25 Φεβ 2015

Συνάντηση με τον περιφερειάρχη ζητά δημοσίως ο Χαρ. Κόκκινος

Συνεχίζει την προσπάθεια ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Χαράλαμπος Κόκκινος να δημιουργήσει γέφυρα συνεργασίας........
με τον περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο, καθώς στο πλαίσιο δηλώσεων που έκανε χτες αναφέρθηκε και πάλι στο αίτημά του για συνάντηση.

Συγκεκριμένα ερωτηθείς για το θέμα που έχει προκύψει τόσο με το περιβόητο email- πρόσκληση προς τον περιφερειάρχη, όσο και για το ζήτημα του συντονισμού των υπηρεσιών της περιφέρειας, ο κ. Κόκκινος τρεις φορές επιχείρησε με δηλώσεις του άνοιγμα, προς τον κ. Χατζημάρκο.

Συγκεκριμένα μεταξύ άλλων εξέφρασε την εκτίμηση ότι η περιφερειακή αρχή θα βρεί το βηματισμό της αν και παράλληλα τόνισε ότι δεν θα υπάρξει αποκλεισμός του ίδιου από την κοινωνία.

Πάντως στενοί συνεργάτες του περιφερειάρχη (περιφερειακοί σύμβουλοι) θέλουν τον κ. Χατζημάρκο να είναι… ανένδοτος επί του θέματος τονίζοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν θα κάνει πίσω.

Η στάση του όπως τονίζουν δεν πρόκειται να αλλάξει, και δεν θα κάνει δεκτό κανένα αίτημα συνάντησης και συνεργασίας με τον αντιπεριφερειάρχη.

Ειδικότερα μετά από ερωτήσεις δημοσιογράφων ο κ. Κόκκινος δήλωσε τα εξής: «Και για το περιβόητο email και για άλλες επιστολές (είδα ότι υπήρχαν διαρροές όχι από τη δική μου πλευρά) θα έχετε ενημέρωση εντός των προσεχών ημερών, διατηρώ τόνους ήπιους ήρεμους άλλωστε δεν έχω να κρύψω τίποτα, εγώ έχω ζητήσει να υπάρξει ηρεμία, συνεργασία, η κοινωνία κρίνει αν υπάρχει αυτή η συνεργασία όπως πρέπει να υπάρχει ή όχι.

Εγώ ούτε προέβην σε κάποια κίνηση που να δημιουργούσε πρόβλημα. Όσον αφορά το ερώτημα για τις αρμοδιότητες σας παραπέμπω να διαβάσετε τον Καλλικράτη για να δούμε τελικά τι ισχύει. Το ΦΕΚ ή ο νόμος; Εγώ επικαλέστηκα το νόμο. Εγώ τη δουλειά μου κάνω θα έρθει ο καιρός να μιλήσουμε περισσότερο γι’ αυτά.

Ο νόμος είναι σαφέστατος. Δεν εκτίθεμαι εγώ, και όπως έχω ζητήσει να φιλοξενούνται τα δελτία τύπου μου στο σάιτ της περιφέρειας, από τις 30 Ιανουαρίου δεν υπάρχουν.

Αποκλεισμός δικός μου από την κοινωνία δεν πρόκειται να υπάρξει. Δουλειά θα κάνουμε, τα θέματα θα αναδεικνύουμε, κοινωνικές συμμαχίες θα υπάρχουν και θέλω να πιστεύω ότι η περιφερειακή αρχή θα βρει το βηματισμό της κάτι που θέλω κι εγώ, για σεβασμό σε ότι υπηρετούμε.

Σας παραπέμπω να συγκρίνετε τι αρμοδιότητες έχει ο συνάδελφός μου στις Κυκλάδες και τι έχω εγώ από την αρχή. Και τι του έχει δοθεί επιπλέον σε σχέση με εμένα. Ο οποίος τυγχάνει να είναι και αναπληρωτής του κ. περιφερειάρχη».

Σε ερώτηση αν αισθάνεται απομονωμένος από την περιφερειακή αρχή και πως θα πορευτεί τα επόμενα χρόνια, απάντησε ως εξής: «Εγώ μία χαρά αισθάνομαι, ρωτήστε άλλους πως αισθάνονται εγώ αναδείχτηκα μέσα από μάχες και από τα μετερίζια που έχω περάσει.

Σας θυμίζω ότι από αυτή τη σκάλα της περιφέρειας ανεβήκαμε όλοι μαζί την 1η Σεπτεμβρίου και ότι από τις 24 Μαρτίου και μετά υπήρχε ένας συνδυασμός με νικηφόρα πορεία εγώ δεν τα ξεχνώ αυτά, αν κάποιοι έχουν ασθενή μνήμη δεν πειράζει. Η κοινωνία πάντως δε ξεχνάει.

Όσον αφορά τις διαρροές στον τύπο όσο δεν τις διαψεύδουν κάποιοι κύκλοι οι ίδιοι εκτίθενται και αυτές εκπροσωπούν.

Εγώ δεν έχω μάθει να μιλώ με διαρροές ότι έχω να πω το λέω, έχω ζητήσει συνάντηση με τον περιφερειάρχη όποτε θέλει αυτή η συνάντηση-συνεργασία μπορεί να γίνει και δεν είναι ούτε δημοκρατικό ούτε ευχάριστο να προαναγγέλλονται μέσω τύπου κάποια γεγονότα τα οποία είναι διωκτικού χαρακτήρα και διαβάλλουν την ίδια την αξιοπρέπειά μου και αυτή θα την υπερασπίσω. Ο νοών νοείτω»
Πηγή: rodiaki.gr
NewsRoom Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...