26 Ιουλ 2015

Τέχνη και μπίζνες στη Μύκονο για τη χρυσή κληρονόμο

Πραγματική κοσμοπολίτισσα και από τις πολύφερνες νύφες του πλανήτη, στενή φίλη της πριγκιπικής οικογένειας του Μονακό και περιζήτητη τζετ σέτερ, η 29χρονη κληρονόμος...... συγκαταλέγεται στη λίστα με τις πιο καλοντυμένες γυναίκες αλλά και στις αγαπημένες πελάτισσες των μεγαλύτερων οίκων όπως Valentino, Channel, Balmain, Missoni, Pucci, Giambattista Valli κ.ά.
 
Καλεσμένη πάντα στην πρώτη σειρά των πιο φημισμένων fashion shows αλλά και στα πιο ακριβοθώρητα πάρτι, ξεχωρίζει στιλιστικά με τις εμφανίσεις της, ενώ έχει ήδη φωτογραφηθεί και έχει παραχωρήσει συνεντεύξεις στα σημαντικότερα περιοδικά μόδας του εξωτερικού. 

Η Ευγενία Νιάρχου όμως, πέρα από το «ηχηρό» επώνυμο, αποδεικνύει πως διαθέτει και τη δική της οντότητα αφού έχει καθιερωθεί μεταξύ των ανερχόμενων και ιδιαίτερα ταλαντούχων σχεδιαστών κοσμημάτων.

Το κατάστημα της Μυκόνου σηματοδοτεί το πρώτο της επιχειρηματικό εγχείρημα, στοχεύοντας μέσα από τη διεθνή πελατεία του νησιού να ενισχύσει ακόμα περισσότερο τη φήμη της νεοσύστατης εταιρείας της, την οποία επιθυμεί να μετατρέψει σε παγκόσμιο trademark.

Στα εγκαίνια που έγιναν το περασμένο Σάββατο, η νεαρή Νιάρχου δεν μπορούσε να κρύψει τον ενθουσιασμό της. Αλλωστε, η αγάπη της για την πατρίδα του πατέρα της είναι γνωστή και όπως δήλωσε αποκλειστικά στην εφημερίδα μας: «Η Ελλάδα έχει ιδιαίτερη σημασία για μένα, μια και τμήμα της καταγωγής μου είναι ελληνικό. 

Εχω περάσει εδώ πολλά από τα καλοκαίρια μου. Θα έλεγα μάλιστα πως έχω περάσει τα περισσότερα καλοκαίρια απ' όταν ήμουν παιδί. Είμαι γοητευμένη από την ομορφιά της και πιστεύω πως είναι χώρα πλούσια σε δημιουργικότητα και δεξιοτεχνία και ότι διαθέτει όχι μόνο μια σπουδαία Ιστορία αλλά και πολλές δυνατότητες. Ελπίζω στο μέλλον να μπορέσει να αξιοποιήσει το μέγιστο των δυνατοτήτων της και να ανθήσει».
Η Ευγενία Νιάρχου φωτογραφίζεται με φόντο το πρώτο της κατάστημα και φορώντας κοσμήματα της εταιρείας της, Venyx.
Η Ευγενία Νιάρχου φωτογραφίζεται με φόντο το πρώτο της κατάστημα και φορώντας κοσμήματα της εταιρείας της, Venyx.
 
Μάλιστα, η ίδια αποκαλύπτει ότι τα «ελληνικά» σχέδιά της δεν περιορίζονται στο κατάστημα της Μυκόνου. «Στο άμεσο μέλλον, θα ήθελα να σχεδιάσω και να παραγάγω κάποια ειδικά κομμάτια κοσμημάτων εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα με υλικά που να είναι, όσο γίνεται δυνατόν, ελληνικής προέλευσης και από ντόπιους τεχνίτες.

Πιστεύω πως υπάρχει απίστευτο ταλέντο και δεξιοτεχνία στην Ελλάδα και θα ήθελα να κάνω αυτήν τη δουλειά με τη Venyx. Είναι κάτι που επιθυμούσα να κάνω για κάποιο διάστημα και τώρα είμαι ένα βήμα πιο κοντά στην υλοποίησή του. Περισσότερες λεπτομέρειες θα ακολουθήσουν όταν το σχέδιο είναι έτοιμο να λανσαριστεί», αποκαλύπτει η γοητευτική σχεδιάστρια στο «Εθνος της Κυριακής».
Το περασμένο Σάββατο η Ευγενία Νιάρχου στα εγκαίνια του καταστήματός της στη Μύκονο μαζί με τη Μαρίνα Λιβανού (πρώτη ξαδέλφη του πατέρα της, Φίλιππου), τον διάσημο Ιταλό φωτογράφο Μάριο Τεστίνο και τη
Το περασμένο Σάββατο η Ευγενία Νιάρχου στα εγκαίνια του καταστήματός της στη Μύκονο μαζί με τη Μαρίνα Λιβανού (πρώτη ξαδέλφη του πατέρα της, Φίλιππου), τον διάσημο Ιταλό φωτογράφο Μάριο Τεστίνο και την Αρτεμι Μπαλτογιάννη.
 
