27 Ιουλ 2015

«Συμφώνησαν» για την ημέρα διεξαγωγής πρόωρων εκλογών – Τα βήματα των επόμενων ημερών

Εξελίξεις δρομολογούνται με τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα, στις 5 το απόγευμα παρουσία του....... Αλέξη Τσίπρα, μετά την παγίωση του ρήγματος που προέκυψε στο κυβερνών κόμμα στη δεύτερη ψηφοφορία στη Βουλή, την περασμένη Τετάρτη.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Η Αυγή, η Πολιτική Γραμματεία ενδέχεται να ανοίξει το δρόμο για τη σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής το Σαββατοκύριακο 1-2 Αυγούστου, ενώ οι διαδικασίες αναμένεται να κορυφωθούν στο έκτακτο συνέδριο που όπως όλα δείχνουν θα γίνει τον Σεπτέμβριο, μετά τη συμφωνία με τους δανειστές και προτού προκηρυχθούν οι εκλογές που φαίνεται πως ακολουθούν.

Μάλιστα, η εφημερίδα Έθνος της Κυριακής αναφέρει ότι η Κυριακή 8 Νοεμβρίου έχει κλειδώσει ως η ημέρα διεξαγωγής πρόωρων εκλογών, που θα φέρουν και το ξεκαθάρισμα εντός του ΣΥΡΙΖΑ, αφού όπως προβλέπει το Σύνταγμα θα γίνουν με λίστα και όχι με σταυρό προτίμησης.

Κατ’ άλλες πληροφορίες που επικαλείται Το Βήμα της Κυριακής, ο Αλέξης Τσίπρας σχεδιάζει να προχωρήσει σε κυβέρνηση ειδικού σκοπού, με επικεφαλής πιθανότατα τον ίδιο, με διευρυμένη όμως πολιτική νομιμοποίηση και στήριξη από τη Βουλή και με συμμετοχή μη πολιτικών προσώπων, χωρίς κομματική ιδιότητα.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...