26 Ιουλ 2015

Εικόνες και Βίντεο από την προσάραξη του Flying Cat 4 στην Τήνο

Προσάραξε, πρωινές ώρες σήμερα, το Ε/Γ – K/M “FLYING CAT 4”, Ν.Π. 10659, κατά τον κατάπλου του στο λιμένα Τήνου, με.........
διακόσιους τριάντα εννέα (239) επιβάτες και δεκατέσσερα (14) άτομα πλήρωμα.

Συγκεκριμένα, το ανωτέρω πλοίο, παρέκκλινε της πορείας του, με αποτέλεσμα να προσαράξει σε αβαθή έξωθεν του λιμένα. Σημειώνεται, ότι κατά την εκδήλωση του περιστατικού στην περιοχή επικρατούσε έντονη ομίχλη.
Οι επιβάτες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι με καΐκια που έσπευσαν άμεσα στο πλοίο ενώ από την πρώτη στιγμή πάνω στο καταμαράν μετέβη ο λιμενάρχης της Τήνου

Υπό το συντονισμό της οικείας Λιμενικής Αρχής και με τη συνδρομή ιδιωτικών σκαφών, για προληπτικούς λόγους, πραγματοποιήθηκε ασφαλώς η μετεπιβίβαση και μεταφορά των επιβατών στο λιμένα Τήνου, οι οποίοι θα προωθηθούν στους προορισμούς τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας. 

Στο σημείο έχει καταπλεύσει Ρυμουλκό σκάφος, προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες αποκόλλησης του ανωτέρω πλοίου.

Το “FLYING CAT 4” εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Ραφήνα για Τήνο – Μύκονο – Πάρο – Νάξο – Ίο – Σαντορίνη.

Ενδελεχή έρευνα στα ύφαλα του ταχύπλοου επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Flying Cat 4» της εταιρείες HELLENIC SEAWAYS, που προσάραξε το πρωί με την πλώρη σε αβαθή νερά λόγω ομίχλης έξω από λιμάνι της Τήνου, πραγματοποίησαν ιδιώτες δύτες.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στόχος είναι το πλοίο να αποκολληθεί από το σημείο χωρίς να υπάρξει κάποια ζημιά στο κύτος του, ενώ στο σημείο βρίσκεται ήδη ρυμουλκό από τη Μύκονο που θα επιχειρήσει να το ρυμουλκήσει στο λιμάνι. Στο καταμαράν βρίσκεται ήδη από τις πρωινές ώρες ο λιμενάρχης του νησιού που συντονίζει την όλη επιχείρηση.

Από την προσάραξη του Flying Cat 4 δεν προκλήθηκε κάποιος τραυματισμός μεταξύ των 239 επιβατών που μεταφέρθηκαν με καΐκια στο λιμάνι της Τήνου. Το πλοίο πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Ραφήνα Τήνο, Μύκονο, Πάρο, Νάξο, Ίο, Σαντορίνη.Οι επιβάτες για τους υπόλοιπους προορισμούς θα προωθηθούν με πλοία της γραμμής μετά από μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.




 


Με πληροφορίες από tinostoday.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...