30 Ιαν 2013

Ζηζή Πατεράκη: "η κατοικία της ζωτικής δύναμης"

ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΤΣΑΚΡΑ: ΣΒΑΝΤΙΣΤΑΝΑ «η κατοικία της ζωτικής δύναμης»
To δεύτερο ενεργειακό κέντρο είναι το τσάκρα των σχέσεων. Βρίσκεται στο κάτω μέρος της κοιλιάς προς την περιοχή του αφαλού. Αντανακλά την ανάγκη που έχουμε για σχέσεις με άλλους ανθρώπους και η ενέργεια του μας κάνει ικανούς να αποκτήσουμε αίσθηση της....

προσωπικής μας ταυτότητας και των προστατευτικών ψυχολογικών ορίων.

Είναι ένα πολύ δυνατό κέντρο που ελέγχει την σεξουαλική ζωή και συνδέεται με την δημιουργία. 


Επηρεάζει τα συναισθήματα για την σεξουαλικότητα και κυβερνά την αγάπη και το μίσος στις σχέσεις μας

Συνδέεται με το στοιχείο του νερού, την πηγή της βιολογικής μας ζωής . Το νερό γονιμοποιεί και παράγει συνέχεια ζωή. Επίσης καθαρίζει και εξαγνίζει. Διαλύει και παρασύρει τα μπλοκαρίσματα που παρεμποδίζουν την ζωτική ροή του.


Όταν το δεύτερο έχει αρμονική λειτουργία αισθάνεστε την δημιουργική ενέργεια να διαπερνά το σώμα , τον νου και την ψυχή . Η ζωή σας γεμίζει συνεχώς με δέος και ενθουσιασμό. Τα συναισθήματα είναι γνήσια και οι πράξεις δημιουργικές.


Όταν δυσλειτουργεί υπάρχει αβεβαιότητα και ένταση σε σχέση με το άλλο φύλο. Η ενέργεια της σεξουαλικότητας εμφανίζεται ή με υπερβολικές φαντασιώσεις ή με καταπιεσμένες επιθυμίες που εκρήγνυνται κατά καιρούς. Δημιουργεί στο άτομο επιθετικότητα και ματαιοδοξία (υπερλειτουργία).


Ακόμα μπορεί να είναι υπερευαίσθητο, ακραία ντροπαλό και επιβαρυμένο με ενοχές (υπολειτουργία). Μπορεί ακόμα να αντιμετωπίσει προβλήματα σύλληψης (γονιμότητα).

Εδώ υπάρχουν φόβοι απώλειας ,ελέγχου, φόβος για την εξουσία ή τους εθισμούς, φόβος για την οικονομική απώλεια και για την εγκατάλειψη και τέλος ο φόβος της απώλειας της δύναμης του φυσικού σώματος.

Το μπλοκάρισμα της ενέργειας του ιερού τσάκρα είναι δυνατόν να οδηγήσει σε:
1) ανικανότητα, στειρότητα,
2) κολπικές μολύνσεις
3) Προβλήματα στην εμμηνόπαυση (εξάψεις, κατάθλιψη) είναι ενεργειακή δυσλειτουργία αυτού του τσάκρα.
4) Ενδομητρίωση, (Τα ινομυώματα προέρχονται από την δημιουργική ενέργεια του δευτέρου ενεργειακού κέντρου που δεν εκδηλώθηκε ποτέ).
5) Το οικονομικό άγχος μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στον προστάτη και στις ωοθήκες, χρόνιους πόνους στο κάτω μέρος της πλάτης και τα ισχία.
6) κατάθλιψη.


ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΕΞΕΤΑΣΗ
Τα ενεργειακά πρότυπα που παράγουμε κατά κάποιον τρόπο προσελκύουν ανθρώπους που έρχονται στην ζωή μας να μας διδάξουν κάτι. Τίποτε δεν είναι τυχαίο. Πριν από κάθε σχέση στην ζωή μας ανοίξαμε την πόρτα χρησιμοποιώντας την ενέργεια που δημιουργήσαμε. Αυτό είναι το γεγονός, είναι το στοιχείο που κάνει την μάθηση της δυαδικότητας του δευτέρου τσάκρα τόσο υπέροχη. Όσο πιο συνειδητοί γινόμαστε τόσο πιο συνειδητά μπορούμε να κάνουμε χρήση της ενέργειας του δευτέρου τσάκρα.


ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ:
1) Είσαι άνθρωπος που θέλει να εξουσιάζει- να εξουσιάζεται; Επιδίδεσαι σε παιχνίδια δύναμης στην σχέση σου;
2) Μπορείς να δεις τον εαυτό σου καθαρά όταν πρόκειται για ζητήματα δύναμης και χρημάτων;
3) Τι θέλεις από μια σχέση; Τι δίνεις εσύ στην σχέση;

Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΑΧΙΣΤΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ
Όταν μένετε ανοιχτοί σε όλες τις απόψεις και δεν στέκεστε άκαμπτοι σε μια, τότε τα όνειρα και οι επιθυμίες σας θα ρέουν σύμφωνα με τις επιθυμίες της φύσης . Και όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή οι επιθυμίες σας θα πραγματοποιηθούν.


Αυτός είναι ο νόμος της ελάχιστης προσπάθειας που ενεργοποιείται στο δεύτερο τσάκρα και μας διδάσκει ότι μπορούμε να κάνουμε λιγότερα και να πετύχουμε περισσότερα.


Όταν αναζητάτε την εξουσία και τον έλεγχο πάνω στους άλλους, ή τα χρήματα μόνο για προσωπικό όφελος, ή την δύναμη για χάρη του εγώ τότε δεν κάνετε τίποτε άλλο παρά να σπαταλάτε ενέργεια.


Όταν όμως η ζωτική σας ενέργεια ρέει μέσα από το κέντρο της δημιουργίας και οι πράξεις σας έχουν σαν κίνητρο την αγάπη τότε συμμετέχετε στην δημιουργία της ζωής σας, στην μεταμόρφωση και την εξέλιξη σας καταβάλλοντας λιγότερη προσπάθεια.


Υπάρχουν τρία στοιχεία στο νόμο της ελάχιστης προσπάθειας. Τρία πράγματα μπορείτε να κάνετε για να θέσετε σε ενέργεια την αρχή ΄΄ κάνε λιγότερα και πέτυχε περισσότερα.
Το πρώτο στοιχείο λοιπόν είναι η αποδοχή.


«Σήμερα θα αποδεχτώ τους ανθρώπους, τις καταστάσεις και τα γεγονότα όπως κι αν έρθουν»

ΝΑΜΑΣΤΕ
Ζηζή Πατεράκη
Spiritual Teacher/Healer
info@live-in-light.com
http://www.live-in-light.com

Πηγή : mylady.gr
Επιμέλεια : Συντακτική Ομάδα Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...