29 Μαρ 2016

Αεροπειρατεία στη Λάρνακα: Απελευθερώνονται γυναίκες και παιδιά

Ενας ο αεροπειρατής, σύμφωνα με πληροφορίες
Μέχρι στιγμής δεν έχει υποβάλει κανένα αίτημα, αλλά ζήτησε να μη πλησιάσουν το αεροσκάφος αστυνομικοί ή στρατιώτες.......
Ένα θρίλερ είναι σε εξέλιξη εδώ και λίγη ώρα στο αεροδρόμιο της Λάρνακας, όπου στις 8.46 προσγειώθηκε αεροσκάφος της Egypt Air όπου έχει σημειωθεί αεροπειρατεία. Αυτή την ώρα βρίσκονται στο αεροδρόμιο ειδικοί διαπραγματευτές.

Οι πρώτες πληροφορίες για την πτήση MS181 μιλούν για έναν αεροπειρατή, ο οποίος λίγο πριν τις 10 το πρωί απελευθέρωσε γυναίκες και παιδιά αιγυπτιακής καταγωγής, περίπου 20 συνολικά. Ο αεροπειρατής απείλησε να ανατινάξει τη ζώνη με εκρηκτικά που φορά ενώ η αστυνομία έλαβε εντολή να μείνει μακριά από το αεροσκάφος.

Μέχρι στιγμής ο αεροπειρατής δεν έχει υποβάλει κανένα αίτημα, αλλά ζήτησε να μη πλησιάσουν το αεροσκάφος αστυνομικοί ή στρατιώτες.

Οσον αφορά τον αριθμό των επιβαινόντων, ενώ στην αρχή αναφέρθηκε πως είναι 81, τελικά πρόκειται για 55 επιβάτες και επταμελές πλήρωμα. Οπως έγινε γνωστό από αιγυπτιακά ΜΜΕ, εντός του αεροσκάφους επιβαίνουν 10 Αμερικανοί και 8 Βρετανοί.

Στο αεροδρόμιο της Λάρνακας έχει μεταβεί ο ΕΑΟ (Ειδικός Αντιτρομοκρατικός Ουλαμός) της Κυπριακής Αστυνομίας. Έχει ζητηθεί να απομακρυνθούν τα περιπολικά της αστυνομίας για να γίνει αποβίβαση των γυναικόπαιδων. Ωστόσο εκπρόσωπος της κυπριακής αστυνομίας που μίλησε στα ΜΜΕ είπε ότι δεν έχουν μέχρι στιγμής καμία επαφή με τους αεροπειρατές.

Αυτή την ώρα πραγματοποιείται συνάντηση του Προέδρου της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και το θέμα της αεροπειρατείας απασχολεί εκ των πραγμάτων του δύο άντρες.

Επίσης, στην Κύπρο, έχει στηθεί κέντρο διαχείρισης κρίσεων στο υπουργείο Εξωτερικών με τη συμμετοχή των υπουργών Εξωτερικών, Αμυνας, Συγκοινωνιών και Δημοσίας Τάξης.

Το αεροδρόμιο Λάρνακας έχει κλείσει και οι πτήσεις εκτρέπονται προς άλλα αεροδρόμια.
Πηγή: protothema.gr
Newsroom MykonosTicker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...