27 Ιουλ 2015

Επίδειξη δύναμης από Λαφαζάνη με μανιφέστο

Ο Πανελλήνιος αποδείχθηκε πολύ μικρός για να χωρέσει το ΟΧΙ, είπε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, σε εκδήλωση της Αριστερής Πλατφόρμας......

Ο Πανελλήνιος αποδείχθηκε πολύ μικρός για να χωρέσει το ΟΧΙ, είπε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, σε εκδήλωση της Αριστερής Πλατφόρμας για τα 5 χρόνια της ιστοσελίδας iskra.gr, που πραγματοποιείται στο γήπεδο του Πανελληνίου.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Π. Λαφαζάνης μίλησε για φτηνό αντικομουνισμό παλαιάς κοπής αναφέρομενος σε δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για «ριφιφί» και «ληστεία» σχετικά με τα αποθέματα του Νομισματοκοπείου.

Στο πρόσωπο της Αριστερής Πλατφόρμας οι επιθέσεις επιδιώκουν να διασύρουν όλο το ΣΥΡΙΖΑ, τα στελέχη που αγωνίστηκαν ενάντια στα μνημόνια. Θέλουν να διασύρουν την Αριστερά και το 62% που ψήφισε ΟΧΙ, να αμαυρώσουν την εναλλακτική στα μνημόνια, ανέφερε ο Π. Λαφαζάνης.

Η λάσπη και η τρομοκρατία θα πέσει στο κενό, όπως έπεσαν στο κενό και στο δημοψήφισμα, πρόσθεσε.


Είναι εντυπωσιακό -σημείωσε ο κ. Λαφαζάνης- πως μετά το περήφανο ΟΧΙ, η κυβέρνηση ζήτησε εξουσιοδότηση για νέο Μνημόνιο. Στο κυβερνητικό κάλεσμα ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό και χαιρεκακία η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι. Πολλοί όμως από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αρνηθήκαμε να συναινέσουμε. Πιστοί στο ΟΧΙ του δημοψηφίσματος είπαμε ΟΧΙ στα δύο ν/σ με τα προαπαιτούμενα που ήρθαν με διαδικασίες που παραβίαζαν τον Κανονισμό της Βουλής και το Σύνταγμα της χώρας.

«Όχι μόνο δεν μετανιώνουμε αλλά είμαστε περήφανοι για τα 2 ΟΧΙ που είπαμε στη Βουλή», είπε ο κ. Λαφαζάνης. «Είμαστε περήφανοι ως βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, είμαστε και ως υπουργοί, ανέφερε και συμπλήρωσε:

Στην Αριστερά δεν είμαστε για να κυνηγάμε καρέκλες και αξιώματα. Τα υπουργεία και οι βουλευτικές έδρες δεν ήταν και δεν είναι αυτοσκοπός. Είναι το μέσο για να υπηρετούμε αρχές, αξίες και προοδευτικές πολιτικές, τόνισε.

Η στάση μας προκάλεσε και συντροφικά μαχαιρώματα από στελέχη, συνέχισε ο κ. Λαφαζάνης. Αντιπαρέρχομαι αυτές τις επιθέσεις. Έχω μάθει να προσπερνώ. Έχω μάθει να μην προσωποποιώ τις διαφορές και τις αντιπαραθέσεις. Δεν πρόκειται να απαντήσω στις συντροφικές κατηγορίες, σημείωσε.

Και πρόσθεσε:
Λένε ότι ότι η στάση μας υπονομεύει τάχα το κόμμα μας. Υπονομεύουμε τον ΣΥΡΙΖΑ όσοι υπερασπιζόμαστε τις αντιμνημονιακές αρχές και αξίες του κόμματος;. Εμείς υπονομεύουμε το κόμμα; Υπονομεύουμε την ενότητα εμείς που θέλουμε να μείνουμε προσηλωμένοι στο πρόγραμμα;

Ποιοι υποσκάπτουν τον πρόεδρο του κόμματος; Εμείς που υποδεικνύουμε ένα δρόμο συμβατό με πρόγραμμα του κόμματος ή εκείνοι που ανοίγουν ένα δρόμο που αν συνεχιστεί οδηγεί στη μνημονιακή μετάλλαξη του κόμματος, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Π. Λαφαζάνης.


Nα ανοίξει η απαγορευμένη συζήτηση για το εθνικό νόμισμα

Ο Π. Λαφαζάνης ζήτησε ακόμη να ανοίξει η απαγορευμένη συζήτηση για το εθνικό νόμισμα. Εσωτερικά και δημόσια να γίνει η συζήτηση ελεύθερα, χωρίς τρομοκρατία και κινδυνολογίες, τόνισε.

Σημειώνεται ότι στην εκδήλωση της Αριστερής Πλατφόρμας έδωσαν το παρών -μεταξύ άλλων - οι Μ. Γλέζος, Κ. Λαπαβίτσας, Γ. Μηλιός, Δ. Στρατούλης, Θ. Κατσανέβας.



Πηγή: thetoc.gr
Newsroom Mykonos Ticker

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...