27 Φεβ 2015

Ο μυστικός δείπνος Σαμαρά – Καραμανλή στην Κηφισιά

Τι είπαν οι δύο άνδρες για εσωκομματικά και συμφωνία με δανειστές ενόψει τις συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας την προσεχή Πέμπτη.....
Μια εφ' όλης της ύλης συζήτηση είχαν σύμφωνα με "το Έθνος" οι Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλής το βράδυ της περασμένης Κυριακής στο σπίτι του προέδρου της ΝΔ στην Κηφισιά.

Ο πρόεδρος του κόμματος ζήτησε να μάθει αν η κριτική, πολλές φορές και πολεμική προς το πρόσωπό του, καραμανλικών στελεχών είναι εν γνώση του κ. Καραμανλή

Από την πλευρά του ο Κώστας Καραμανλής κατέστησε σαφές ότι ακόμη και εκείνοι που ανήκουν στον «στενό» κύκλο των πολιτικών του φίλων δεν έχουν την έγκριση του να μιλούν εξ ονόματος του, αλλά τόνισε ότι δεν μπορεί να τους απαγορεύει να έχουν άποψη και να την εκφράζουν δημόσια, τονίζοντας ότι για τον ίδιο πρώτιστη σημασία έχει αυτή την ώρα, η πορεία των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους και δανειστές της χώρας και η σταθεροποίηση της κατάστασης.

Το δείπνο για ευνόητους λόγους κρατήθηκε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας είχε πρώτο πιάτο τη συμφωνία για τετράμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης, με τον Α. Σαμαρά να εκφράζει την ανησυχία του για τις κινήσεις της κυβέρνησης.

Οι κ. Σαμαράς και Καραμανλής συμφώνησαν ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατο να αποφύγει τους όρους των δανειστών και ο πρόεδρος της ΝΔ προέβλεψε ότι σύντομα θα κληθεί να υπογράψει ένα νέο μνημόνιο.

Πολύ γρήγορα οι δύο άνδρες μπήκαν στον κύριο πιάτο και τις εξελίξεις στη ΝΔ μετά την ήττα στις πρόσφατες εκλογές. 

Για μία ακόμη φορά ο πρόεδρος του κόμματος ζήτησε να μάθει αν η κριτική, πολλές φορές και πολεμική προς το πρόσωπό του, καραμανλικών στελεχών είναι εν γνώση του κ. Καραμανλή.

«Ουδείς έχει την έγκρισή να μιλά εξ ονόματός μου αλλά δεν μπορώ να τους απαγορεύσω να μιλούν» ήταν η απάντηση του πρώην προέδρου της ΝΔ.

Σε κάθε περίπτωση ο κ. Σαμαράς δέχεται εισηγήσεις για σύγκλιση εθνικής συνδιάσκεψης του κόμματος, ένα όργανο που μετέχουν στελέχη από όλη την επικράτεια, αλλά λαμβάνει αποφάσεις στρατηγικής και τακτικής. Όσο για εκείνους που ενδεχομένως την ερχόμενη Πέμπτη στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας θέσουν θέμα αλλαγής ηγεσίας ο κ. Σαμαράς θα τον παραπέμψει στο καταστατικό του κόμματος.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...