρλ Μισέλ και το υπουργό Εσωτερικών Γιαν Γιαμπόν. O Μ. Σχοινάς εξέφρασε την αποφασιστικότητα των ευρωπαϊκών οργάνων να αντιμετωπίσουν την τρομοκρατική απειλή στην πρωτεύουσα της Ευρώπης: «Μένουμε ενωμένοι ενάντια στην τρομοκρατική απειλή», είπε ο Μ. Σχοινάς.

13:13
"Νοσοκομεία" παντού!
Το λόμπι ξενοδοχείου στις Βρυξέλλες κοντά στο σταθμό Μάλμπεκ μετατράπηκε σε νοσοκομείο για να δωθούν οι πρώτες βοήθειες στους τραυματίες.
12:15
Έκλεισαν και τα Γαλλο - Βελγικά σύνορα!!

12:02
Επιβεβαιώνεται πως πρόκειται για επίθεση αυτοκτονίας!
Ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας του Βελγίου επιβεβαιώνει αναφερόμενος στις εκρήξεις που σημειώθηκαν νωρίτερα σήμερα στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών ότι οφείλονται σε επίθεση αυτοκτονίας, μετέδωσε το δίκτυο RTBF, χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω.
12:01
Πληροφορίες για 21 νεκρούς στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών
Σύμφωνα με τον διευθυντή του EuObserver, οι νεκροί από την τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο Ζάβεντεμ των Βρυξελλών έχουν φτάσει στους 21!

11:54 
Ακυρώνει όλες τις πτήσεις η Aegean
Δεν θα πραγματοποιηθεί καμία πτήση της Αegean, σήμερα, από και προς το αεροδρόμιο των Βρυξελλών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας «οι πτήσεις Α3621, Α3622, Α3623 προς/από Βρυξέλλες δεν θα πραγματοποιηθούν σήμερα 22 Μαρτίου, καθότι το αεροδρόμιο θα παραμείνει κλειστό. Οι αλλαγές εισιτηρίων είναι δυνατές χωρίς χρέωση και οι ακυρώσεις πραγματοποιούνται με πλήρη επιστροφή χρημάτων για όλους τους επιβάτες που έχουν εισιτήρια προς/από τις Βρυξέλλες μέχρι και 31 Μαρτίου».


11:54 
Ματαιώνονται και τα δρομολόγια του Eurostar!
Η Eurostar ματαίωσε τα δρομολόγια των τρένων από και προς τις Βρυξέλλες μετά τις εκρήξεις που σημειώθηκαν νωρίτερα σήμερα στην πόλη.

"Συστήνεται στους πελάτες της Eurostar στις Βρυξέλλες να ματαιώσουν το ταξίδι τους και να μην προσέλθουν στον σταθμό", αναφέρει σε μήνυμά της στο Twitter.

11:45
Tweet και από τον Έλληνα πρωθυπουργό
11:44 
Μήνυμα από τον πρωθυπουργό του Βελγίου
Ο Σαρλ Μισέλ, πρωθυπουργός του Βελγίου, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter τόνισε πως οι βελγικές αρχές παρακολουθούν τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, σημειώνοντας πως απόλυτη προτεραιότητα είναι τα θύματα και όσοι βρίσκονταν το πρωί της Τρίτης στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών. Ζητά επίσης από τους πολίτες να αποφύγουν τις μετακινήσεις!

11:42 
Πανικός παντού στο Βέλγιο!  
Σύμφωνα με το Russia Today, εκκενώθηκε το γραφείο του Βέλγου πρωθυπουργού και η Βελγική Βουλή! 
11:40 
Τουλάχιστον 15 τραυματίες στο σταθμό του Μάλμπεκ
Την ώρα που η πληροφορία για 10 νεκρούς από τις εκρήξεις στο Μετρό των Βρυξελλών, το Γαλλικό Πρακτορείο αναφέρει πως στο σταθμό Μάλμπεκ, κοντά στο κτίριο της Κομισόν, υπάρχουν τουλάχιστον 15 τραυματίες.

