8 Μαρ 2016

Μπακογιάννη: «Το ΝΑΤΟ εξαίρεσε το Καστελόριζο από τις περιπολίες μετά από αίτημα των Τούρκων»

Μιλώντας στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 η βουλευτίνα της ΝΔ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο εκλογών λέγοντας ότι η κυβέρνηση είναι ανίκανη
Η χθεσινή συμφωνία στην Σύνοδο Κορυφής δεν ήταν αρνητική για την Ελλάδα καθώς......
δόθηκε ανάσα λίγων μερών ώστε η Άγκελα Μέρκελ να προχωρήσει σε επαφές για να υπάρξει μια συμφωνία ισορροπημένη για την Ελλάδα, είπε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΑΦΕΣ, με τον Γιάννη Κουρτάκη και τον Παναγιώτη Τζένο η συντονίστρια Εξωτερικών και Άμυνας της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη.

Τόνισε ότι το κλείσιμο των συνόρων δεν είναι ευρωπαϊκή Πολιτική, ενώ επισήμανε πως η κυβέρνηση θα μπορούσε να αντιμετωπίσει το θέμα πιο αποτελεσματικά.

Η κ. Μπακογιάννης ανέφερε πως οι παράνομοι μετανάστες πρέπει να μετρηθούν και να επαναπατριστούν λέγοντας ότι αυτό μπορεί να γίνει μόνο σε κλειστό χώρο και κάλεσε την κυβέρνηση να δραστηριοποιηθεί ενόψει των κεφαλαίων στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις που θέλει να ανοίξει η Τουρκία.

Ωστόσο, σημείωσε πως το ΝΑΤΟ εξαίρεσε από τις επιχειρήσεις του το Καστελόριζο μετά από αίτημα των τούρκων. Εξήγησε πως οι επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ θα γίνονται μέχρι τη Ρόδο και πως η συμμαχία έκανε σιωπηλά αποδεκτές τις απαιτήσεις της Τουρκίας.

Σε ερώτηση εάν βλέπει λύση του Κυπριακού εκτίμησε πως υπάρχει κάποια πρόοδος στις συνομιλίες ενώ εκτίμησε πως με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τουρκία δεν θα θέλει να κρατά 40 χιλιάδες στρατιώτες στην Κύπρο.

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο εκλογών λέγοντας ότι η κυβέρνηση είναι ανίκανη.

Σε ό,τι αφορά τις αλλαγές στο τηλεοπτικό τοπίο είπε πως είναι αδιανόητο οι αρμοδιότητες των ανεξάρτητων αρχών να πηγαίνουν σε έναν υπουργό.

Είπε επίσης πως δεν είναι κακό ένας πολιτικός να βλέπει έναν εκδότη αρκεί όπως είπε αυτό να γίνεται φανερά.

Εκτίμησε πως το κόμμα είναι έτοιμο για τις εκλογές όποτε και αν γίνουν, απέφυγε να σχολιάσει την αποστροφή του Αντώνη Σαμαρά που δήλωσε Παρόν λέγοντας πως τέως αρχηγοί του κόμματος και τεως πρωθυπουργοί έχουν το ρόλο που τους αρμόζει.

Παραδέχτηκε ότι η ΝΔ είχε μπατάρει σημειώνοντας πως το κόμμα εκπροσωπεί το κέντρο και την δεξιά. Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασιών αλλά όπως είπε με άξια πρόσωπα.

Ο Καμμένος απαντάει στην Ντόρα για τις περιπολίες του ΝΑΤΟ στο Καστελόριζο
«Δεν ανέμενα ότι η κ. Μπακογιάννη, που έχει βαθιά γνώση των θεμάτων του ΝΑΤΟ, θα παραπληροφορείτο και θα αμφισβητούσε την ξεκάθαρη απόφαση των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών του ΝΑΤΟ που ξεκαθαρίζει ότι περιοχές ενέργειας του SNMG2 είναι όλες οι περιοχές ροής προσφύγων και μεταναστών, συμπεριλαμβανομένου βεβαίως και του Καστελόριζου».

Αυτή ήταν η απάντηση του υπουργού ΕΘνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, ο οποίος αντέδρασε στην τοποθέτηση της βουλευτίνας της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη. Η Ντόρα Μπακογιάννη αποκάλυψε, μιλώντας στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 ότι το ΝΑΤΟ εξαίρεσε από τις περιπολίες το Καστελόριζο με παρέμβαση της Τουρκίας.

«Όπως και πριν είμαστε στη διάθεση όλων των κομμάτων της Βουλής για συνεχή και αξιόπιστη ενημέρωση που είναι προτιμότερη από τα αμφιβόλου προελεύσεως μη επίσημα έγγραφα που δεν υιοθετούνται από τη Συμμαχία και διαρρέονται από μη φίλα προσκείμενα κέντρα», κατέληξε ο Πάνος Καμμένος στην απάντησή του.
Πηγή: parapolitika.gr
Newsroom MykonosTicker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...