31 Ιαν 2013

Τα πέντε tips "σωστής" επιχειρηματικότητας

Απαραίτητο συστατικό της επιχειρηματικότητας είναι το ρίσκο. Το ερώτημα, ωστόσο που προκύπτει είναι μέχρι σε ποιο βαθμό και τι θα πρέπει να προσέχει ένας νέος επιχειρηματίας για να περιορίσει τον κίνδυνο.
Δεν περνά απαρατήρητο ότι το 25% των νέων επιχειρήσεων, βάζει λουκέτο την ίδια χρονιά που δήλωσε.......
έναρξη εργασιών και, το 50% εντός 5 ετών. Στις ΗΠΑ το ποσοστό αυτό αυξάνεται και φτάνει στο 75%.
Τι θα πρέπει να προσέχει ο νέος επιχειρηματίας και ποια είναι τα tips που τον συνοδεύουν και οι "άσσοι" που θα πρέπει να έχει στο μανίκι του πριν ξεκινήσει;

Πρώτο
και βασικό θα πρέπει να επιλέξει το σωστό κλάδο της οικονομίας. Βασικό να εισέλθει σε έναν κλάδο που χαρακτηρίζεται υγιής και έχει προοπτικές ανάπτυξης, συνεπώς θα χαρακτηρίζεται και από αυξημένη ζήτηση.

Δεύτερον, να βρει τα μέσα και τους τρόπους που θα προβάλλει την επιχείρηση του. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να απευθυνθεί σε εταιρείες δημοσίων σχέσεων, συμβούλους επιχειρήσεων, προκειμένου να αναδείξει την εικόνα του και επικοινωνήσει το προφίλ του. Με άλλα λόγια θα πρέπει να βρει και να πείσει τους πελάτες τους να τον προτιμήσουν με ένα λογικό κόστος.

Τρίτον, να χτίσει γερά  θεμέλια αξιοπιστίας.  Δεν ξεκινά με το να διαθέτει αναγνωρισιμότητα, το brand του δεν είναι γνωστό. Τι θα πρέπει να κάνει; να αποκτήσει πιστοποιητικά που αναδεικνύουν το brand του –το εμπορικό σήμα για να νομιμοποιήσει περαιτέρω την θέση και την ισχύ του.

Τέταρτον, θα πρέπει να είναι απίστευτα ολιγαρκής σε αυτά που έχει. Τα πανάκριβα γραφεία είναι περιττά τουλάχιστον για αρχή και δεν θα προσδώσουν αξία, σε αντίθεση με τις επενδύσεις που μπορεί να κάνει σε υποδομές και τεχνολογία. Παρόμοιες τέτοιες αποφάσεις μπορεί να του αυξήσουν τα  έσοδα.

Πέμπτον, θα πρέπει να φροντίσει να έχει δίπλα του τους καλύτερους ανθρώπους. Στην αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να σπαταλά ώρες για να παρακολουθεί και να ελέγχει την δουλειά τους. 

Πηγή : emea.gr
Επιμέλεια : Συντακτική Ομάδα Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...