11:38
Αυξάνει τα μέτρα ασφαλείας και η Κομισιόν
Στο ανώτατο επίπεδο "πορτοκαλί" ανεβαίνει το επίπεδο απειλής στα ευρωπαϊκά όργανα, σύμφωνα με ανάρτηση της Επιτρόπου Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα. Όλες οι συναντήσεις εντός των κτιρίων αναβάλλονται και επιτρέπεται η είσοδος μόνο στο προσωπικό με κάρτα εισόδου.

11:31
Εικόνες απίστευτης καταστροφής

11:28
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε ότι θα προεδρεύσει μιας συνεδρίας της ομάδας αντιμετώπισης κρίσεων έπειτα από τις εκρήξεις που σημειώθηκαν σήμερα στις Βρυξέλλες.
"Είμαι συγκλονισμένος και ανήσυχος από τα γεγονότα στις Βρυξέλλες. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε", έγραψε ο Κάμερον στον λογαριασμό του στο Twitter, προσθέτοντας πως θα προεδρεύσει μιας συνάντησης της ομάδας αντιμετώπισης κρίσεων COBRA.

"Θα προεδρεύσω μιας συνάντησης της COBRA για τα γεγονότα στις Βρυξέλλες αργότερα σήμερα το πρωί", πρόσθεσε ο Κάμερον.

11:26
Τη δέσμευση της ΕΕ να υποτάξει τον τρόμο μέσω της Δημοκρατίας αναφέρεται με ανάρτησή του στο Twitter το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, με αφορμή τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην πρωτεύουσα του Βελγίου. Τονίζει μάλιστα (στα γαλλικά) ότι "Είμαστε όλοι Βρυξελλιώτες".

Η ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών έχει ως εξής: 
"Η πρωτεύουσα της Ένωσής μας, δέχεται επίθεση. Θρηνούμε νεκρούς. Δεσμευόμαστε η δημοκρατία να νικήσει τον τρόμο. Nous sommes tous Bruxellois".

11:19 ΕΚΤΑΚΤΟ!
Η Ολλανδία έκλεισε τα Σύνορα με το Βέλγιο!

11:16 
Συναγερμός σε Γερμανία και Γαλλία
Ενισχύθηκαν τα μέτρα ασφαλείας στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, μετά τις δύο εκρήξεις στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, σύμφωνα με την αστυνομία. Λίγο νωρίτερα είχε ανακοινωθεί η ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας και στο αεροδρόμιο Ρουασί του Παρισιού.
Συναγερμός έχει σημάνει και στο Λονδίνο.

11:15 
Οι τελευταίες πληροφορίες για τους νεκρούς στο αεροδρόμιο
Στους 13 ανεβάζει τον αριθμό των νεκρών και στους 35 τον αντίστοιχο των σοβαρά τραυματιών από τις εκρήξεις στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών το βελγικό δημόσιο δίκτυο VRT.

  
Ο χάρτης των εκρήξεων στο μετρό των Βρυξελλών
11:00  
Βρήκαν γιλέκα με εκρηκτικά!
Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Russia Today, στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών βρέθηκαν τρια γιλέκα με εκρηκτικά, γεγονός που επιβεβαιώνει τους φόβους για επίθεση αυτοκτονίας!

10:58
Russia Today: 10 νεκροί από την έκρηξη στο μετρό!

10:55 
35 οι τραυματίες στο αεροδρόμιο!
Στο νοσοκομείο έχουν μεταφερθεί 30 τραυματίες από τις εκρήξεις στο αεροδρόμιο των Βρυξελλων, σύμφωνα με το RTBF.

10:54 
Στο Ντίσλεντορφ πτήση της AegeanΗ πτήση 620 της Aegean με αναχώρηση 08:40, από Αθήνα για Βρυξέλλες, δεν θα προσγειωθεί στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, το οποίο και παραμένει κλειστό. Θα προσγειωθεί στο αεροδρόμιο του Ντίσελντοφ στη Γερμανία.

