27 Ιουλ 2015

Ζητούν την εισαγωγή μαθήματος επιλογής με αντικείμενο την Πληροφορική

Τι απάντησε ο Τάσος Κουράκης
Τα θέματα του ωρολογίου προγράμματος της Γ τάξης Γενικού Λυκείου ρυθμίζονται με τον Ν. 4327/14-4-2015 «Επείγοντα μέτρα για...... την Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια Εκπαίδευσης και άλλες διατάξεις». Στο πλαίσιο τυχόν μελλοντικής αναμόρφωσης του συνόλου του ωρολογίου προγράμματος της Γ τάξης Γενικού Λυκείου, θα εξεταστούν οι σχετικές προτάσεις.

Τα παραπάνω απάντησε γραπτώς ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης στην επιστολή της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Πληροφορικής που κατατέθηκε ως αναφορά από τον βουλευτή κ. Νικολόπουλο.

Στην επιστολή της η ΠΕΚΑΠ επισημαίνονταν ότι δεν συμπεριλαμβάνεται στα μαθήματα επιλογής, μάθημα με αντικείμενο την Πληροφορική, την επιστήμη που προσφέρει στους νέους τα απαραίτητα εφόδια για την κοινωνία της Γνώσης και συγχρόνως παρέχει όλα εκείνα τα εργαλεία που απαιτούνται για την αξιοποίηση της διαθεματικότητας στη σύγχρονη εκπαίδευση.

Η ΠΕΚΑΠ καλούσε την πολιτική ηγεσία να επανεξετάσει αυτή την απόφαση και να παραμείνει μεταξύ των μαθημάτων Επιλογής στη Γ τάξη Γενικού Λυκείου το μάθημα της Πληροφορικής με τίτλο «Πολυμέσα – Δίκτυα» . Μεταξύ των άλλων τονίζεται ότι μια τέτοια απόφαση δε συνεπάγεται απολύτως καμία δαπάνη για το Δημόσιο, γιατί υπάρχει πλεονάζων εκπαιδευτικό δυναμικό του κλάδου, που πλήττεται αυτή τη στιγμή λόγω μη συμπλήρωσης ωραρίου, αλλά και έτοιμο σχολικό εγχειρίδιο (που συνεχώς εμπλουτίζεται με υλικό μέσα από νέες πρακτικές Εφαρμογές στα πλαίσια της εκπαιδευτικής διαδικασίας).

Επιπλέον δεν απαιτείται καμία απολύτως αλλαγή στο νέο ωρολόγιο πρόγραμμα της Γ Λυκείου, όπως αυτό έχει ήδη διαμορφωθεί.

Η επιστολή της ΠΕΚΑΠ κλείνει με το ακόλουθο:

Για τους παραπάνω λόγους, θα επιθυμούσαμε εκ μέρους σας να υπάρξει πρωτοβουλία, ώστε να κατατεθεί σχετική τροπολογία στο Ν.432715/20-5-2015 «Επείγοντα μέτρα για την Αθμια, Βθμια, Γθμια Εκπαίδευση», στην παράγραφο 4 του άρθρου 1, που αναφέρεται στα Μαθήματα Επιλογής της Γ τάξης Γενικού Λυκείου.
Καλόγηρος Βασίλειος
Πηγή: news.gr
Newsroom Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...