31 Μαρ 2016

Πως ο Ερντογάν εξευτέλισε και εκβίασε τους Ευρωπαίους: Τους μίλησε με στυλ μαφιόζου…

Φωτογραφία Αρχείου: European Council President Donald Tusk (R) welcomes Turkish President Recep Tayyip Erdogan (L) at the EU Council in Brussels, Belgium. EPA, OLIVIER HOSLET
 «Μπορούμε να ανοίξουμε τις πύλες προς Ελλάδα και Βουλγαρία οποτεδήποτε και να βάλουμε τους πρόσφυγες σε λεωφορεία. Λοιπόν τι θα κάνετε με τους πρόσφυγες........
αν δεν συμφωνήσουμε; Θα τους σκοτώσετε;». Την ερώτηση αυτή υπέβαλε ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν, με καθαρά μαφιόζικο στυλ, στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και στον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στις 16 Νοεμβρίου 2015, όταν συναντήθηκαν στην συνεδρίαση της G-20.

Τα παραπάνω αναφέρει η Judith Bergman* σε κείμενο που δημοσίευσε στην ιστοσελίδα www.gatestoneinstitute.org 

Σημειώνει επίσης τα εξής: Αν και αμφότεροι οι Τουσκ και Γιούνκερ αρνήθηκαν να απαντήσουν αν η συνάντηση έγινε ή όχι, ο Ερντογάν δηλώνει περήφανος για το απόσπασμά της που διέρρευσε και στο οποίο ακούγεται να εκβιάζει ανοικτά τους ηγέτες της ΕΕ ζητώντας χρήματα. Οι απειλές του Ερντογάν θυμίζουν συμπεριφορά εγκληματία. «Η ΕΕ θα βρεθεί αντιμέτωπη όχι μόνο με ένα νεκρό αγόρι (εννοεί τον μικρό Αϊλάν) στις ακτές της Τουρκίας, αλλά με 10-15.000. Πως θα το αντιμετωπίσει αυτό;», τους είπε. 
Και συνεχίζοντας, ελάχιστες μόνο ημέρες μετά την σφαγή στο Παρίσι, αυτός που στηρίζει όλες τις τρομοκρατικές ομάδες, από τη Χαμάς και τη Χεζμπολάχ, μέχρι το Ισλαμικό Κράτος, είπε στους Ευρωπαίους: «Οι επιθέσεις στο Παρίσι πραγματοποιήθηκαν λόγω της φτώχειας και της απόρριψης. 
Οι άνθρωποι αυτοί θα εξακολουθούν να τρομοκρατούν την Ευρώπη». Οι διαρροές της συνομιλίες αποκαλύπτουν πως οι Τουσκ και Γιούνκερ παρακαλούσαν τον Ερντογάν και του είπαν πως η ΕΕ του συμπεριφέρεται ως «πρίγκιπα» στις Βρυξέλλες. «Σαν πρίγκιπα; Μα φυσικά. Δεν αντιπροσωπεύω μια χώρα του Τρίτου κόσμου», είπε και στρεφόμενος στον Λουξεμβούργιο Γιούνκερ είπε: «Το Λουξεμβούργο είναι μόλις μια πόλη της Τουρκίας». 

Σε ομιλία του στην Άγκυρα, στις 7 Φεβρουαρίου 2016, αναφερόμενος στην συνάντηση αυτή, ο Ερντογάν φώναξε στους συγκεντρωμένους: «Είμαι περήφανος για ότι τους είπα. Υπερασπίστηκα τα δικαιώματα της Τουρκίας και τους πρόσφυγες και τους είπα, λυπάμαι, αλλά θα ανοίξουμε τις πύλες και θα πούμε αντί στους μετανάστες. »Στο παρελθόν σταματούσαμε τους ανθρώπους αυτούς στις πύλες της Ευρώπης, στην Αδριανούπολη σταματούσαμε τα λεωφορεία που τους μετέφεραν. Το κάναμε μια-δύο φορές και μετά ανοίξαμε τις πύλες και τους ευχηθήκαμε καλό ταξίδι, αυτό τους είπα. Δεν γράφει τη λέξη ηλίθιος στα κούτελά μας», ανέφερε. Λιγότερο από έναν μην μετά, οι απειλές αυτές του Ερντογάν, έπιασαν τόπο. 

