27 Μαρ 2016

Καλύτερη χρονιά το 2016 για τη ρωσική τουριστική κίνηση

Καλύτερη από την περσινή σε ό,τι αφορά τη σταδιακή επανάκαμψη της ρωσικής τουριστικής......
κίνησης στην Ελλάδα, εκτιμάται ότι θα είναι το 2016, ενώ ειδικά για το τρίτο «πόδι» της Χαλκιδικής, θετικά αναμένεται να επιδράσει και το γεγονός ότι φέτος συμπληρώνονται 1.000 χρόνια ρωσικής παρουσίας στην Αθωνική Πολιτεία, όπως διατυπώθηκε στη διεθνή τουριστική έκθεση MITT στη Μόσχα.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του γενικού γραμματέα του ΕΟΤ, Δημήτρη Τρυφωνόπουλου ότι «για το 2016 υπάρχει το πλεονέκτημα κάποιων επιπλέον παραμέτρων που πρέπει να αξιοποιήσουμε, όπως το κλείσιμο προορισμών, που για τους Ρώσους τουρίστες αποτελούσαν βασική επιλογή (Τουρκία, Αίγυπτος) γεγονός που σημαίνει ανακατανομή της τουριστικής κίνησης».

«Εκτιμούμε ότι η Ελλάδα λαμβάνει κάτι που άξιζε πάντα- τη κύρια προσοχή των Ρώσων τουριστών ως πρώτη επιλογή. Όλα αυτά μας κάνουν να έχουμε υψηλές προσδοκίες ότι η τουριστική κίνηση από τη Ρωσία το 2016 θα αυξηθεί και θα φτάσουμε στα επίπεδα του 2013» σημείωσε.

Πριν και κατά τη διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν 13 επαγγελματικές συναντήσεις από στελέχη και συνεργάτες του Προαθωνικού Οργανισμού Τουρισμού, οι οποίοι προέβαλαν στη Μόσχα θεματικά τουριστικά προγράμματα, εστιασμένα κυρίως στις τοπικές προσκυνηματικές περιηγήσεις, στις καταγεγραμμένες πολιτιστικές διαδρομές της ανατολικής Χαλκιδικής, στον γαμήλιο τουρισμό, στον θαλάσσιο τουρισμό, αλλά και στις διακοπές αναψυχής.

Τόσο τα μεμονωμένα όσο και τα πολυμορφικά πακέτα διακοπών αναμένεται να αποτελέσουν λόγο σύναψης νέων συνεργασιών και να ενισχύσουν την ήδη ισχυρή φήμη της προαθωνικής χερσονήσου στη ρωσική τουριστική αγορά, ιδίως φέτος που συμπληρώνονται 1.000 χρόνια ρωσικής παρουσίας στην Αθωνική Πολιτεία.
Πηγή: naftemporiki.gr
Newsroom MykonosTicker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...