29 Ιαν 2013

Ζηζή Πατεράκη: Το τέταρτο ενεργειακό κέντρο

Τέταρτο Ενεργειακό Κέντρο
Χρώμα: Ακτινοβολεί πράσινη ή ροζ δόνηση
Στοιχείο: Αέρας
Αίσθηση: Αφή
Μέρη του σώματος: Καρδιά, πλάτη θώρακας, κάτω περιοχή πνευμόνων, αίμα και κυκλοφοριακό σύστημα, δέρμα
Αδένες: Θύμος

Το κέντρο της καρδιάς αποτελεί τον κόμβο ολόκληρου του ενεργειακού μας συστήματος. Αποτελεί την σύνδεση των τριών φυσικών και συναισθηματικών κέντρων με τα τρία ανώτερα νοητικά και πνευματικά. Στην καρδιά ανήκει........

η ικανότητα μας να συναισθανόμαστε, να συμπονούμε και να κατανοούμε τον εαυτό μας και τους άλλους ανθρώπους. 
Μέσα από την καρδιά συνδεόμαστε με τις κοσμικές ενέργειες, με τη φύση, με τη μουσική, με την τέχνη και όλα τα μηνύματα μεταφράζονται σε συναισθήματα. Στη καρδιά συναντάμε την αγάπη στην τέλεια και θεϊκά εκπορευμένη μορφή της, που δονείται μέσα από την ίδια την τέλεια ποιότητα της χωρίς να χρειάζεται να αποκτηθεί ή να χαθεί, χωρίς να ζητάει και να απαιτεί. 

Η καρδιά εκπαιδεύεται να συγχωρεί, να αγκαλιάζει και να αποδέχεται την προσωπικότητα με σκοπό την αναβάθμιση της τελευταίας και εντέλει την ενότητα. Μέσα από το κέντρο της καρδιάς επανασυνδεόμαστε με τον Πνευματικό Εαυτό μας. Στην καρδιά εδρεύει το αρχείο της ψυχής μας και όλος ο πλούτος των ταλέντων μας.

Το άνθος του δωδεκάφυλου χρυσού λωτού συμβολίζει το 4ο ενεργειακό κέντρο .Εκτείνει την ενέργεια μας και την στέλνει σε όλες τις κατευθύνσεις σε ίσα μέρη. Επίσης εναρμονίζει τις φαινομενικά αντίθετες ενέργειες όπως το yin yang, αρσενικό θηλυκό, λογική και συναίσθημα.

Είναι εγκατεστημένο στο κέντρο του κορμού μας και έχει 3 ενεργειακά κέντρα από κάτω του και 3 από πάνω του. Όταν ενεργοποιείται βιώνουμε την αίσθηση της αγνής αγάπης και της συμπόνιας. Της αγάπης άνευ όρων. Αυτή η αίσθηση ανατέλλει μέσα από την ισορροπία του νου και του σώματος. Συνδέεται με τα ανθρωπιστικά επιτεύγματα αγάπης , την συγχώρεση , την ειλικρίνεια, την υπευθυνότητα και την επιμέλεια.


Όταν είναι υγιές δημιουργεί μία αρμονική ενέργεια αγάπης. Διευκολύνει την ισορροπία της λογικής με το συναίσθημα και του πραγματικού με το ιδανικό. Μας βοηθάει να αναπτύξουμε την ωριμότητα του να είμαστε αντικειμενικοί και χωρίς όρους στην αγάπη για τους άλλους.


•Θα πάρεις και θα λάβεις αγάπη από ένα κεντραρισμένο και ισορροπημένο σημείο.


•Η Χρυσοκίτρινη ενέργεια έχει την δύναμη να αποκαταστήσει την ισορροπία της καρδιάς και του νου. Είναι το χρώμα της συγχώρεσης, της κατανόησης , της αγάπης και της συμπόνιας.


•Έχει ανεξάντλητη δύναμη να απορροφά κάθε επίδραση του εξωτερικού περιβάλλοντος.


•Η χρυσοκίτρινη λάμψη του αποκαθιστά την δύναμη και την ειρήνη πολύ γρήγορα.


•Όταν στηριζόμαστε σε αυτό είναι πολύ εύκολο να πείσουμε τους άλλους, διότι εμπεριέχει την δύναμη να κινεί τον νου των ανθρώπων.


•Υπάρχει μέσα μας δημιουργώντας την αίσθηση του εμείς και όχι τόσο του εγώ, όταν έχουμε να κάνουμε με άλλους ανθρώπους.


