31 Μαρ 2016

Καταδυτικό κέντρο με μουσεία-ναυάγια στη Τζια υποσχέθηκε ο Κουίκ

«To νησί της Τζιάς θα μπορούσε να γίνει ένα διεθνούς φήμης καταδυτικό κέντρο, με τα μουσεία – ναυάγια που έχει…
20.000 λεύγες κάτω από την επιφάνεια της θάλασσάς της. Μπορεί να με εμπνέει και ως τίτλος το βιβλίο του Ιουλίου Βερν, αλλά οι υποθαλάσσιοι θησαυροί της Τζιάς είναι πραγματικά μοναδικοί», δήλωσε την Πέμπτη ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ, μετά το τέλος της σημερινής του επίσκεψης στο νησί.

«Μιλάμε για ναυάγιο του «Βρετανικού», το δίδυμο αδελφάκι του «Τιτανικού», που βυθίστηκε πριν από 100 χρόνια στον Α’ παγκόσμιο πόλεμο, από Γερμανικό Υποβρύχιο, προφανώς νάρκη του, μιλάμε επίσης για το «Πατρίς» που είχε τη μορφή ποταμόπλοιου και βυθίστηκε το 1868 έξω από τον Κούνδουρο, μιλάμε για ένα Γιούνκερ, γερμανικό πολεμικό αεροπλάνο και δεν ξέρω πόσα ακόμα μικρότερα ναυάγια στη γύρω περιοχή. Είναι ένα πραγματοποιήσιμο φιλόδοξο σχέδιο του Δήμου Κέας, για το οποίο θα πρέπει να συντονιστούν το Υπουργείο Τουρισμού, το Υπουργείο Πολιτισμού και το Υπουργείο Ναυτιλίας, με τη βοήθεια και άλλων εμπλεκομένων δημοσίων Υπηρεσιών. Ήδη, από την πλευρά μου, θα αρχίσει ο συντονισμός αυτής της προσπάθειας, όπως συνεννοήθηκαν με το Δήμαρχο του νησιού, συμβούλους του και φορείς», πρόσθεσε ο κ. Κουίκ.

Στα πλαίσια της περιοδείας του ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ ξεναγήθηκε στις σημαντικότερες περιοχές του νησιού, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και με επαγγελματίες και με κατοίκους.

«Η Τζιά είναι ένα από εκείνα τα νησιά, που αναπτύσσονται με προσεκτικούς και με πολύ μελετημένους ρυθμούς. Είναι εντυπωσιακός ο τρόπος που «χάνονται» μέσα στον περιβάλλοντα χώρο καταλύματα και σπίτια, κτισμένα με ξερολιθιά, μέσα σε αμυγδαλεώνες, βελανιδιές», σχολίασε ο Τέρενς Κουίκ επιστρέφοντας στο Λαύριο απ’ όπου γίνεται και η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Αττικής με τη Κέα.
Πηγή: kathimerini.gr
Newsroom MykonosTicker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...