30 Ιουλ 2015

Ένας Ατρόμητος να τον πιεις στο ποτήρι! AΙK Στοκχόλμης - Ατρόμητος 1-3

Ατρόμητος έτοιμος για πλέι οφ! Μ' έναν απολαυστικό Μαρσελόνιο επικράτησε 3-1 της ΑΙΚ στη Στοκχόλμη και έχει στο χέρι του το εισιτήριο για......
την επόμενη φάση του Europa League. Έπιασε ένα πέναλτι ο Γκουρμπούνοφ, παρ' ολίγον και δεύτερο.
Η εικόνα του αγώνα Από τη στιγμή που το παιχνίδι άρχισε ιδανικά για τον Ατρόμητο, χάρη στην κούρσα του Μαρσελίνιο και το γκολ του Ναπολεόνι στο 3', ήταν πολύ πιο εύκολο για την ελληνική ομάδα να έχει τον έλεγχο των καταστάσεων. Η σπουδαία απόδοση του Βραζιλιάνου άσου στο πρώτο τέταρτο συνδυάστηκε μ' ένα δεύτερο γκολ, στο 15', και οι Περιστεριώτες είχαν την ευχέρεια να οχυρωθούν πίσω από την μπάλα περιμένοντας καρτερικά τις επιθέσεις της ΑΙΚ.

Οι γηπεδούχοι επιχειρούσαν ως επί το πλείστον να επιτεθούν από τα δεξιά, την πλευρά του Κιβρακίδη. Υπήρχε όμως αλληλοκάλυψη, είτε από τον Φυτανίδη που ανοιγόταν είτε από τον Γοδόι, και προβλήματα δεν προέκυψαν. Μόνο ο Μπανγκουρά έδειχνε ικανός να προκαλέσει ρήγματα στην ομοιογενή άμυνα του Ατρομήτου, αλλά οι πρωτοβουλίες του έφεραν μονάχα τα άστοχα του Οφόρι στο 35' και του Πέιβι στο 38'.

Ο (υπερβολικός) καταλογισμός πέναλτι εις βάρος του Φυτανίδη στο 48' για μια από τις κλασικές μονομαχίες σε κόρνερ λίγο έλειψε ν' ανατρέψει τα δεδομένα στο ματς. Ο Γκορμπούνοφ ωστόσο οριζοντιόθηκε και έπιασε το πέναλτι του Πέιβι επιτρέποντας στους συμπαίκτες του να λειτουργήσουν χωρίς πανικό στη συνέχεια. Αν μάλιστα ο Κάλγκρεν δεν αντιδρούσε επιτυχώς στα σουτ των Γοδόι (52') και Κιβρακίδη (62'), η ελληνική ομάδα θα είχε βρει και τρίτο γκολ.

Ούτε το δεύτερο πέναλτι (που χρεώθηκε σωστά για χέρι ο Κιβρακίδης) και το 1-2 από τον Γκόιτομ στο 70' φρέναρε την πορεία του Ατρομήτου προς το μεγάλο διπλό στη Στοκχόλμη. Ο Μαρσελίνιο ήταν πολύ γρήγορος για ν' αντιμετωπιστεί από τους βαρείς αντιπάλους του και όταν τροφοδοτήθηκε, προκάλεσε πανικό στην άμυνα της ΑΙΚ. Πρώτα έχασε τετ α τετ, προσπαθώντας το δύσκολο στο 77', στο 79' αντίθετα πήγε κατά μέτωπο και κέρδισε πέναλτι και αποβολή από τον Σάντμπεργκ.

Ο Ούμπιδες δεν αστόχησε και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο Γρηγορίου είχε ήδη βάλει τρίτο στόπερ στο γήπεδο (Εμπόου αντί Γκαρσία) το 3-1 ασφαλίστηκε. Για ν' αποκλειστεί πλέον ο Ατρόμητος, θα πρέπει να έρθουν τα πάνω κάτω.
MVP
Ανεξάρτητα από τον καλό βαθμό που πήρε αμυντικά ο Ατρόμητος, η παράσταση που έδωσε ο Μαρσελίνιο στη Στοκχόλμη ήταν... οσκαρική. Με όπλο την έκρηξη και την ταχύτητά του, ο Βραζιλιάνος εξτρέμ ήταν υπεύθυνος και για τα τρία γκολ της ελληνικής ομάδας έχοντας προηγουμένως εκθέσει κάθε αντίπαλο που έπεσε πάνω του.

Αδύναμος κρίκος

Ο Ντίκσον Ετούχου είναι ένας ποδοσφαιριστής με μακρά θητεία στα αγγλικά γήπεδα. Μόνο που τα χρόνια έχουν περάσει και στο ματς με τον Ατρόμητο ήταν ένας παίκτης της σειράς που περιφερόταν στο γήπεδο.
Σχόλιο Αν ο Ατρόμητος δεν εκμεταλλευτεί ούτε αυτήν την ευκαιρία του να περάσει γύρο στην Ευρώπη, θα είναι άξιος της μοίρας του. Με μια συγκροτημένη εμφάνιση που στηρίχθηκε στην αμυντική συνέπεια και την ταχύτητα του Μαρσελίνιο, η ομάδα του Περιστερίου έφτασε σ' ένα αποτέλεσμα που την κάνει το απόλυτο φαβορί πριν από τη ρεβάνς στην Αθήνα. Ο Μιχάλης Γρηγορίου πόνταρε σε αυτά που βρήκε αναλαμβάνοντας τη δουλειά, δεν ρίσκαρε και -με την εύνοια που χρειάζεται σε αυτά τα παιχνίδια- πήρε εξαιρετικό βαθμό τόσο στην προετοιμασία όσο και στη διαχείριση του αγώνα.

Οι συνθέσεις
ΑΙΚ: Κάλγκρεν, Πέιβι, Σάντμπεργκ, Γιόχανσον, Άλεξ Περέιρα, Οφόρι, Ετούχου, Μπλόμπεργκ (57' Ελίασον), Ισιζάκι, Μπανγκουρά, Μπρούσταντ (57' Γκόιτομ)

Ατρόμητος: Γκορμπούνοφ, Κιβρακίδης, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Μπιτόλο, Γοδόι, Ουσέρο, Πίτου Γκαρσία (75' Εμπόου), Ούμπιδες, Μαρσελίνιο (85' Μπρίτο), Ναπολεόνι (93' Μπάλλας)
Πηγή: contra.gr
Newsroom Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...