Ο Ερντογάν έλαβε τη διαβεβαίωση από την ΕΕ ότι οι επιθυμίες του θα πραγματοποιηθούν, στην σύνοδο της 18ης Μαρτίου. Σύμφωνα με την συμφωνία η ΕΕ θα καταβάλει στην Άγκυρα 6 δισ. ευρώ τα επόμενα δύο χρόνια, ενώ από τον Ιούνιο τα 80 εκ. των Τούρκων θα έχουν πρόσβαση, άνευ βίζας, στην ΕΕ, αν η Τουρκία πληροί κάποια κριτήρια, έως τότε. 

Η υπόσχεση για το θέμα της βίζας όμως δύσκολα δεν θα υλοποιηθεί, ακόμα και αν η Τουρκία δεν πληροί τα κριτήρια. Επίσης η συμφωνία προβλέπει την ενεργοποίηση της διαδικασίας ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ. Τι έχει όμως η Τουρκία υποσχεθεί ως αντάλλαγμα για όλα αυτά; Συμφώνησε πως όλοι οι «νέοι παράνομοι μετανάστες» που περνούν από την Τουρκία στα ελληνικά νησιά από τις 20 Μαρτίου και μετά θα επιστρέφουν σε αυτή. Υποκύπτοντας στον εκβιασμό της Άγκυρας η ΕΕ ελπίζει να σταματήσει τους διακινητές ανθρώπων και να σταματήσει τη ροή προσφύγων από την Τουρκία στην ΕΕ, ή τουλάχιστον, σημαντικά, να την περιορίσει, όπως αναφέρει η συμφωνία. Η ΕΕ ελπίζει ακόμα πως την συμφωνία οι ίδιοι ο πρόσφυγες θα αποθαρρυνθούν από το διακινδυνεύουν το επικίνδυνο ταξίδι, ειδικά γνωρίζοντας ότι θα επιστρέψουν στην Τουρκία. 

Τι όμως θα συμβεί στους πρόσφυγες-μετανάστες που θα επιστρέψουν στην Τουρκία; Στο ερώτημα αυτό η Ευρώπη δεν απαντά, σαν η Τουρκία του Ερντογάν να αποτελεί την πλέον διάσημη χώρα στην τήρηση του διεθνούς δικαίου. Ήδη από τις 18 Μαρτίου ο Ερντογάν δήλωσε: «Η Δημοκρατία, η Ελευθερία και το κράτος δικαίου, είναι λέξεις χωρίς καμία αξία, πλέον, για μας»! 

Αντίθετα με τα όσα υποστηρίζει η ΕΕ και η αμερικανική κυβέρνηση, ο Ερντογάν δεν είναι δημοκράτης και δεν υπήρξε ποτέ. Έχει αφιερώσει τη ζωή του να μετατρέψει σε ισλαμικό κράτος την Τουρκία και σε πολλές περιπτώσεις έχει απορρίψει τη δυτική οπτική ότι η διακυβέρνησή του έχει να κάνει με το «μετριοπαθές Ισλάμ». 

Ο ίδιος δηλώνει πως η φράση αυτή είναι «άσχημη και προσβλητική, δεν υπάρχει μετριοπαθές Ισλάμ, το Ισλάμ είναι Ισλάμ», δηλώνει. Ο Ερντογάν ήταν πάντα ισλαμιστής και αντίπαλος των κοσμικών κεμαλιστών. Ανήκε στο αντιδυτικό, αντισημιτικό, αντικοσμικό και αντιδημοκρατικό στρατόπεδο και το 1998 είχε καταδικαστεί για αυτό. Επιστρέφοντας στο προσκήνιο το 2002 με το κόμμα του ΑΚΡ δεν έκρυψε ποτέ τα αισθήματά του και σταδιακά και προσεκτικά επιβάλει την σαρία και αλλάζει το εκπαιδευτικό σύστημα, αλλά και τον στρατό επί το ισλαμικότερο. Η συμφωνία με την Τουρκία δεν θα πρέπει να αποτελέσει αιτία πανηγυρισμών στην Ευρώπη. 

Οι απειλές του Ερντογάν που υιοθετήθηκαν στην συμφωνία δεν αφήνουν ελπίδες ότι μπορεί πράγματι να υλοποιηθεί. Είναι αμφίβολο ακόμα και αν η Τουρκία θα συλλάβει τους διακινητές. Ακόμα και αν η Τουρκία σεβαστεί την συμφωνία και ανακόψει τις ροές, είναι απίθανο πως οι Τούρκοι διακινητές θα σταματήσουν το έργο τους. 

