27 Ιουλ 2015

3 Αθώες συνήθειες, που κάνουν κακό στο δέρμα μας!!

Πως θα προστατευθούμε από καθημερινές συνήθειες αλλά και κινήσεις που μπορούν να αποδειχθούν κακές για το δέρμα μας!! Αθώες συνήθειες, που φθείρουν το δέρμα μας!!....

Απολέπιση!! Αλλά "Παν Μέτρον Άριστον"
Ναι, η απολέπιση βοηθά σημαντικά την επιδερμίδα, καθαρίζει τους πόρους και χαρίζει λάμψη, όμως χρειάζεται προσοχή!! Η συχνή απολέπιση μπορεί τελικά να επιδεινώσει τη λιπαρότητα στο δέρμα και να βοηθήσει στην εξάπλωση βακτηριδίων. Γι’ αυτό, μην κάνετε απολέπιση περισσότερες από δύο φορές την εβδομάδα και καλύτερα να αποφεύγετε τα σκληρά προϊόντα που προκαλούν επίμονες κοκκινίλες και να προτιμάτε προϊόντα με ενυδατικά συστατικά!!
Τρίβετε τα μάτια σας;
Μόλις ξυπνήσατε, χασμουριέστε και τρίβετε τα μάτια σας; Καλύτερα να το ξανασκεφτείτε!! Όταν τρίβουμε τα μάτια μας, σπάνε μικρά αγγεία κι έτσι επιδεινώνονται οι κοκκινίλες και οι μαύροι κύκλοι, με αποτέλεσμα να φαινόμαστε πιο κουρασμένες!! Η περιοχή γύρω από τα μάτια χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα. Βάλτε κάθε μέρα, μια ενυδατική κι αντιγηραντική κρέμα με ρετινόλη και… θα τρίβετε τα μάτια σας!!
Μη σπάτε τα σπυράκια!!
Έχετε ένα τεράστιο σπυράκι, άρα τι κάνετε; Μα φυσικά το σπάτε!! Λάθος!! Όταν σπάμε τα σπυράκια, όχι μόνο διπλασιάζουμε το χρόνο ζωής τους, αλλά ουσιαστικά, σπρώχνουμε πιο βαθιά τα βακτήρια προκαλώντας μόλυνση στην ευρύτερη περιοχή!! Η καλύτερη λύση είναι να βάλετε ειδικά επιθέματα που θα εξαφανίσουν τα σπυράκια και θα αποφύγετε τις παρενέργειες.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...