27 Φεβ 2015

O Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού προσδιορίζει τα κριτήρια κατάταξης των ξενοδοχείων 4 και 5 αστέρων

Τα χαρακτηριστικά που είναι κοινά στα πεντάστερα και τετράστερα ξενοδοχεία στην Ευρώπη και την Αμερική, καθώς και τις διαφορές που εντοπίζονται σε αυτές τις δύο κατηγορίες ξενοδοχείων,.... κατέγραψε και αναδεικνύει στην τελευταία του έκθεση «Συστήματα Κατηγοριοποίησης Ξενοδοχείων: Σύμπτωση Κριτηρίων σε Ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων», ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού (ΠΟΤ), [United Nations World Tourism Organization (UNWTO)].

Η καταγραφή των κοινών χαρακτηριστικών ανάμεσα στα ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων σε όλο τον κόσμο, βοηθά στην καθιέρωση προτύπων φιλοξενίας που θα βρίσκονται σε αντιστοιχία με τις συνεχώς διαφοροποιούμενες απαιτήσεις των επισκεπτών, με το τουριστικό προϊόν κάθε προορισμού και με τους μεσάζοντες στις κρατήσεις ξενοδοχείων.

Στην συγκεκριμένη έκθεση, ο ΠΟΤ συγκρίνει τα κριτήρια που συμπίπτουν στις δυο κατηγορίες ξενοδοχείων σε 30 ευρωπαϊκούς προορισμούς και έξι προορισμούς σε άλλες περιοχές.

Η έκθεση ήταν αποτέλεσμα της σύμπραξης του ΠΟΤ με την υπηρεσία του υπουργείου Εμπορίου και Βιομηχανίας της Νορβηγίας, Norwegian Accreditation, μέσω του προγράμματος QualityMark Norway.

Όπως δείχνουν τα αποτελέσματα, παρά την ύπαρξη πολλών ειδών συστημάτων κατηγοριοποίησης σε όλο τον κόσμο, ανάμεσά τους εντοπίζονται περισσότερες ομοιότητες παρά διαφορές, τόσο σε γεωγραφικό όσο και σε επίπεδο κατηγοριών (στη διάκριση ξενοδοχείων σε τετράστερα και πεντάστερα).

Δείτε τον πίνακα με τα συγκεκριμένα κριτήρια που αξιολογούνται ως απαραίτητα για κάθε κατηγορία ξενοδοχείου παγκοσμίως και στην Ευρώπη…
Πηγή:tornosnews
NewsRoom Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...