Το πιθανότερο είναι πως θα στείλουν τους μετανάστες στην Ευρώπη μέσω πιο επικίνδυνων δρόμων, μέσω της Ιταλίας. Και η συμφωνία δεν προβλέπει το παραμικρό για μια τέτοια περίπτωση. «Όλοι γνωρίζουν πως κανείς δεν μπορεί να σταματήσει τους διακινητές. Θα βρίσκουν πάντα έναν τρόπο. Απλώς η διαδρομή θα στοιχίζει περισσότερα», δηλώνει με θράσος ένας από αυτούς, ο Αχμέτ. Αυτό το σενάριο αποτελεί τον εφιάλτη της απελπισμένης ΕΕ. 

Όσο σκληρά και να προσπαθήσει, όσο και να υποκύψει στις απαιτήσεις της Τουρκίας, η μεταναστευτική κρίση δεν θα σταματήσει. Ακόμα και αν η Τουρκία κλείσει όλους τους δρόμους προς την Ευρώπη, οι πρόσφυγες θα παίρνουν τον δρόμο μέσω Βορείου Αφρικής ή του Καυκάσου. 

Η συμφωνία, κατά συνέπεια, με την Τουρκία, δεν αποτελεί, σε καμία περίπτωση, την θεραπεία. Γερμανική δεξαμενή σκέψης υπολογίζει ότι εντός του 2016 ο αριθμός των προσφύγων που θα φτάσει στην Ευρώπη θα κυμανθεί μεταξύ 1,8 εκ, στο καλό σενάριο και 6,4 εκ. στο χειρότερο. 

Ο Γάλλος υπουργός Άμυνας λε Ντριάν, δήλωσε, στις 24 Μαρτίου, ότι στη Λιβύη 800.000 πρόσφυγες είναι έτοιμοι να διασχίσουν τη Μεσόγειο με κατεύθυνση την Ευρώπη. Αυτό προκάλεσε η Άγκελα Μέρκελ με την υπόσχεσή της να δέχεται κάθε πρόσφυγα στη Γερμανία και αυτή την κρίση τώρα προσπαθούν, απεγνωσμένα, να σταματήσουν οι Ευρωπαίοι. Ίσως να μην προσπαθούν αρκετά. Όπως αποδεικνύεται από τη διαρροή της συνομιλίας με τον Ερντογάν, ο Τουσκ του είπε: «Μπορούμε φυσικά να καταστήσουμε την Ευρώπη πολύ λιγότερο ελκυστική στους πρόσφυγες, αλλά δεν είναι αυτή η λύση που θέλουμε». Πολλοί Ευρωπαίοι ίσως να μην συμφωνούν μαζί του.
Judith Bergman is a writer, columnist, lawyer and political analyst. 
http://www.gatestoneinstitute.org/7719/eu-turkey-migration – Δημοσιεύθηκε: March 31, 2016 at 5:00 am
Πηγή: mignatiou.com
Newsroom MykonosTicker