•Εάν θέλεις να αποκαταστήσεις μία ανθρώπινη σχέση, συγκεντρώσου στο τέταρτο ενεργειακό κέντρο και τύλιξε την καρδιά σου με το χρυσό του φώς. Όταν η καρδιά σου γεμίσει με φωτεινό ζεστό φώς ,οραματίσου τον εαυτό σου να επανασυνδέεται με τον άλλον άνθρωπο.

•Είναι εγκατεστημένο πίσω από την καρδιά στο κέντρο του στήθους. Όταν συγκεντρώνεσαι εκεί πίεσε ελαφρά με τα δάκτυλα σου το σημείο. Ελευθέρωσε την πίεση Συγκεντρώσου πίσω από το σημείο της πίεσης. Καθώς εισπνέεις άσε τον θώρακα σου να διευρυνθεί. Καθώς εκπνέεις άσε τον θώρακα σου να κλείσει Εισέπνευσε και εξέπνευσε!

Οραματίσου την πνοή να εισέρχεται και να φεύγει από το σημείο. Συγκεντρώσου σε αυτό και διεύρυνε την αίσθηση του.
•Αισθάνεσαι την πηγή της ενέργειας, μαζί με την αγάπη και την αφοσίωση
•Εξέτασε με ευγένεια την κατάσταση της καρδιάς σου
•Νιώθεις κλειστός η ανοιχτός.. ελεύθερος η κλειδωμένος..???


Θεραπεία κέντρου Καρδιάς
Ξεκινήστε καθισμένοι χαλαρά , κρατώντας μια ευθεία στάση του σώματος, με τεντωμένη την σπονδυλική σας στήλη.
Φέρτε τα χέρια σας μαζί και τοποθετήστε τους δύο αντίχειρες πάνω από την καρδιά και νοιώστε την αίσθηση της, ότι χτυπάει.


Με τα μάτια κλειστά, αφιερώστε λίγα λεπτά για να επικεντρωθείτε μόνο στους καρδιακούς σας παλμούς. Νιώστε τη δύναμη και την ενέργεια που αντιστοιχεί σε κάθε κτύπο.

Στη συνέχεια, τοποθετήστε τη δεξιά παλάμη πάνω από το κέντρο του θώρακα με την αριστερή παλάμη πάνω από το δεξί. Σκεφτείτε το πώς το ζεστό στήθος σας αισθάνεται. Τώρα, οραματιστείτε ένα ακτινοβόλο φως σμαραγδένιο που έρχεται και σας γεμίζει όλο το σώμα.

Δείτε αυτό το φως που εισέρχεται μέσα από την καρδιά και μετά ταξιδεύει γύρω από το υπόλοιπο σώμα, και ξανά-επιστρέφει στην καρδιά φέρνοντας ένα μυρμήγκιασμα και μια αναζωογονητική αίσθηση σε ολόκληρο το σώμα.


Αφιερώστε λίγα λεπτά για να βιώσετε τη χαρά που φέρνει η αγάπη. Να γνωρίζετε ότι για να αγαπήσεις αληθινά τους γύρω σου, πρέπει να αγαπήσεις πρώτα από όλα τον εαυτό σου!
Οραματιστείτε μετά ένα τεράστιο σμαράγδι τοποθετημένο στο κέντρο της καρδιάς σας, λαμπερό ,διάφανο, πεντακάθαρο.


Λάμποντας κάνει όλο σας το φυσικό σώμα , να ακτινοβολεί γύρω σε μεγάλη απόσταση!
Πριν από τον τερματισμό του διαλογισμού, ύψωσε τις παλάμες σου και στρέψε τις προς τον ουρανό, και οραματίσου ότι στέλνεις μια ποσότητα από την υπέροχη θετική αυτή ενέργεια στο σύμπαν.

Να θυμόσαστε, ότι μόνο με την ΑΓΑΠΗ θα μπορέσουμε να κάνουμε το πέρασμα και να βιώσουμε τον πολυδιάστατο εαυτό μας!
Σε όλες τις διαστάσεις του χρόνου, πίσω και πιο μπροστά!
Ο πρώτος που χρειάζεται να συγχωρέσουμε είναι ο εαυτός μας!
ΑΓΑΠΗ!!!

ΝΑΜΑΣΤΕ
Ζηζή Πατεράκη
Spiritual Teacher/Healer
info@live-in-light.com
http://www.live-in-light.com


Πηγή : mylady.gr
Επιμέλεια : Συντακτική Ομάδα Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...