29 Ιαν 2013

Κάντε ένα ολιστικό ταξίδι στο σώμα και στο πνεύμα σας…

Οι τρόποι για να λειτουργούν σε αρμονία.
Το σώμα μας είναι σαν μια μηχανή, εάν κάτι συμβαίνει σε κάποιο εξάρτημα της σύντομα θα επηρεάσει τις επιδόσεις και την λειτουργία της. Για αυτό είναι σημαντικό καθημερινά να «λαδώνουμε» τα μέλη του – ακόμα και αυτά που θεωρούμε ασήμαντα- και να ικανοποιούμε τις ανάγκες που έχουν ώστε όλα να γίνονται σαν μια τέλεια χορογραφία!.......

Κεφάλι: 
Πρόκειται για τον βασικό σταθμό του σώματος μας όπου όλες οι ενέργειες και οι αποφάσεις λαμβάνονται. Για αυτό δεν είναι δύσκολο κάποιες φορές το μυαλό μας να ταλαιπωρηθεί από τις υπερωρίες που κάνει και να θολώσει από αρνητικές σκέψεις και από το στρες. 
Ως αποτέλεσμα έχει να υποφέρει από πονοκεφάλους και να επιβαρύνει τη διάθεση μας.

Η θεραπεία: Ο τρόπος για να το επαναφέρουμε φυσικά είναι να προσθέσουμε σε ζεστό νερό μερικά κλαδιά δεντρολίβανου και μερικές σταγόνες λεμονιού. 
Μουλιάστε μέσα του μια μικρή πετσέτα και απλώστε την στο κέντρο του μετώπου σας, κάνοντας πολύ απαλές κυκλικές κινήσεις που θα αποφορτίσουν την ένταση. 
Άλλος ένας βοηθός είναι η πέτρα αμέθυστος. Τοποθετήστε την στο πάνω μέρος του κεφαλιού σας και σκεφτείτε πως τραβάει όλη την αρνητική ενέργεια.

Λαιμός: 

Εάν υπάρχει εμπλοκή εδώ προέρχεται από τη δυσκολία να πούμε αυτό που θέλουμε να πούμε. Συχνά όταν πονάει ο λαιμός ή όταν χάνουμε τη φωνή μας είναι γιατί καταπιέζουμε τα λόγια και τα συναισθήματα μας..

Η θεραπεία: Το φασκόμηλο είναι το ιδανικό καθαριστικό βότανο γιατί έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. Πιείτε το ως ρόφημα, προσθέστε λεμόνι και μέλι. Επίσης το τιρκουάζ χρώμα θεωρείται πως ενθαρρύνει την αυτό-έκφραση και καλυτερεύει την επικοινωνία. Επενδύστε σε ένα φουλάρι.

Ώμοι: 

Πρόκειται για ένα από τα σημαντικά μηχανικά μέρη του σώματος. Τους χρειαζόμαστε για να κουνάμε τα χέρια μας, για να βρίσκουμε ισορροπία αλλά και να κουβαλάμε πράγματα. Όμως τι γίνεται όταν μπλοκάρουν κάτω από την πίεση που δέχονται; Είναι σημαντικό να τους κρατάμε χαλαρούς και χωρίς ένταση.

Η θεραπεία: Φτιάξτε ένα χαλαρωτικό μείγμα για το μπάνιο από πέταλα τριαντάφυλλου και λεβάντα το οποίο θα ζεστάνετε σε καυτό νερό μαζί με μερικές σταγόνες αιθέριου ελαίου δεντρολίβανο. Ρίξτε το στο μπάνιο ή πάνω στους ώμους.

Θώρακας: 

Είναι η ασπίδα της καρδιάς και άρα έχει μια σημαντική θέση. Όταν υπάρχει ένταση στην περιοχή σημαίνει πως υπάρχει κάποιο συναισθηματικό πρόβλημα και εμπλοκή της ενέργειας.

Η θεραπεία: Η πέτρα Rose quartz (Ροζ χαλαζίας) είναι συνδεδεμένη με την καρδιά. Φορέστε ένα μικρό λείο κομμάτι της μέσα από το εσώρουχο σας όσο πιο κοντά στην καρδιά για να σας βοηθήσει. Επίσης περάστε λίγα λεπτά μέσα στη μέρα, εστιάζοντας στην περιοχή και τις ανάγκες της.

Πόδια: 

Μας πάνε όπου τους ζητήσουμε και ταλαιπωρούνται όταν τα κλείνουμε μέσα σε παπούτσια.

Η θεραπεία: Το μέλι είναι η ιδανική θεραπεία για τα πόδια . Ζεστάνετε ελαφρώς μερικές κουταλιές, και κάντε ελαφρύ μασάζ εστιάζοντας περισσότερο στις φτέρνες και στις σφαίρες του ποδιού. Ξεβγάλετε με ζεστό νερό και σαπούνι.
Πηγή: Περιοδικό «Natural Health»
Επιμέλεια : Συντακτική Ομάδα Mykonos Ticker
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...