«Μπορούμε να ανοίξουμε τις πύλες προς Ελλάδα και Βουλγαρία οποτεδήποτε και να βάλουμε τους πρόσφυγες σε λεωφορεία. Λοιπόν τι θα κάνετε με τους πρόσφυγες αν δεν συμφωνήσουμε; Θα τους σκοτώσετε;». Την ερώτηση αυτή υπέβαλε ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν, με καθαρά μαφιόζικο στυλ, στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και στον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στις 16 Νοεμβρίου 2015, όταν συναντήθηκαν στην συνεδρίαση της G-20. Τα παραπάνω αναφέρει η Judith Bergman* σε κείμενο που δημοσίευσε στην ιστοσελίδα www.gatestoneinstitute.org Σημειώνει επίσης τα εξής: Αν και αμφότεροι οι Τουσκ και Γιούνκερ αρνήθηκαν να απαντήσουν αν η συνάντηση έγινε ή όχι, ο Ερντογάν δηλώνει περήφανος για το απόσπασμά της που διέρρευσε και στο οποίο ακούγεται να εκβιάζει ανοικτά τους ηγέτες της ΕΕ ζητώντας χρήματα. Οι απειλές του Ερντογάν θυμίζουν συμπεριφορά εγκληματία. «Η ΕΕ θα βρεθεί αντιμέτωπη όχι μόνο με ένα νεκρό αγόρι (εννοεί τον μικρό Αϊλάν) στις ακτές της Τουρκίας, αλλά με 10-15.000. Πως θα το αντιμετωπίσει αυτό;», τους είπε. Και συνεχίζοντας, ελάχιστες μόνο ημέρες μετά την σφαγή στο Παρίσι, αυτός που στηρίζει όλες τις τρομοκρατικές ομάδες, από τη Χαμάς και τη Χεζμπολάχ, μέχρι το Ισλαμικό Κράτος, είπε στους Ευρωπαίους: «Οι επιθέσεις στο Παρίσι πραγματοποιήθηκαν λόγω της φτώχειας και της απόρριψης. Οι άνθρωποι αυτοί θα εξακολουθούν να τρομοκρατούν την Ευρώπη». Οι διαρροές της συνομιλίες αποκαλύπτουν πως οι Τουσκ και Γιούνκερ παρακαλούσαν τον Ερντογάν και του είπαν πως η ΕΕ του συμπεριφέρεται ως «πρίγκιπα» στις Βρυξέλλες. «Σαν πρίγκιπα; Μα φυσικά. Δεν αντιπροσωπεύω μια χώρα του Τρίτου κόσμου», είπε και στρεφόμενος στον Λουξεμβούργιο Γιούνκερ είπε: «Το Λουξεμβούργο είναι μόλις μια πόλη της Τουρκίας». Σε ομιλία του στην Άγκυρα, στις 7 Φεβρουαρίου 2016, αναφερόμενος στην συνάντηση αυτή, ο Ερντογάν φώναξε στους συγκεντρωμένους: «Είμαι περήφανος για ότι τους είπα. Υπερασπίστηκα τα δικαιώματα της Τουρκίας και τους πρόσφυγες και τους είπα, λυπάμαι, αλλά θα ανοίξουμε τις πύλες και θα πούμε αντί στους μετανάστες. »Στο παρελθόν σταματούσαμε τους ανθρώπους αυτούς στις πύλες της Ευρώπης, στην Αδριανούπολη σταματούσαμε τα λεωφορεία που τους μετέφεραν. Το κάναμε μια-δύο φορές και μετά ανοίξαμε τις πύλες και τους ευχηθήκαμε καλό ταξίδι, αυτό τους είπα. Δεν γράφει τη λέξη ηλίθιος στα κούτελά μας», ανέφερε. Λιγότερο από έναν μην μετά, οι απειλές αυτές του Ερντογάν, έπιασαν τόπο. Ο Ερντογάν έλαβε τη διαβεβαίωση από την ΕΕ ότι οι επιθυμίες του θα πραγματοποιηθούν, στην σύνοδο της 18ης Μαρτίου. Σύμφωνα με την συμφωνία η ΕΕ θα καταβάλει στην Άγκυρα 6 δισ. ευρώ τα επόμενα δύο χρόνια, ενώ από τον Ιούνιο τα 80 εκ. των Τούρκων θα έχουν πρόσβαση, άνευ βίζας, στην ΕΕ, αν η Τουρκία πληροί κάποια κριτήρια, έως τότε. Η υπόσχεση για το θέμα της βίζας όμως δύσκολα δεν θα υλοποιηθεί, ακόμα και αν η Τουρκία δεν πληροί τα κριτήρια. Επίσης η συμφωνία προβλέπει την ενεργοποίηση της διαδικασίας ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ. Τι έχει όμως η Τουρκία υποσχεθεί ως αντάλλαγμα για όλα αυτά; Συμφώνησε πως όλοι οι «νέοι παράνομοι μετανάστες» που περνούν από την Τουρκία στα ελληνικά νησιά από τις 20 Μαρτίου και μετά θα επιστρέφουν σε αυτή. Υποκύπτοντας στον εκβιασμό της Άγκυρας η ΕΕ ελπίζει να σταματήσει τους διακινητές ανθρώπων και να σταματήσει τη ροή προσφύγων από την Τουρκία στην ΕΕ, ή τουλάχιστον, σημαντικά, να την περιορίσει, όπως αναφέρει η συμφωνία. Η ΕΕ ελπίζει ακόμα πως την συμφωνία