10:51 
Οι πρώτες εικόνες από την κινητοποίηση στο Ζάβεντεμ
Εικόνες από το πρακτορείο Reuters δείχνουν το μέγεθος της κινητοποίησης στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών λίγα λεπτά μετά τη διπλή έκρηξη!
10:41 Μέσα στο Μετρό λίγο μετά την έκρηξη!
Εικόνες μέσα από το Μετρό, στο σταθμό Σούμαν, κατά την εκκένωση των πολιτών!!
10:25 ΕΚΤΑΚΤΟ!!
Χρήστης του twitter μεταδίδει πως υπάρχει και δεύτερη έκρηξη στο σταθμό του Μετρό Μαλμπέκ! Ο συγκεκριμένος σταθμός βρίσκεται κοντά στην έδρα της Κομισιόν!
Εικόνες από την έκρηξη στο Μετρό!
10:34 
Κλειστό το Μετρό των Βρυξελλών!
Μετά την έκρηξη στο σταθμό Μάλμπέκ κοντά στο κτήριο της Κομισιόν το Μετρό των Βρυξελλών έκλεισε!

10:30
Εικόνες από την έκρηξη στο Μετρό!
10:23
Συναγερμός... πολέμου!
Το Βέλγιο ανέβασε το επίπεδο συναγερμού σε όλη τη χώρα στο ανώτατο επίπεδο από το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο!

10:12 
Η στιγμή της έκρηξης! Συγκλονιστικό video που ανέβηκε στο YouTube δείχνει τη στιγμή των εκρήξεων στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών! Προς το παρόν δεν έχει γίνει κάποιο επίσημο σχόλιο σχετικά με την αιτία των εκρήξεων.
Moment of Explosion - Brussels Airport - Belgium Attacks
10:08
Οι εκρήξεις σημειώθηκαν ενώ η βελγική αστυνομία βρισκόταν σε κατάσταση συναγερμού για ενδεχόμενα αντίποινα μετά τη σύλληψη του Σαλάχ Αμπντεσλάμ. 

Ο δημοσιογράφος του τηλεοπτικού δικτύου Sky News Άλεξ Ρόσι, ο οποίος βρισκόταν εκεί, δήλωσε ότι άκουσε δύο "πάρα πολύ δυνατές εκρήξεις".

"Αισθάνθηκα το κτίριο να δονείται. Υπήρχε επίσης σκόνη και καπνός (...) πήγα προς το σημείο από το οποίο ακούστηκε η έκρηξη και άνθρωποι έβγαιναν από εκεί πολύ ζαλισμένοι και σοκαρισμένοι".

"Αυτό που σκέφτονται εδώ είναι ότι ήταν κάποιου είδους τρομοκρατική επίθεση - αυτό δεν έχει επαληθευτεί από οποιεσδήποτε αρχές εδώ στο αεροδρόμιο", σημείωσε.

Τα βελγικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν εξάλλου ότι διακόπηκαν και οι σιδηροδρομικές συνδέσεις του αεροδρομίου.
09:46
 Όσα ξέρουμε μέχρι στιγμής
- Οι εκρήξεις σημειώθηκαν στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο των Βρυξελλών Ζάβεντεμ
- Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι υπάρχουν αρκετοί νεκροί και τραυματίες
- Εκκενώθηκε και έκλεισε το αεροδρόμιο
- Οι εκρήξεις σημειώθηκαν δυο εκρήξεις δίπλα στο γκισέ της American Airlines
- Οι δυο εκρήξεις σημειώνονται λίγα 24ωρα μετά τη σύλληψη του Σαλάχ Αμπντεσλάμ, του ένατου δράστη της τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι, από τις βελγικές αρχές
09:45 
Αιματηρή επίθεση 
Η μέρα, Μεγάλη Τρίτη για τους καθολικούς, ξεκίνησε με αίμα στις Βρυξέλλες όπου ελάχιστα λεπτά πριν από τις 08:00 το πρωί σημειώθηκαν δυο ισχυρές εκρήξεις στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών. Δείτε τις πρώτες πληροφορίες και τις πρώτες εικόνες από το σημείο. 
Πηγή:newsit
NewsRoom Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...