8 Μαρ 2016

MEGA: Αγωνία για το μέλλον του μεγάλου καναλιού - 'Ολα τα σενάρια

- Η Παρασκευή θα είναι η πιο κρίσιμη μέρα για το μέλλον των εργαζομένων
- Τι θα γίνει με τι θέμα των τηλεοπτικών αδειών 
- Ποιά είναι τα χειρότερα σενάρια......
- Με εντολή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς το Χρηματιστήριο ανέστειλε από σήμερα 8 Μαρτίου 2016 τη διαπραγμάτευση των μετοχών της εταιρείας «ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ» 
- 'Εληξε η περίοδος χάριτος από τις τράπεζες

Σε θρίλερ εξελίσσεται η κρίση στο MEGA και τα «μάτια» πολλών είναι στραμμένα στο κανάλι της Μεσογείων καθώς αν την Παρασκευή, στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, δεν βγει «λευκός καπνός» από τους μετόχους αποφασίζοντας την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, τότε αναμένεται ντόμινο δυσάρεστων εξελίξεων σε πολλούς τομείς…!

Και δεν αναφερόμαστε στο αυτονόητο, ότι εκατοντάδες εργαζόμενοι του τηλεοπτικού σταθμού θα χάσουν τη δουλειά τους, αλλά και στις παράπλευρές απώλειες, καθώς μετά από 26 χρόνια σημαντικής παρουσίας στο τηλεοπτικό τοπίο το MEGA έχει ανοιχτεί πολύ στην αγορά και μία «στάση πληρωμών» του θα προκαλούσε τεράστια προβλήματα στην αγορά…!

Ο τηλεοπτικός σταθμός έχει οφειλές τόσο σε εταιρείες παραγωγής και έμμεσα σε πολλούς εργαζομένους τους, ενώ παραμένουν ανοιχτές οικονομικές συναλλαγές με διαφημιστικές εταιρείες. Το χειρότερο σενάριο λοιπόν, της «στάσης πληρωμών», θα επηρεάσει όλη την αγορά, σε μία κρίσιμη μάλιστα περίοδο που ο «εχθρός» ήταν η κυβέρνηση που προχωρά τις διαδικασίες για αδειοδότηση σε τέσσερις τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας γενικού περιεχομένου.

Τελικά όμως εν προκειμένω είναι μεγάλος ο κίνδυνος το κανάλι της Μεσογείων να «τιναχτεί» στον αέρα εκ των έσω, μετά τη ρήξη μεταξύ των μετόχων του και αντί να κινδυνεύει να μην πάρει μία από τις τέσσερις άδειες, τελικά να μην μπορέσει, τουλάχιστον με αυτή τη μετοχική σύνθεση να διεκδικήσει άδεια. Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφέρω ότι στο παρασκήνιο κάποιοι υποστηρίζουν ότι με αυτόν τον τρόπο κάποιοι από τους μετόχους θα διεκδικήσουν άδειες μέσα από άλλες συμμαχίες, αφού με την παρούσα σύνθεση το «μαγαζί» δεν μπορεί να προχωρήσει…!

Το αν τελικά όλα αυτά έχουν δόση αληθείας ή είναι στη… σεναριολογική φαντασία κάποιων θα αποδειχτεί τις επόμενες ημέρες, τόσο με τις εξελίξεις στο MEGA, όσο και με τις προτάσεις και τις «συμμαχίες» που θα κατατεθούν για το διαγωνισμό αδειοδότησης. Το σίγουρο όμως είναι ότι αν στο ερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο οι μέτοχοι δεν αποφασίσουν να «σώσουν» το… μαγαζί τους, τότε θα υπάρξει mega—λο ντόμινο στην τηλεοπτική –και όχι μόνο- αγορά…!

Αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ
Σήμερα, μετά από σχετικό αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, το Χρηματιστήριο ανέστειλε από σήμερα 8 Μαρτίου 2016 τη διαπραγμάτευση των μετοχών της εταιρείας «ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ». Οι μετοχές της εταιρείας θα παραμείνουν σε αναστολή διαπραγμάτευσης μέχρι η εταιρεία να παράσχει ενημέρωση στο επενδυτικό κοινό για:
α) τα αποτελέσματα της αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου,
β) τις ενέργειες στις οποίες έχει ήδη προβεί ή προτίθεται να προβεί η εταιρεία, δοθέντος του γεγονότος ότι την 29.2.2016 έχει λήξει η περίοδος χάριτος (waiver) που είχε τεθεί από τις πιστώτριες τράπεζες και
γ) τυχόν άλλες πληροφορίες οι οποίες είναι απαραίτητες για την ορθή πληροφόρηση του επενδυτικού κοινού.
Γρηγόρης Μελάς
Πηγή:newsit.gr
Newsroom MykonosTicker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...