οι ίδιοι ο πρόσφυγες θα αποθαρρυνθούν από το διακινδυνεύουν το επικίνδυνο ταξίδι, ειδικά γνωρίζοντας ότι θα επιστρέψουν στην Τουρκία. Τι όμως θα συμβεί στους πρόσφυγες-μετανάστες που θα επιστρέψουν στην Τουρκία; Στο ερώτημα αυτό η Ευρώπη δεν απαντά, σαν η Τουρκία του Ερντογάν να αποτελεί την πλέον διάσημη χώρα στην τήρηση του διεθνούς δικαίου. Ήδη από τις 18 Μαρτίου ο Ερντογάν δήλωσε: «Η Δημοκρατία, η Ελευθερία και το κράτος δικαίου, είναι λέξεις χωρίς καμία αξία, πλέον, για μας»! Αντίθετα με τα όσα υποστηρίζει η ΕΕ και η αμερικανική κυβέρνηση, ο Ερντογάν δεν είναι δημοκράτης και δεν υπήρξε ποτέ. Έχει αφιερώσει τη ζωή του να μετατρέψει σε ισλαμικό κράτος την Τουρκία και σε πολλές περιπτώσεις έχει απορρίψει τη δυτική οπτική ότι η διακυβέρνησή του έχει να κάνει με το «μετριοπαθές Ισλάμ». Ο ίδιος δηλώνει πως η φράση αυτή είναι «άσχημη και προσβλητική, δεν υπάρχει μετριοπαθές Ισλάμ, το Ισλάμ είναι Ισλάμ», δηλώνει. Ο Ερντογάν ήταν πάντα ισλαμιστής και αντίπαλος των κοσμικών κεμαλιστών. Ανήκε στο αντιδυτικό, αντισημιτικό, αντικοσμικό και αντιδημοκρατικό στρατόπεδο και το 1998 είχε καταδικαστεί για αυτό. Επιστρέφοντας στο προσκήνιο το 2002 με το κόμμα του ΑΚΡ δεν έκρυψε ποτέ τα αισθήματά του και σταδιακά και προσεκτικά επιβάλει την σαρία και αλλάζει το εκπαιδευτικό σύστημα, αλλά και τον στρατό επί το ισλαμικότερο. Η συμφωνία με την Τουρκία δεν θα πρέπει να αποτελέσει αιτία πανηγυρισμών στην Ευρώπη. Οι απειλές του Ερντογάν που υιοθετήθηκαν στην συμφωνία δεν αφήνουν ελπίδες ότι μπορεί πράγματι να υλοποιηθεί. Είναι αμφίβολο ακόμα και αν η Τουρκία θα συλλάβει τους διακινητές. Ακόμα και αν η Τουρκία σεβαστεί την συμφωνία και ανακόψει τις ροές, είναι απίθανο πως οι Τούρκοι διακινητές θα σταματήσουν το έργο τους. Το πιθανότερο είναι πως θα στείλουν τους μετανάστες στην Ευρώπη μέσω πιο επικίνδυνων δρόμων, μέσω της Ιταλίας. Και η συμφωνία δεν προβλέπει το παραμικρό για μια τέτοια περίπτωση. «Όλοι γνωρίζουν πως κανείς δεν μπορεί να σταματήσει τους διακινητές. Θα βρίσκουν πάντα έναν τρόπο. Απλώς η διαδρομή θα στοιχίζει περισσότερα», δηλώνει με θράσος ένας από αυτούς, ο Αχμέτ. Αυτό το σενάριο αποτελεί τον εφιάλτη της απελπισμένης ΕΕ. Όσο σκληρά και να προσπαθήσει, όσο και να υποκύψει στις απαιτήσεις της Τουρκίας, η μεταναστευτική κρίση δεν θα σταματήσει. Ακόμα και αν η Τουρκία κλείσει όλους τους δρόμους προς την Ευρώπη, οι πρόσφυγες θα παίρνουν τον δρόμο μέσω Βορείου Αφρικής ή του Καυκάσου. Η συμφωνία, κατά συνέπεια, με την Τουρκία, δεν αποτελεί, σε καμία περίπτωση, την θεραπεία. Γερμανική δεξαμενή σκέψης υπολογίζει ότι εντός του 2016 ο αριθμός των προσφύγων που θα φτάσει στην Ευρώπη θα κυμανθεί μεταξύ 1,8 εκ, στο καλό σενάριο και 6,4 εκ. στο χειρότερο. Ο Γάλλος υπουργός Άμυνας λε Ντριάν, δήλωσε, στις 24 Μαρτίου, ότι στη Λιβύη 800.000 πρόσφυγες είναι έτοιμοι να διασχίσουν τη Μεσόγειο με κατεύθυνση την Ευρώπη. Αυτό προκάλεσε η Άγκελα Μέρκελ με την υπόσχεσή της να δέχεται κάθε πρόσφυγα στη Γερμανία και αυτή την κρίση τώρα προσπαθούν, απεγνωσμένα, να σταματήσουν οι Ευρωπαίοι. Ίσως να μην προσπαθούν αρκετά. Όπως αποδεικνύεται από τη διαρροή της συνομιλίας με τον Ερντογάν, ο Τουσκ του είπε: «Μπορούμε φυσικά να καταστήσουμε την Ευρώπη πολύ λιγότερο ελκυστική στους πρόσφυγες, αλλά δεν είναι αυτή η λύση που θέλουμε». Πολλοί Ευρωπαίοι ίσως να μην συμφωνούν μαζί του. Judith Bergman is a writer, columnist, lawyer and political analyst. http://www.gatestoneinstitute.org/7719/eu-turkey-migration – Δημοσιεύθηκε: March 31, 2016 at 5:00 am

