31 Ιουλ 2015

Έκτακτο συνέδριο το Σεπτέμβριο αποφάσισε η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

Οι φορτισμένες τοποθετήσεις δείχνουν εμφύλια σύγκρουση
"Πέρασε" η πρόταση του Τσίπρα - Δεν μπήκε σε ψηφοφορία .......
το δημοψήφισμα της Κυριακής, ούτε το διαρκές του Λαφαζάνη για τον Αύγουστο
- Φήμες για ανεξαρτητοποίηση τριών βουλευτών προσκείμενων στην ΚΟΕ
- Υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους 17 μέλη της ΚΕ που πρόσκεινται στην ΚΟΕ
- Έντονο παρασκήνιο και διαβουλεύσεις αυτή την ώρα

Απομακρύνεται οριστικά από ό,τι φαίνεται το ενδεχόμενο να οδηγηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε εσωκομματικό δημοψήφισμα για την έγκριση ή όχι της επιλογής του Αλέξη Τσίπρα να προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις με τους δανειστές για την επίτευξη μιας νέας συμφωνίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η σχετική πρόταση που κατέθεσε αιφνιδιαστικά το μεσημέρι στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος ως απάντηση σε τυχόν απαίτηση της αριστερής πτέρυγας να υπάρξει εδώ και τώρα κομματική έγκριση για τους κυβερνητικούς χειρισμούς δεν θα χρειαστεί να τεθεί στην κρίση του ηγετικού οργάνου.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η αριστερή πτέρυγα δεν θα επιμείνει στη θέση ότι πρέπει η ΚΕ να λάβει απόφαση για την κυβερνητική πορεία και πιθανότατα η ψηφοφορία που θα διεξαχθεί απόψε σε κλίμα πάντως έντονης διαμάχης και συγκρούσεων, θα κινηθεί στο εξής δίλημμα: Να διεξαχθεί διαρκές συνέδριο μέσα στον Αύγουστο, όπως επιθυμεί η αριστερή πτέρυγα του Παναγιώτη Λαφαζάνη ή να οργανωθεί έκτακτο συνέδριο για το τέλος του Σεπτεμβρίου όπως ζητά ο Αλέξης Τσίπρας.

Σε κάθε περίπτωση η διαδικασία των ψηφοφοριών δεν θα είναι εύκολη υπόθεση, καθώς αναμένεται να κατατεθούν από πολλές πλευρές διάφορες προτάσεις και η Κεντρική Επιτροπή να κληθεί να διευκρινίσει πολλά διαδικαστικά θέματα πριν φτάσει στο κεντρικό διακύβευμα.

Στο μεταξύ πληροφορίες θέλουν τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να ανεξαρτητοποιούνται αφού είναι ανάμεσα στους 17 που παραιτούνται με επιστολή τους από τη ΚΕ. Πρόκειται για τους Κοδέλα, Χατζηλάμπρου, Σωτηρίου που αναφέρονται στην ΚΟΕ.

Λίγο μετά τις 11 το βράδυ ετέθη ως πρόταση στην ΚΕ να αποσυρθούν όλοι όσοι απέμενε να μιλήσουν και να κλείσει η συνεδρίαση με την ομιλία Κορωνάκη και στη συνέχεια να ξεκινήσει η διαδικασία της ψηφοφορίας.
Πηγή: protothema.gr
Newsroom Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...