30 Ιαν 2013

Πως να σταματήσετε τον χρόνο στα γκρίζα μαλλιά

Αν και το να έχετε γκρι μαλλιά φαίνεται να είναι στη μόδα τελευταία, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες προσπαθούν να αποφύγουν αυτή τη γκρι «κατάρα».
Τα γκρι μαλλιά είναι δυνατό να προληφθούν, ή τουλάχιστον υπάρχουν μέτρα που μπορεί να πάρει κανείς -ή κάποια- ώστε να περιορίσει ή και να εξαφανίσει την παρουσία τους από τη ζωή του.....


 Κατ’ αρχάς είναι σημαντικό να καταλάβουμε το γιατί έχουμε γκρι τρίχες:

Κληρονομικότητα: 

Τα γονίδια είναι κατ’ αρχήν ο κυρίαρχος παράγοντας για το αν θα έχετε ή όχι γκρι μαλλιά. Τα γκρι μαλλιά σχεδόν πάντα προκύπτουν φυσιολογικά σε όλους, αλλά το πότε θα αρχίσετε να έχετε γκρι τρίχες εξαρτάται από την κληρονομικότητα. Αν ο πατέρας σας απέκτησε πρόωρα γκρι τρίχες και είστε άνδρας, τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να συμβεί το ίδιο και σε εσάς.

Κάπνισμα: 

Το κάπνισμα θεωρείται επίσης σημαντικός παράγοντας ο οποίος συμβάλλει στην «επιδημία» των γκρίζων μαλλιών. Αν είστε καπνιστής ή καπνίστρια που καπνίζει από μισό έως ένα πακέτο την ημέρα, τότε το πιθανότερο είναι να παρουσιάσετε πρόωρες γκρι τρίχες νωρίτερα από κάποιον ή κάποια που δεν καπνίζει.

Άγχος: 

Το άγχος είναι επίσης ένας γνωστός παράγοντας σε ό, τι αφορά την πρόωρη εμφάνιση γκρίζων τριχών. Προσπαθήστε να μειώσετε το άγχος στη ζωή σας μέσω του διαλογισμού, της άσκησης, της σωστής διατροφής και της καθημερινής εξοικονόμησης χρόνου για τον εαυτό σας, τον οποίο θα αφιερώνετε σε ό, τι σας ευχαριστεί.
Πώς να Σταματήσετε το να Γίνονται Γκρίζα τα Μαλλιά σας

Κυκλοφορούν αρκετά προϊόντα στην αγορά που υπόσχονται να σταματήσουν το να γίνονται γκρίζα τα μαλλιά σας, αλλά το πιθανότερο είναι, εκτός αν πρόκειται για ένα είδος βαφής, τα μαλλιά σας να συνεχίσουν να γίνονται ολοένα και πιο γκρίζα. Πέρα από το να βάφετε ή να χρωματίζετε με σπρέι τα μαλλιά σας ή να χρησιμοποιείτε κάποια περούκα με χρώμα, παρακάτω θα βρείτε κάποιους φυσικούς τρόπους να διατηρήσετε άθικτο το χρώμα των μαλλιών σας:

Το Μίγμα Φύλλων Κάρυ με Έλαιο Αμυγδάλου: 

Βράστε λίγα φύλλα κάρυ σε ίσα μέρη έλαιο αμυγδάλου, και στη συνέχεια κάντε μασάζ με το μίγμα στα μαλλιά σας, αφού αυτό κρυώσει, μέρα παρά μέρα. Αυτή η θεραπεία θα τονώσει και θα ανανεώσει τα μαλλιά σας, δύο πράγματα που είναι αναγκαία για να αποκατασταθεί σε αυτά το προηγούμενο χρώμα τους.

Ξέπλυμα Μαλλιών με Μαύρο Τσάι: 

Το μαύρο τσάι, αναμεμιγμένο με λίγες δόσεις επιτραπέζιο αλάτι, θεωρείται ότι προλαμβάνει το να γίνουν γκρίζα τα μαλλιά σας. Αν επιθυμείτε να διατηρήσετε το τωρινό σας χρώμα, τότε δοκιμάστε αυτή την θεραπεία. Θα παρατηρήσετε ότι αυτό το ξέπλυμα θα κάνει τις γκρι τρίχες σας ακόμη πιο ανοιχτές, ώστε να μη μπορεί να τις διακρίνει κανείς με ευκολία

Θεραπεία Μαλλιών με Λάδι Καρύδας και Λεμόνι: 

Αυτή είναι ίσως η καλύτερη συνταγή, όταν πρόκειται για πρόωρο γκριζάρισμα των μαλλιών. Πάρτε μερικές κουταλιές της σούπας, γεμάτες, λάδι καρύδας και προσθέστε λίγες σταγόνες λεμόνι. Κάντε μασάζ στο τριχωτό μέρος του κεφαλιού σας και αφήστε το μίγμα εκεί για τουλάχιστον μισή ώρα. Μόλις περάσει αρκετή ώρα, λούστε τα μαλλιά σας με σαμπουάν.

Λάδι Ίμου και Βιταμίνη Ε: 

Η ανάμιξη ίσων μερών λαδιού Ίμου (Emu) και βιταμίνης Ε θα βοηθήσει την ανάπτυξη των μαλλιών σας αλλά και την πρόληψη του πρόωρου γκριζαρίσματος. Κάντε μασάζ με αυτό το μίγμα στο τριχωτό μέρος του κεφαλιού σας, αφήστε το για δέκα λεπτά, και μετά ξεπλύνετέ το με ένα ενυδατικό σαμπουάν. Θα πρέπει να παρατηρήσετε τα μαλλιά σας να γίνονται πιο γεμάτα, αλλά και τις γκρι τρίχες να λιγοστεύουν, μέσα σε λίγες μόνο εβδομάδες.
totalbeauty
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...