Πηγή: Πως ο Ερντογάν εξευτέλισε και εκβίασε τους Ευρωπαίους: Τους μίλησε με στυλ μαφιόζου… http://wp.me/p3kVLZ-v4R
«Μπορούμε να ανοίξουμε τις πύλες προς Ελλάδα και Βουλγαρία οποτεδήποτε και να βάλουμε τους πρόσφυγες σε λεωφορεία. Λοιπόν τι θα κάνετε με τους πρόσφυγες αν δεν συμφωνήσουμε; Θα τους σκοτώσετε;». Την ερώτηση αυτή υπέβαλε ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν, με καθαρά μαφιόζικο στυλ, στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και στον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στις 16 Νοεμβρίου 2015, όταν συναντήθηκαν στην συνεδρίαση της G-20. Τα παραπάνω αναφέρει η Judith Bergman* σε κείμενο που δημοσίευσε στην ιστοσελίδα www.gatestoneinstitute.org Σημειώνει επίσης τα εξής: Αν και αμφότεροι οι Τουσκ και Γιούνκερ αρνήθηκαν να απαντήσουν αν η συνάντηση έγινε ή όχι, ο Ερντογάν δηλώνει περήφανος για το απόσπασμά της που διέρρευσε και στο οποίο ακούγεται να εκβιάζει ανοικτά τους ηγέτες της ΕΕ ζητώντας χρήματα. Οι απειλές του Ερντογάν θυμίζουν συμπεριφορά εγκληματία. «Η ΕΕ θα βρεθεί αντιμέτωπη όχι μόνο με ένα νεκρό αγόρι (εννοεί τον μικρό Αϊλάν) στις ακτές της Τουρκίας, αλλά με 10-15.000. Πως θα το αντιμετωπίσει αυτό;», τους είπε. Και συνεχίζοντας, ελάχιστες μόνο ημέρες μετά την σφαγή στο Παρίσι, αυτός που στηρίζει όλες τις τρομοκρατικές ομάδες, από τη Χαμάς και τη Χεζμπολάχ, μέχρι το Ισλαμικό Κράτος, είπε στους Ευρωπαίους: «Οι επιθέσεις στο Παρίσι πραγματοποιήθηκαν λόγω της φτώχειας και της απόρριψης. Οι άνθρωποι αυτοί θα εξακολουθούν να τρομοκρατούν την Ευρώπη». Οι διαρροές της συνομιλίες αποκαλύπτουν πως οι Τουσκ και Γιούνκερ παρακαλούσαν τον Ερντογάν και του είπαν πως η ΕΕ του συμπεριφέρεται ως «πρίγκιπα» στις Βρυξέλλες. «Σαν πρίγκιπα; Μα φυσικά. Δεν αντιπροσωπεύω μια χώρα του Τρίτου κόσμου», είπε και στρεφόμενος στον Λουξεμβούργιο Γιούνκερ είπε: «Το Λουξεμβούργο είναι μόλις μια πόλη της Τουρκίας». Σε ομιλία του στην Άγκυρα, στις 7 Φεβρουαρίου 2016, αναφερόμενος στην συνάντηση αυτή, ο Ερντογάν φώναξε στους συγκεντρωμένους: «Είμαι περήφανος για ότι τους είπα. Υπερασπίστηκα τα δικαιώματα της Τουρκίας και τους πρόσφυγες και τους είπα, λυπάμαι, αλλά θα ανοίξουμε τις πύλες και θα πούμε αντί στους μετανάστες. »Στο παρελθόν σταματούσαμε τους ανθρώπους αυτούς στις πύλες της Ευρώπης, στην Αδριανούπολη σταματούσαμε τα λεωφορεία που τους μετέφεραν. Το κάναμε μια-δύο φορές και μετά ανοίξαμε τις πύλες και τους ευχηθήκαμε καλό