30 Ιαν 2013

Ο πιο ανερχόμενος επαγγελματικός κλάδος

Δεν είναι οι δικηγόροι, ούτε οι γιατροί. Είναι όσοι εργάζονται online από το σπίτι τους για τη βιομηχανία του ίντερνετ, με αμοιβές που φθάνουν μέχρι τα 130.000 δολάρια το χρόνο, σύμφωνα με έρευνα του Focus....

Οπως μεταδίδει το msnbc.com, o πιο ανεργχόμενος επαγγελματικός κλάδος στις ΗΠΑ είναι των εργαζομένων από απόσταση, με μέσες ετήσιες αποδοχές της τάξης των 87.100 δολαρίων.

Αν και οι αποδοχές αυτές δεν είναι οι υψηλότερες, όπως για παράδειγμα ενός γυναικολόγου (μέσο ετήσιο εισόδημα 222.000 δολαρίων), εντούτοις είναι ο πιο δυναμικός και ανερχόμενος, ενώ ταυτόχρονα έχει την υψηλότερη ζήτηση. Επίσης, λαμβάνονται κι άλλα κριτήρια για την κατάξη, όπως είναι οι συνθήκες εργασίες, το επίπεδο στρες κλπ.

Ετσι, λοιπόν, στην πρώτη θέση του πίνακα με τις καλύτερες δουλειές στις ΗΠΑ έρχονται οι online εργαζόμενοι. Η κατάταξη έχει ως εξής:
  1. online εργαζόμενοι με μέσες ετήσιες αποδοχές 87.100 δολάρια
  2. Βοηθός ιατρικών επαγγελμάτων, 90.900 δολάρια
  3. Καθηγητής, 70.400 δολάρια
  4. Νοσοκόμοι, 85.200 δολάρια
  5. Διευθυντής πληροφορικής (ΙΤ), 98.700 δολάρια
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι έχουν δημιουργηθεί πολλές ιστοσελίδες αναζήτησης ατόμων που επιθυμούν να εργάζονται από το σπίτι για λογαριασμό εταιρειών ίντερνετ. Η ζήτηση αφορά διάφορες ειδικότητες: από συγγραφή κειμένων, μέχρι επιμέλεια και διόρθωση ή ντιζάιν, προγραμματισμό κλπ. Ακόμα και πωλήσεις.

Για παράδειγμα, η ιστοσελίδα Profit Boost Institute υπόσχεται ότι σε 90 δευτερόλεπτα από την εγγραφή (υπάρχει ένα μικρό κόστος εγγραφής) ο ενδιαφερόμενος μπορεί να βρει δουλειά με ωρομίσθιο έως 87 δολάρια. Μέσω της ιστοσελίδας αυτής, βρίσκουν δουλειά περισσότερα από 25.000 άτομα το μήνα. Υπάρχουν κι άλλες παρόμοιες ιστοσελίδες, όπως είναι το CareerCast κλπ.

Ομως, προσοχή! Δεν είναι όλες οι ιστοσελίδες που υπόσχονται εργασία από το σπίτι το ίδιο αξιόπιστες και σοβαρές. Για αυτό κάντε αναλυτική και προσεκτική αναζήτηση, πριν την εγγραφή σας. Ενα χαρακτηριστικό που μπορείτε να δείτε για να διαπιστώσετε την εγκυρότητα είναι οι συνεργάτες της. 

Για παράδειγμα, αν την ιστοσελίδα αυτή τη διαφημίζουν ή μέσω αυτής βρίσκουν εργαζόμενους μεγάλες εταιρείες (πχ Google, AOL κλπ), τότε υπάρχει σοβαρή ένδειξη για την αξιοπιστία της. Αν οι υποσχέσεις είναι μεγάλες και οι συνεργάτες της περιγράφονται γενικώς και αορίστως, καλύτερα να κρατήσετε επιφυλάξεις.
Πηγή: NewsPark.eu, με πληροφορίες από msnbc.com και Focus
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...