27 Μαρ 2016

Α.Ο Μυκόνου: Με αποθέματα ψυχής και στρατηγική διεκδικεί τον τίτλο

Με τρεις πολύ σημαντικούς βαθμούς για τη συνέχεια του πρωταθλήματος απέδρασε από την έδρα της Θύελλας Καμαρίου ο  Α.Ο Μυκόνου, αφού......
οι Μυκονιάτες πήραν τη νίκη κόντρα στη Θύελλα με σκορ 1-2.

Η Θύελλα ήταν αυτή που προηγήθηκε στο σκορ, με τους φιλοξενούμενους να καταφέρνουν να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση και να πανηγυρίζουν στο τέλος την κατάκτηση των τριών βαθμών.

Το παιχνίδι διεξήχθη μέσα σε έντονη συναισθηματική φόρτιση, λόγω του πρόσφατου χαμού του Γιάννη Χριστοφορίδη. Πριν την έναρξη του αγώνα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή, οι αρχηγοί των ομάδων κατέθεσαν λουλούδια, ενώ στο γήπεδο αναρτήθηκε ένα πανό με το μήνυμα «ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΕΔΩ». Επίσης στο 36ο λεπτό του αγώνα, όλοι όσοι βρίσκονταν στις εξέδρες του γηπέδου χειροκρότησαν, στο 36ο λεπτό -όσα και τα χρόνια του Γιάννη- για ένα λεπτό, στη μνήμη του Γιάννη, που έφυγε άδικα από κοντά μας.

Ο Αγώνας
Στο αγωνιστικό μέρος τώρα, η Θύελλα μπήκε πιο δυνατά και προσπάθησε να επιβάλλει το δικό της ρυθμό. Στην πρώτη τελική προσπάθεια, ο Ποτουρίδης δοκίμασε ένα σουτ που δεν βρήκε στόχο, στο 7ο λεπτό. Στο 14′ η Θύελλα έχασε μοναδική ευκαιρία να προηγηθεί, όταν έπειτα από πολύ καλή προσωπική ενέργεια και σέντρα του Γιαννή από τα αριστερά, ο Ποτουρίδης με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά του δοκαριού του Σαββόπουλου.

1-0: Οτι δεν εγινε σε αυτή τη φάση, έγινε στο 20ο λεπτό. Έπειτα από όμορφη μπαλιά του Δαβιλά στο δεύτερο δοκάρι, ο Ερρίκος βρήκε με τη μία τον Ποτουρίδη, ο οποίος από εξαιρετικά πλεονεκτική θέση με προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, γράφοντας το 1-0.
Ένα λεπτό αργότερα ο Ξένος επιχείρησε να σκοράρει με απευθείας εκτέλεση φάουλ, που δεν βρήκε στόχο, ενώ ακολούθησε ένα επίσης άστοχο σουτ του Ερρίκου.
Στο 35ο λεπτό ο Γιαννής βρέθηκε σε εξαιρετική θέση και με σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, με τον βοηθό όμως κ. Μουτάφη να υποδεικνύει οφσάιντ.

1-1: Ο Α.Ο Μυκόνου κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα σε ένα πολύ κομβικό σημείο του παιχνιδιού και συγκεκριμένα στο 44′ λίγα λεπτά δηλαδή πριν οι δυο ομάδες οδηγηθούν στα αποδυτήρια. Ο Αμπαδίνης βρέθηκε στην αριστερή πλευρά, απέφυγε τον Λυγνό και με ένα διαγώνιο σουτ νίκησε τον Ανδρούτσο, σημειώνοντας το 1-1.
Στο αμέσως επόμενο λεπτό οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στο 1-2, όμως ο Μουρουζίδης δεν πρόλαβε τη σέντρα του Μπάμπακαρ.

1-2: Στο 50ο λεπτό, ο  Α.Ο Μυκόνου πέτυχε το γκολ, που έμελλε τελικά να αποδειχθεί το νικητήριο. Ύστερα από εκτέλεση κόρνερ της Θύελλας και απομάκρυνση , ο Μουρουζίδης έγινε κάτοχος της μπάλας λίγο πριν τη μεσαία γραμμή, και διανύοντας αρκετά μεγάλη απόσταση, έφτασε ανενόχλητος έξω από την μεγάλη περιοχή και με σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, γράφοντας έτσι το 1-2.
Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο ίδιος παίκτης θα μπορούσε να χρισθεί ξανά σκόρερ, όμως δεν μπόρεσε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα από πολύ κοντά.

Η Θύελλα άρχισε σιγά σιγά να ξεπερνάει το σοκ της ανατροπής και προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση, πρώτα με ένα δυνατό φάουλ του Γιαννή, που μπλόκαρε ο Σαββόπουλος. Λίγο πριν τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, ο Ερρίκος βρέθηκε σε καλή θέση, μπήκε στην περιοχή, σουταρε δυνατά όμως ο Σαββόπουλος απομάκρυνε και πάλι. Στο 66΄ νέο σουτ από τον Ερρίκο, η μπάλα κοντράρει και στη συνέχεια της φάσης, ο Βλαβιανός σουτάρει ψηλά άουτ. Στο 68′ νέα καλή στιγμή για τη Θύελλα. Αυτή τη φορά ο Λυγνός με αριστερό σουτ έστειλε τη μπάλα άουτ.

Ακολούθησε μια πολύ καλή εκτέλεση φάουλ του Μουρουζίδη, που απομάκρυνε δύσκολα ο Ανδρούτσος, και ένα σουτ από τον Μωυσίδη, το οποίο μπλόκαρε εύκολα ο γκολκίπερ της Θύελλας. Στην τελευταία καλή στιγμή του ματς, ο Γιαννής έπιασε ένα καλό δυνατό σουτ, το οποίο έδιωξε σε κόρνερ ο Σαββόπουλος.

Έτσι, το τελικό σφύριγμα της λήξης, βρήκε τον Α.Ο Μυκόνου νικητή, με σκορ 1-2.
Διαιτητής της συνάντησης ήταν ο κ. Ζαράνης, με βοηθούς τους κ. Μουτάφη και κ. Μαθιουδάκη.
Συνθέσεις:
Θύελλα Καμαρίου (Διονυσόπουλος): Λυγνός, Μπρίτσα, Λύκος, Σπανός, Φίλων, Ερρίκος (87′ Δαμίγος), Γιαννής, Ποτουρίδης, Δαβιλάς (70′ Βουλγαράκης), Σάμπα (56′ Βλαβιανός).
Αναπληρωματικοί: Δαμίγος, Βλαβιανός, Βουλγαράκης, Αλεφραγκής, Πάγια, Καραμολέγκος, Καψάλης.
ΑΟ Μυκόνου (Παχατουρίδης): Σαββόπουλος, Μπαλλής, Ράγια Ρ. (25′ Ράγια Χ.), Αργυριου, Καρατζάς, Αργυρόπουλος, Αμπαδίνης, Ξένος, Μουρουζίδης (84′ Πετράι), Μωησίδης (73′ Χιλάι), Μπάμπακαρ.
Αναπληρωματικοί: Πετράι, Ράγια Χ., Χιλάι, Αγγελίδης
Η βαθμολογία των αγώνων κατάταξης 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...