23 Μαρ 2016

Mέχρι και τις 2 Απριλίου η έκθεση σκίτσου για το προσφυγικό «Μετέωρο βήμα», στο Νεστορίδειο Μέλαθρο

Μέχρι και το Σάββατο 2 Απριλίου 2016 παρατείνεται η λειτουργία της μεγάλης έκθεσης σκίτσου.......
για το προσφυγικό με τίτλο «Μετέωρο βήμα», η οποία συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και την Λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων.

Η έκθεση που φιλοξενείται στην νέα πτέρυγα του Νεστοριδείου Μελάθρου στη Ρόδο, αγκαλιάστηκε πολύ θερμά από το κοινό. Λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος του κόσμου και της μεγάλης προσέλευσης, αποφασίστηκε η συνέχισή της και πέραν της 23 Μαρτίου, που αρχικά είχε προγραμματιστεί και ανακοινωθεί.
Το κοινό ανταποκρίθηκε στα μηνύματα που έστειλαν με το πενάκι τους οι Έλληνες σκιτσογράφοι, αναδεικνύοντας όλες τις πτυχές του μεγαλύτερου ζητήματος που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα και η Ευρώπη ολόκληρη, ένα ζήτημα που δοκιμάζει τις βασικές θεμελιώδεις αρχές πάνω στις οποίες δομήθηκε ο ευρωπαϊκός πολιτισμός.
Ο πόνος, η οργή, η πίκρα, η υποκρισία και η ενοχή αποτυπώνονται και μεταφράζονται σε κριτική εικόνα, μέσα από τα εκφραστικά μέσα και την ιδιαιτερότητα της ματιάς 28 σκιτσογράφων, οι οποίοι υποκλίνονται στην αλληλεγγύη και τον ανθρωπισμό των απλών ανθρώπων.

Αφιερωμένη στη μνήμη του σκιτσογράφου Γιάννη Καλαϊτζή, σκίτσο του οποίου κοσμεί το εξώφυλλο τού συνοδευτικού της λευκώματος, η έκθεση, μετά τη Ρόδο, θα περιοδεύσει σε νησιά του Αιγαίου, στην Αθήνα και άλλα μέρη της Ελλάδας, με κατάληξη το κέντρο της Ευρώπης, τις Βρυξέλλες.
Στην έκθεση συμμετέχουν με 116 έργα οι Γιάννης Καλαϊτζής, Τάσος Αναστασίου, Κώστας Βλάχος, Δημήτρης Γεωργοπάλης, Κώστας Γρηγοριάδης, Σπύρος Δερβενιώτης, Dranis - Γιάννης Δράκος, Πάνος Ζάχαρης, Πέτρος Ζερβός, Γιάννης Ιωάννου, Μιχάλης Κουντούρης, Γιάννης Κυριακόπουλος (ΚΥΡ), Ηλίας Μακρής, Πάνος Μαραγκός, Παναγιώτης Μήλας, Βασίλης Μητρόπουλος (BAS), Κώστας Μητρόπουλος, Παναγιώτης Μητσομπόνος, Έφη Ξένου, Βασίλης Παπαγεωργίου, Βαγγέλης Παυλίδης, Ανδρέας Πετρουλάκης, Κωνσταντίνος Ρουγγέρης, Soloup, Στάθης (Σταυρόπουλος), Μαρία Τζαμπούρα, Δημήτρης Χαντζόπουλος, Βαγγέλης Χερουβείμ.
Η έκθεση λειτουργεί καθημερινά, από Τρίτη μέχρι και Σάββατο, από τις 8:30 πμ έως τις 9:00 μμ, (εκτός Κυριακής και Δευτέρας).
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...