ταξίδι, αυτό τους είπα. Δεν γράφει τη λέξη ηλίθιος στα κούτελά μας», ανέφερε. Λιγότερο από έναν μην μετά, οι απειλές αυτές του Ερντογάν, έπιασαν τόπο. Ο Ερντογάν έλαβε τη διαβεβαίωση από την ΕΕ ότι οι επιθυμίες του θα πραγματοποιηθούν, στην σύνοδο της 18ης Μαρτίου. Σύμφωνα με την συμφωνία η ΕΕ θα καταβάλει στην Άγκυρα 6 δισ. ευρώ τα επόμενα δύο χρόνια, ενώ από τον Ιούνιο τα 80 εκ. των Τούρκων θα έχουν πρόσβαση, άνευ βίζας, στην ΕΕ, αν η Τουρκία πληροί κάποια κριτήρια, έως τότε. Η υπόσχεση για το θέμα της βίζας όμως δύσκολα δεν θα υλοποιηθεί, ακόμα και αν η Τουρκία δεν πληροί τα κριτήρια. Επίσης η συμφωνία προβλέπει την ενεργοποίηση της διαδικασίας ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ. Τι έχει όμως η Τουρκία υποσχεθεί ως αντάλλαγμα για όλα αυτά; Συμφώνησε πως όλοι οι «νέοι παράνομοι μετανάστες» που περνούν από την Τουρκία στα ελληνικά νησιά από τις 20 Μαρτίου και μετά θα επιστρέφουν σε αυτή. Υποκύπτοντας στον εκβιασμό της Άγκυρας η ΕΕ ελπίζει να σταματήσει τους διακινητές ανθρώπων και να σταματήσει τη ροή προσφύγων από την Τουρκία στην ΕΕ, ή τουλάχιστον, σημαντικά, να την περιορίσει, όπως αναφέρει η συμφωνία. Η ΕΕ ελπίζει ακόμα πως την συμφωνία οι ίδιοι ο πρόσφυγες θα αποθαρρυνθούν από το διακινδυνεύουν το επικίνδυνο ταξίδι, ειδικά γνωρίζοντας ότι θα επιστρέψουν στην Τουρκία. Τι όμως θα συμβεί στους πρόσφυγες-μετανάστες που θα επιστρέψουν στην Τουρκία; Στο ερώτημα αυτό η Ευρώπη δεν απαντά, σαν η Τουρκία του Ερντογάν να αποτελεί την πλέον διάσημη χώρα στην τήρηση του διεθνούς δικαίου. Ήδη από τις 18 Μαρτίου ο Ερντογάν δήλωσε: «Η Δημοκρατία, η Ελευθερία και το κράτος δικαίου, είναι λέξεις χωρίς καμία αξία, πλέον, για μας»! Αντίθετα με τα όσα υποστηρίζει η ΕΕ και η αμερικανική κυβέρνηση, ο Ερντογάν δεν είναι δημοκράτης και δεν υπήρξε ποτέ. Έχει αφιερώσει τη ζωή του να μετατρέψει σε ισλαμικό κράτος την Τουρκία και σε πολλές περιπτώσεις έχει απορρίψει τη δυτική οπτική ότι η διακυβέρνησή του έχει να κάνει με το «μετριοπαθές Ισλάμ». Ο ίδιος δηλώνει πως η φράση αυτή είναι «άσχημη και προσβλητική, δεν υπάρχει μετριοπαθές Ισλάμ, το Ισλάμ είναι Ισλάμ», δηλώνει. Ο Ερντογάν ήταν πάντα ισλαμιστής και αντίπαλος των κοσμικών κεμαλιστών. Ανήκε στο αντιδυτικό, αντισημιτικό, αντικοσμικό και αντιδημοκρατικό στρατόπεδο και το 1998 είχε καταδικαστεί για αυτό. Επιστρέφοντας στο προσκήνιο το 2002 με το κόμμα του ΑΚΡ δεν έκρυψε ποτέ τα αισθήματά του και σταδιακά και προσεκτικά