Τα εγκαίνια
Το μοδάτο Belvedere Hotel στη Μύκονο επέλεξε η Ευγενία για να φιλοξενήσει το πρώτο Venyx Shop. Ετσι το Σάββατο 18 Ιουλίου το ξενοδοχείο έγινε το hot spot του νησιού. Ο διάσημος Ιταλός φωτογράφος Μάριο Τεστίνο, τα αδέλφια της Σταύρος και Τεό Νιάρχος, το τοπ μόντελ της Victoria Secret, Τζέσικα Χαρτ, η οποία είναι και η σύντροφος του Σταύρου Νιάρχου, αλλά και η Αννα Μπεατρίζ Μπάρος, επίσης διάσημη καλλονή της Victoria Secret, μαζί με τον πάμπλουτο Αιγύπτιο αρραβωνιαστικό της, Καρίμ Ελ Κιάτι, βρίσκονταν στο πλευρό της προσθέτοντας με την παρουσία τους περισσότερη λάμψη στη βραδιά.
Η Βραζιλιάνα τοπ μόντελ Αννα Μπεατρίζ Μπάρος με τον Αιγύπτιο αρραβωνιαστικό της και γνωστό επιχειρηματία, Καρίμ Ελ Κιάτι.
Η Βραζιλιάνα τοπ μόντελ Αννα Μπεατρίζ Μπάρος με τον Αιγύπτιο αρραβωνιαστικό της και γνωστό επιχειρηματία, Καρίμ Ελ Κιάτι.
 
Η οικοδέσποινα ντυμένη με ένα λευκό αέρινο σύνολο ξεναγούσε τους καλεσμένους στην πρώτη της μπουτίκ αλλά και στην ολοκαίνουργια τρίτη της συλλογή κοσμημάτων με τίτλο Oseanyx, η οποία είναι επηρεασμένη από το Διάστημα και τον ωκεανό. 

Φυσικά, παρουσιάστηκαν και οι δύο προηγούμενες συλλογές της Ευγενίας Νιάρχου, η Theyia (το όνομα από τη Θεία ή αλλιώς Ευρυφάεσσα -πλατύφωτη- της ελληνικής μυθολογίας, η οποίαα ήταν η μητέρα του θεού Ηλιου και μία από τις Τιτανίδες) και η Reptilia (η συλλογή έχει επιρροές από τα ερπετά και τις χελώνες).

Η ίδια εξήγησε τα κριτήρια με τα οποία έκανε την επιλογή του χώρου. «Επέλεξα να κάνω το πρώτο μου κατάστημα στο Belvedere καθότι γνωρίζω την οικογένεια Ιωαννίδη πολλά χρόνια και θεώρησα πως ο χώρος ταιριάζει με τις δημιουργίες μου. Πιστεύω πως είναι πολύ σημαντικό να στηρίξουμε τον τουρισμό στην Ελλάδα κάνοντας κινήσεις που ενθαρρύνουν τους τουρίστες να επισκεφθούν τη χώρα».
Η 29χρονη σχεδιάστρια στην είσοδο του Venyx Shop.
Η 29χρονη σχεδιάστρια στην είσοδο του Venyx Shop.
Δίπλα της με ιδιαίτερη διακριτικότητα στεκόταν ο αγαπημένος της σύντροφος, Χρήστος Οικονόμου, γιος του γνωστού εφοπλιστή Γιώργου Οικονόμου.

Οι θρυλικοί πρόγονοι
Κόρη του Φίλιππου Νιάρχου και της Βικτόρια Γκίνες, η Ευγενία έχει ακόμα τρία αδέλφια, τον 30χρονο Σταύρο, τον 24χρονο Τεό και την 20χρονη Ηλέκτρα. Γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη, πέρασε την παιδική της ηλικία στο Παρίσι, ενώ σήμερα κατοικεί στο Λονδίνο. Το γενεαλογικό της δέντρο είναι εντυπωσιακό και αποτέλεσε το καλύτερο διαβατήριο για την είσοδό της στους κόλπους του διεθνούς τζετ σετ αλλά και στον χώρο της μόδας.
Ο αδελφός της Σταύρος Νιάρχος, ένας από τους πιο περιζήτητους γαμπρούς του πλανήτη.
Ο αδελφός της Σταύρος Νιάρχος, ένας από τους πιο περιζήτητους γαμπρούς του πλανήτη.
Παππούς της από την πλευρά του πατέρα της ήταν ο θρύλος της ναυτιλίας, Σταύρος Νιάρχος και γιαγιά της η Ευγενία Λιβανού, κόρη του επίσης σπουδαίου εφοπλιστή Σταύρου Λιβανού. 

