31 Μαρ 2016

Καλό μήνα!! Ημερομήνια για τον Απρίλιο 2016!!

Η παρατήρηση των μερομηνιών, που είναι η πρακτική μέθοδος πρόγνωσης του καιρού και πραγματοποιείται από κάποιους ανθρώπους της υπαίθρου εδώ και χιλιάδες χρόνια, έχει ως πρωταρχικό σκοπό να δώσει την γενική τάση του καιρού που θα επικρατήσει για το χρονικό διάστημα ...
Ημερομήνια για το μήνα Απρίλιο 2016
Αρχές μήνα (1 έως 13): Αρχικά ο Απρίλης φαίνεται να ξεκινάει με καλό καιρό, ηλιόλουστες ημέρες δηλαδή και θερμοκρασίες σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. Από τις 7 με 8 του μήνα αναμένουμε σταδιακή αλλαγή του καιρού με βροχοπτώσεις που θα ξεκινήσουν πρώτα από τα δυτικά τμήματα και έως τις 13 θα επεκταθούν και στα υπόλοιπα.

Μέσα μήνα (14 έως 23): Στα μέσα του μήνα τώρα περιμένουμε διαδοχικές κακοκαιρίες (με σποραδικές βροχοπτώσεις) με ενδιάμεσα διαστήματα μικρών βελτιώσεων του καιρού.

Τέλη μήνα (24 έως 30): Τις τελευταίες ημέρες του Απρίλη κύριο χαρακτηριστικό θα είναι οι συννεφιασμένες ημέρες σχεδόν μέχρι και το τέλος.
Ο καιρός και οι εργασίες, το μήνα Απρίλιο!!
Όπως ο Μάρτης, έτσι και ο Απρίλης είναι μήνας δίγνωμος!! Από τη μια μεριά ο καιρός καλυτερεύει σταθερά, από την άλλη δεν ξεχνάει να δείξει τα χειμωνιάτικα δόντια του με βροχές!! Οι γεωργοί σπέρνουν καλαμπόκι, βαμβάκι, καρπούζια, πεπόνια.
Η σιγανή βροχή στο μήνα Απρίλη!!
"Του Απρίλη η βροχή κάθε στάλα και φλουρί" λέει ο λαός!! Αν και η κακοκαιρία τον Απρίλη κάνει κακό στα σπαρτά, οι κανονικές βροχές είναι ευεργετικές, γιατί τώρα ο γεωργός θα σπείρει καλαμπόκια, ρεβίθια, τριφύλλι, ρύζι, μπαμπακάκι. Θα φυτέψει μελιτζάνες, σπανάκι, καρπούζια, πεπόνια κλπ. Έτσι με λαχτάρα περιμένει τη βροχή, που και τα σπαρτά θα μεγαλώσει και τα φρεσκοφυτεμένα θα βοηθήσει να ξεπεταχτούν!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...