επιβάλει την σαρία και αλλάζει το εκπαιδευτικό σύστημα, αλλά και τον στρατό επί το ισλαμικότερο. Η συμφωνία με την Τουρκία δεν θα πρέπει να αποτελέσει αιτία πανηγυρισμών στην Ευρώπη. Οι απειλές του Ερντογάν που υιοθετήθηκαν στην συμφωνία δεν αφήνουν ελπίδες ότι μπορεί πράγματι να υλοποιηθεί. Είναι αμφίβολο ακόμα και αν η Τουρκία θα συλλάβει τους διακινητές. Ακόμα και αν η Τουρκία σεβαστεί την συμφωνία και ανακόψει τις ροές, είναι απίθανο πως οι Τούρκοι διακινητές θα σταματήσουν το έργο τους. Το πιθανότερο είναι πως θα στείλουν τους μετανάστες στην Ευρώπη μέσω πιο επικίνδυνων δρόμων, μέσω της Ιταλίας. Και η συμφωνία δεν προβλέπει το παραμικρό για μια τέτοια περίπτωση. «Όλοι γνωρίζουν πως κανείς δεν μπορεί να σταματήσει τους διακινητές. Θα βρίσκουν πάντα έναν τρόπο. Απλώς η διαδρομή θα στοιχίζει περισσότερα», δηλώνει με θράσος ένας από αυτούς, ο Αχμέτ. Αυτό το σενάριο αποτελεί τον εφιάλτη της απελπισμένης ΕΕ. Όσο σκληρά και να προσπαθήσει, όσο και να υποκύψει στις απαιτήσεις της Τουρκίας, η μεταναστευτική κρίση δεν θα σταματήσει. Ακόμα και αν η Τουρκία κλείσει όλους τους δρόμους προς την Ευρώπη, οι πρόσφυγες θα παίρνουν τον δρόμο μέσω Βορείου Αφρικής ή του Καυκάσου. Η συμφωνία, κατά συνέπεια, με την Τουρκία, δεν αποτελεί, σε καμία περίπτωση, την θεραπεία. Γερμανική δεξαμενή σκέψης υπολογίζει ότι εντός του 2016 ο αριθμός των προσφύγων που θα φτάσει στην Ευρώπη θα κυμανθεί μεταξύ 1,8 εκ, στο καλό σενάριο και 6,4 εκ. στο χειρότερο. Ο Γάλλος υπουργός Άμυνας λε Ντριάν, δήλωσε, στις 24 Μαρτίου, ότι στη Λιβύη 800.000 πρόσφυγες είναι έτοιμοι να διασχίσουν τη Μεσόγειο με κατεύθυνση την Ευρώπη. Αυτό προκάλεσε η Άγκελα Μέρκελ με την υπόσχεσή της να δέχεται κάθε πρόσφυγα στη Γερμανία και αυτή την κρίση τώρα προσπαθούν, απεγνωσμένα, να σταματήσουν οι Ευρωπαίοι. Ίσως να μην προσπαθούν αρκετά. Όπως αποδεικνύεται από τη διαρροή της συνομιλίας με τον Ερντογάν, ο Τουσκ του είπε: «Μπορούμε φυσικά να καταστήσουμε την Ευρώπη πολύ λιγότερο ελκυστική στους πρόσφυγες, αλλά δεν είναι αυτή η λύση που θέλουμε». Πολλοί Ευρωπαίοι ίσως να μην συμφωνούν μαζί του. Judith Bergman is a writer, columnist, lawyer and political analyst. http://www.gatestoneinstitute.org/7719/eu-turkey-migration – Δημοσιεύθηκε: March 31, 2016 at 5:00 am

Πηγή: Πως ο Ερντογάν εξευτέλισε και εκβίασε τους Ευρωπαίους: Τους μίλησε με στυλ μαφιόζου… http://wp.me/p3kVLZ-v4R
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...