Από την πλευρά της μητέρας της, η καλλονή γιαγιά της Ντολόρες Γκίνες (γερμανικής καταγωγής βαρόνη από την οικογένεια φον Φίρστενμπεργκ - Χίντρεν) αποτέλεσε fashion icon της εποχής της, έχοντας φιλοξενηθεί πολλές φορές σε εξώφυλλα περιοδικών μόδας, ενώ ο παππούς της Πάτρικ Μπέντζαμιν Γκίνες υπήρξε γόνος της ομώνυμης αγγλικής αριστοκρατικής οικογένειας αλλά και ετεροθαλής αδελφός του Αγά Χαν IV.

Ο πατέρας της, Φίλιππος, πέρα από ένα μεγάλο μερίδιο στην οικογενειακή ναυτιλιακή εταιρεία, κληρονόμησε τη σπουδαία συλλογή έργων τέχνης του Σταύρου Νιάρχου, τη Villa Marguns στο Σεν Μόριτζ αλλά και το «παλάτι» της οικογένειας Hotel de Chanaleilles στο Παρίσι. Με τον αδελφό του Σπύρο είναι ιδιοκτήτες της Σπετσοπούλας, ενώ παράλληλα οι δυο τους μαζί με τον ξάδελφό τους, Ανδρέα Δρακόπουλο, μοιράζονται τη θέση του προέδρου στο Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Με τον πατέρα της Φίλιππο Νιάρχο, πέρυσι στο Λονδίνο, σε μία από τις σπάνιες εμφανίσεις του.
Με τον πατέρα της Φίλιππο Νιάρχο, πέρυσι στο Λονδίνο, σε μία από τις σπάνιες εμφανίσεις του.
Η Ευγενία πραγματοποίησε σπουδές στο μάρκετινγκ μόδας στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, νωρίτερα όμως είχε ξεκινήσει να σπουδάζει Ιστορία της Τέχνης στη Σορβόνη, αλλά εγκατέλειψε τις σπουδές της για να κάνει πρακτική στην παρισινή Vogue. Μπορεί το αρχικό της ενδιαφέρον να τράβηξε η μόδα, τελικά όμως την κέρδισε ο χώρος του κοσμήματος.

Μάλιστα, η γνωριμία της στο Παρίσι με τη συμφοιτήτριά της Γκάια Ρεπόσι, τρίτη γενιά του ιταλικού οίκου κοσμημάτων Repossi, ήταν καθοριστική για την πορεία της. Ειδικεύτηκε στα κοσμήματα με διαμάντια στο Γεμολογικό Ινστιτούτο της Αμερικής και στη συνέχεια στο τμήμα κοσμημάτων του περίφημου οίκου δημοπρασιών Christie's στη Νέα Υόρκη.
Μία από τις πιο εντυπωσιακές δημιουργίες της, το Venyx Star Ring, από διαμάντια και μπλε ζαφείρια.
Μία από τις πιο εντυπωσιακές δημιουργίες της, το Venyx Star Ring, από διαμάντια και μπλε ζαφείρια.
 
Μαζί με τη φίλη της Γκάια σχεδίασε δύο σειρές για τον οίκο Repossi, ενώ έπειτα, με τη Γαλλίδα σχεδιάστρια Βανέσα Σεγουάρντ, δημιούργησε δύο συλλογές για τον οίκο Azzaro.

Το 2013 ήταν πλέον έτοιμη να λανσάρει την πρώτη δική της σειρά στο Παρίσι και να ιδρύσει τη φίρμα της Venyx με έδρα το Λονδίνο. Το όνομα του brand αποτελεί «συνδυασμό της Αφροδίτης και του όνυχα - ενός πλανήτη και μιας πέτρας», δήλωσε η ίδια στο αμερικανικό Harper's Bazaar. Τα κοσμήματά της συνδυάζουν ρετρό και φουτουριστικές αισθητικές, ενώ η σχεδιάστρια χρησιμοποιεί συχνά πολύτιμες και ημιπολύτιμες πέτρες έχοντας αδυναμία στα διαμάντια και ειδικά στο πράσινο διαμάντι.

Οι δημιουργίες της έγιναν γρήγορα γνωστές αφού φορέθηκαν, διαφημιζόμενες έτσι με τον καλύτερο τρόπο, από τις διάσημες φίλες της όπως η Ντάρια Ζούκοβα (η σύντροφος του Ρομάν Αμπράμοβιτς), η Σαρλότ Κασιράγκι, η Μαργκερίτα Μισόνι, η Τατιάνα Σάντο Ντομίνγκο-Κασιράγκι, η θεία της και fashion icon Δάφνη Γκίνες, αλλά και από τις βραβευμένες με Οσκαρ ηθοποιούς Κέιτ Γουίνσλετ και Τζούλιαν Μουρ.
Μάγδα Λιβέρη
magdaliveri@yahoo.gr
Πηγή:
Newsroom Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...