24 Μαρ 2016

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γεώργιου Λεονταρίτη για τον Εορτασμό της Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821

«Το μήνυμα της 25ης Μαρτίου παραμένει εξαιρετικά επίκαιρο ακόμη και 200 περίπου χρόνια.......
μετά. Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, της οικονομικής κρίσης και της ανασφάλειας σε διεθνές επίπεδο, ο πολίτης έχει μεγαλύτερη ανάγκη να βρει σταθερές και αξίες πάνω στις οποίες θα μπορέσει να στηριχθεί και να πορευθεί. 
Και αξίες όπως η Δημοκρατία, τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και ο αγώνας για την ελευθερία και για την πρόοδο της Πατρίδας, συνιστούν ισχυρά θεμέλια. Μόνον έτσι θα μπορέσουμε ν’ ανταποκριθούμε στις προκλήσεις του παρόντος, έχοντας, παράλληλα, ως οδηγό το απαράμιλλο πνεύμα Ανθρωπισμού που μας διδάσκει η Ορθοδοξία μέσα από τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. 

Ο εορτασμός της εθνικής επετείου, υπερβαίνοντας τη μηχανική επανάληψη μιας εθιμοτυπικής εορτής, στοχεύει στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης ως πηγή έμπνευσης και άντλησης δυνάμεων και συναισθημάτων για την αντιμετώπιση των σύγχρονων προβλημάτων.
 
Αυτή η υγιής, δυναμική, συνεχώς επαναπροσδιοριζόμενη και ανατροφοδοτική σχέση παρελθόντος – παρόντος, μπορεί να αποτελέσει την αισιόδοξη προοπτική μιας κοινωνίας που δοκιμάζεται από σύγχρονους «εχθρούς» και δεν σταματά να αγωνίζεται για διαχρονικές αξίες: το δικαίωμα στη ζωή και την ελευθερία, το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια, την ισότητα και την εργασία, το δικαίωμα διαβίωσης σε μια πολιτεία που σέβεται όλους τους πολίτες της.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου τιμά την επέτειο της 25ης Μαρτίου και εκφράζει με αισιοδοξία την πεποίθησή της για ένα καλύτερο αύριο, αντάξιο του ιστορικού παρελθόντος του έθνους μας.

Ας υψώσουμε όλοι σήμερα τη σημαία μας ως ένδειξη ελάχιστης τιμής και ευγνωμοσύνης σ’ εκείνους που θυσιάστηκαν για την πατρίδα». 
Αντιπεριφερειάρχης  Κυκλάδων
Γεώργιος Λεονταρίτης
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...