23 Μαρ 2016

8 μυστικά επιτυχίας!!

Υπάρχει μυστικό επιτυχίας; Τι πρέπει να κάνεις για να καταφέρεις να κερδίσεις αυτό το δύσκολο στοίχημα; Ακόμη κι αν καμιά συνταγή......
δεν μπορεί να εγγυηθεί την επιτυχία, από τα στατιστικά των επιτυχημένων start-ups προκύπτουν κάποια συμπεράσματα:
Πηγή: facebook.com/eggGR
1. Επίλεξε μια δραστηριότητα που για σένα είναι σημαντική
Μια ιδέα για την οποία θα μπορούσες να αφιερώσεις ατέλειωτες ώρες δουλειάς χωρίς να το υπολογίζεις και που θα συνεχίσει να σε ενδιαφέρει για χρόνια. Δεν υπάρχει καλύτερο κίνητρο από το να νιώθεις ότι επενδύεις το χρόνο και τον κόπο σου σε κάτι σημαντικό. Φτιάξε και ένα σχέδιο αποστολής (misssion) που θα περιγράφει τι θέλεις να κάνεις, πώς θα το κάνεις και γιατί είναι σημαντικό.

2. Προσεκτική επιλογή συνεργατών
Το ανθρώπινο κεφάλαιο είναι το σημαντικότερο asset σε μια νεοφυή επιχείρηση, που βασίζεται στη γνώση και την προστιθέμενη αξία των λίγων, αλλά σημαντικών πρώτων εργαζομένων της, που συνήθως είναι και οι ιδρυτές της. Η ειλικρινής σχέση μεταξύ τους, η εμπιστοσύνη και το κοινό όραμα είναι προϋποθέσεις για να μη διαταραχτεί η σχέση τους και πληγεί η κοινή προσπάθεια.
Πηγή: facebook.com/eggGR
3. Ξεκάθαρο και καλά δομημένο business plan
Στην Αμερική η χρηματοδότηση επιχειρήσεων δεν γίνεται βάσει των περιουσιακών στοιχείων ως collaterals αλλά βάσει του business plan. Aφού το ετοιμάσετε, δείξτε το και συζητήστε το με άλλους έμπειρους start-uppers, angel investors, επενδυτές ή τραπεζίτες. Ένα hub που συγκεντρώνει όλο αυτόν τον κόσμο και δίνει την ευκαιρία - δυνατότητα για think tanking, ανταλλαγή απόψεων αλλά και αλληλοβοήθεια, είναι ιδανικό. Εντάξτε την ιδέα σας σε ένα hub που παρέχει υποστηρικτικές υπηρεσίες, ουσιαστική επιχειρηματική κατάρτιση και πρόσβαση σε ένα δίκτυο διακεκριμένων μεντόρων για να επιταχύνετε την επιχειρηματική σας δραστηριότητα. Μάθετε να είστε δεκτικοί στην κριτική και να κάνετε βελτιώσεις...

4. Ακούστε τους άλλους, μα πιο πολύ το ένστικτό σας
Χρειάζεστε συζητήσεις και καθοδήγηση από τη γνώμη και την εμπειρία των άλλων που έχουν πολλά να σας δώσουν και πρέπει να έχετε τα αυτιά σας και το μυαλό σας ανοιχτά, για να υιοθετήσετε τυχόν ενδιαφέρουσες προτάσεις. Αν όμως απορρίπτουν την ιδέα που εσείς βαθιά πιστεύετε, μην αφήσετε να σας επηρεάσουν. Είναι σημαντικό να πιστεύετε σε αυτό που θέλετε να κάνετε, ώστε να είστε έτοιμοι να αντιμετωπίσετε την αμφισβήτηση όσων δεν μπορούν να νιώσουν τον ενθουσιασμό σας...

5. Μικρή αφετηρία - μεγάλα κοινά
Μια start-up είναι εξ ορισμού μικρή. Αν όμως θέλει να μεγαλώσει πρέπει να στοχεύει στην ανάπτυξή της. Πολλές start-up αποτυγχάνουν γιατί δεν έχουν ξεκάθαρη στόχευση στην ανάπτυξή τους και στο πώς θα απευθυνθούν σε μεγάλα κοινά. Η ιδέα σας είναι τόσο καλή, όσο πιο καλά είναι εστιασμένη στην ανάπτυξή της, όσο περισσότερο έχετε μελετήσει τους τρόπους και τις μεθόδους που θα χρησιμοποιήσετε.
 Πηγή: facebook.com/eggGR
6. Ευελιξία
Αν αυτό που αρχικά σκεφτήκατε δεν δουλεύει ή αποδεχθεί λιγότερο αποτελεσματικό, πρέπει να είστε έτοιμοι να το διαμορφώσετε ξανά. Να το προσαρμόσετε στην πραγματικότητα και να ξαναδείτε την ιδέα από την αρχή.

7. Οι επιχειρήσεις που δημιουργούνται από άτομα που δραστηριοποιούνται για δεύτερη φορά, αναπτύσσονται πιο γρήγορα από εκείνες που δημιουργούνται από επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται για πρώτη φορά. Επομένως μη φοβάστε να αποτύχετε... σκεφτείτε ότι τότε έρχεστε πιο κοντά στην δεύτερη ευκαιρία για επιτυχία.

8. Μην ξεκινήσετε μόνοι
Δεχτείτε συμβουλές και καθοδήγηση από αυτούς που έχουν δημιουργηθεί για να σας στηρίξουν. Το Πρόγραμμα egg - enter•grow•go , που υλοποιεί η EUROBANK σε συνεργασία με το Corallia ενθαρρύνει τους νέους ανθρώπους που θέλουν και είναι έτοιμοι να υλοποιήσουν τα σχέδιά τους και τα αποτελέσματα είναι απτά.

Ο 1ος κύκλος του προγράμματος ξεκίνησε το 2013 και μέχρι σήμερα πάνω από 60 ιδέες έχουν γίνει επιχειρήσεις. Και από τότε συνεχίζει να στηρίζει την επιχειρηματικότητα, ενθαρρύνοντας νέες ιδέες κάθε χρόνο να γίνουν πραγματικότητα.

Για φέτος, έχει ξεκινήσει η περίοδος υποβολής στον 4ο κύκλο και απευθύνεται σε νέους ανθρώπους, 18-44 ετών, οι οποίοι και μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση συμμετοχής τους μαζί με το επιχειρηματικό τους πλάνο στο theegg.gr έως τις 4 Απριλίου.
Πηγή:cnn.gr
Newsroom MykonosTicker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...