29 Ιουλ 2015

Lagarde: Η Ελλάδα χρειάζεται "σημαντική" αναδιάρθρωση χρέους

Την ανάγκη για "σημαντική" ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, υπογράμμισε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Christine Lagarde σε διαδικτυακή........
συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε πριν από λίγο. Γίνεται ευρέως αποδεκτό πως η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους είναι αναπόφευκτη, σημείωσε χαρακτηριστικά η ίδια.

Επίσης, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, η κα Lagarde επανέλαβε ότι το χρέος της Ελλάδος δεν είναι βιώσιμο και έθεσε τέσσερις προϋποθέσεις προκειμένου να επιτύχει το νέο πρόγραμμα.

- Πρώτον "ρεαλιστικούς δημοσιονομικούς στόχους"

- Δεύτερον διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις οι οποίες θα απελευθερώσουν την αναπτυξιακή δυναμική της χώρας.

- Τρίτον ικανοποιητική χρηματοδότηση του προγράμματος και

- Τέταρτον αναδιάρθρωση του δημόσιου Χρέους.

Η κα Lagarde ανέφερε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να έχει την κυριότητα του νέου προγράμματος και απαντώντας σε ερώτηση για το κατά πόσο θα μπορέσει να υλοποιήσει το πρόγραμμα μία κυβέρνηση η οποία δημοσίως έχει δηλώσει ότι δεν πιστεύει σε αυτό, ανέφερε ότι "στο τέλος της ημέρας αυτό που έχει σημασία είναι οι πράξεις και όχι τα λόγια".

Το ΔΝΤ δεν έχει πάντως προς το παρόν αποφασίσει την σχέση του με την Ευρωζώνη και συνδέει την συμμετοχή του στο νέο ελληνικό πακέτο άμεσα με το θέμα της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

Η σημερινή δήλωση της κα Lagarde αποτελεί μία ακόμη κίνηση/ άσκηση πίεσης επί του θέματος για το οποίο οι συζητήσεις τεχνικές και πολιτικές έχουν αρχίσει εδώ και καιρό χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Πλέον το "τερέν" μεταφέρεται στην Αθήνα με την έλευση των εκπροσώπων του ΔΝΤ που... καθυστερεί. Η επικεφαλής του ΔΝΤ Ντέλια Βελκουλέσκου τελικά, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, θα έρθει αύριο Πέμπτη στην Αθήνα. Το αίτημα για την επίσημη συμμετοχή του ΔΝΤ στο νέο πρόγραμμα εστάλη το βράδυ της Προηγούμενης Παρασκευής.

Επιτόκια Fed
Σε ερώτηση δημοσιογράφου για την προοπτική αύξησης των επιτοκίων από τη Fed, η κα Lagarde δήλωσε πως "δεν είναι πολύ μακριά μια διαφοροποίηση της νομισματικής πολιτικής”.

Κίνα
Αναφερόμενη στην χρηματιστηριακή βουτιά της Κίνας, η κα Lagarde δήλωσε πως η κινεζική οικονομία είναι "ανθεκτική” και αρκετά "δυνατή” και μπορεί να αντέξει απότομες μεταβολές των χρηματιστηριακών δεικτών. "Εξακολουθούμε να προβλέπουμε ανάπτυξη της οικονομίας της Κίνας κατά 6,8% το 2015”, υπογράμμισε η επικεφαλής του Ταμείου. Έχει δημιουργηθεί πολύς θόρυβος γύρω από τις διακυμάνσεις των χρηματιστηριακών δεικτών στην Κίνα, αλλά τα χρηματιστήρια της χώρας είναι 80% πάνω σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, εξήγησε η κα Lagarde.
Πηγή: capital.gr
Newsroom Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...