21 Μαρ 2016

Ερχονται ανατροπές σε τέλη κυκλοφορίας και φόρους Ι.Χ.

Με απόφαση Τσακαλώτου συγκροτείται ομάδα εργασίας που θα παραδώσεις τις προτάσεις ως τις 29 Απριλίου.......
Στο τραπέζι αλλαγές στα τέλη παράλληλα με αύξηση του φόρου στη βενζίνη αλλά και τη φορολόγηση μεταχειρισμένων επιβατικών αυτοκινήτων.

Αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας αλλά και στο καθεστώς φορολόγησης οχημάτων, προμηνύεται απόφαση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου με την οποία συγκροτείται ειδική ομάδα εργασίας στο υπουργείο Οικονομικών «με έργο την διατύπωση προτάσεων για νομοθετικές ρυθμίσεις σχετικά με την τροποποίηση και τον εξορθολογισμό των νομοθετικών διατάξεων που αφορούν στη φορολόγηση των οχημάτων και στα τέλη κυκλοφορίας».

Και επειδή σε περίοδο διαπραγμάτευσης με τους δανειστές και αγωνιώδους αναζήτησης πρόσθετων εσόδων για να κλείσει το δημοσιονομικό κενό, οι πιθανότητες μείωσης των φορολογικών βαρών συνιστούν ουτοπία, η σύσταση της επιτροπής είναι από πιθανό έως βέβαιο ότι θα οδηγήσει σε νέες φορολογικές επιβαρύνσεις. Τουλάχιστον ορισμένους.

Η απόφαση υπεγράφη στις 18 Μαρτίου και ορίζει χρονοδιάγραμμα παράδοσης των προτάσεων στις 29 Απριλίου. «Η Ομάδα Εργασίας δύναται να καλεί στις συνεδριάσεις της εμπειρογνώμονες και σχετικούς φορείς, για την υποβοήθηση του έργου της, αν αυτό απαιτηθεί».

Σύμφωνα με δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, το τελευταίο διάστημα το υπουργείο βρίσκεται σε φάση αναζήτησης ενός μηχανισμού συγκέντρωσης όλων των στοιχείων που αφορούν τα αυτοκίνητα, από τα τέλη κυκλοφορίας και τα ασφάλιστρα έως τον τεχνολογικό έλεγχο από τα ΚΤΕΟ υπό μορφή ηλεκτρονικού τσίπ ή αυτοκόλλητου, προκειμένου να διευκολύνεται ο έλεγχος.

Από την απόφαση Τσακαλώτου πάντως φαίνεται ότι οι αναζητήσεις του υπουργείου Οικονομικών είναι ευρύτερες, με αλλαγές σε φόρους και τέλη κυκλοφορίας. Είναι γνωστό άλλωστε ότι ήδη στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές έχουν πέσει προτάσεις αύξησης των φόρων στη βενζίνης (το πετρέλαιο φαίνεται να τη γλιτώνει ώστε να μην υπάρξουν παρενέργειες στις προσπάθειες εξόδου της οικονομίας από την ύφεση), αλλά και στα αυτοκίνητα με έμφαση στα μεταχειρισμένα.
Έλενα Λάσκαρη
e.laskari@euro2day.gr
Πηγή: euro2day.gr
Newsroom MykonosTicker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...