31 Ιαν 2013

Ποια ακίνητα μπαίνουν στις νέες ρυθμίσεις για τα αυθαίρετα

Λύση νομιμοποίησης με την καταβολή προστίμου σε δύο βασικές κατηγορίες αυθαιρέτων προωθεί με νομοσχέδιο το υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Σύμφωνα με την «Ελευθεροτυπία» θα αφορά: ......
1. Ακίνητα σε εντός και εκτός σχεδίου περιοχές που έχουν ανεγερθεί με οικοδομική άδεια και έχουν πολεοδομικές υπερβάσεις. Σε αυτή την κατεύθυνση ανοίγει ήδη παράθυρο ο Νέος Οικοδομικός Κανονισμός, που προβλέπει ότι εσωτερικοί χώροι, όπως δώματα, κλιμακοστάσια κ.λπ. πλέον δεν προσμετρώνται στο συντελεστή δόμησης, ενώ δίνει το δικαίωμα για αλλαγή χρήσεων στο 50% των βοηθητικών χώρων αλλά και την επέκταση των υπόγειων χώρων στάθμευσης, υπό προϋποθέσεις αύξησης ύψους κ.λπ.

2. Σε ακίνητα τα οποία βρίσκονται σε εκτός σχεδίόυ περιοχές οι οποίες όμως μπορούν να αποκτήσουν οικιστική καταλληλότητα και να κινηθούν διαδικασίες ένταξής τους σε πολεοδομικό σχέδιο. Προς αυτή την κατεύθυνση, το υπουργείο θα εξετάσει δυνατότητες επίσπευσης του πολεοδομικού σχεδιασμού, που καρκινοβατεί.

Επίσης όπως έγινε γνωστό από το ΥΠΕΚΑ, σχετικά με τις ρυθμίσεις των ημιυπαιθρίων οι ημερομηνίες που αφορούν τον ν. 3843/2010 έχουν μετατεθεί ήδη με νομοθετική ρύθμιση για τις 31 Μαΐου του 2013.
Πηγή: real.gr
Επιμέλεια : Mykonos Ticker NewsRoom
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...