25 Φεβ 2015

Πιο μνημόνιο και από το μνημόνιο

του Θανάση Μαυρίδη
Δεν είμαι σίγουρος αν αξίζει να γιορτάσουμε την προσάρτηση του ΣΥΡΙΖΑ στο μνημονιακό μπλοκ ή να κλάψουμε για τα πέντε τελευταία χαμένα χρόνια. Δεν ξέρω ποιός Έλληνας ή ξένος επικοινωνιολόγος έφτιαξε αυτό το προϊόν που λέγεται "αριστερά της ελπίδας"........
Το έκανε σίγουρα πετυχημένα. Ως επαγγελματίας τους θαυμάζω. Ως Έλληνας τρομάζω από το απίστευτα ρηχό περιβάλλον. Αυτό που κοιμάσαι με κυβέρνηση αριστεράς και ξυπνάς με e-mail Χαρδούβελη. Ως παλιός μνημονιακός τους καλωσορίζω στον κόσμο του ρεαλισμού.

Νιώθω ανακουφισμένος για την απόφαση που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ. Για το γεγονός ότι δεν τράβηξαν το καλώδιο από την πρίζα. Πιστεύω, όμως, ότι δεν τελειώσαμε εδώ! Αργά ή γρήγορα θα αναγκαστούμε να γυρίσουμε το πρόσωπό μας στο καθρέπτη και τότε είναι πιθανόν να αντικρύσουμε μέσα σε αυτόν τον καραγκιόζη και όχι τον Μέγα -Αλέξανδρο ή τον Κολοκοτρώνη, όπως νομίζαμε.

Ποιό είναι το καλύτερο e - mail; Του Βαρουφάκη ή του Χαρδούβελη; Να ένα νέο θέμα για εθνική διχόνοια. Σας λέω, λοιπόν, για την οικονομία της συζήτησης, ότι το καλύτερο είναι του κ. Βαρουφάκη. Η ουσία είναι πάντως ότι τα δύο e - mail είναι συγκρίσιμα. Μπαίνουν στο ίδιο ζύγι. Τέλος πάντων, αποφασίσαμε ότι του κ. Βαρουφάκη είναι το καλύτερο! Ποιός θα εφαρμόσει τις... μεταρρυθμίσεις; Ο πρώην πρόεδρος της ΟΤΟΕ ή ο πρώην πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ; Ποιός κοροϊδεύει ποιόν;

Το μνημόνιο που υπέγραψε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι πιο μνημόνιο από το μνημόνιο των προηγούμενων κυβερνήσεων. Το κακό είναι ότι δεν θα μπορέσουν ούτε αυτοί να κάνουν το παραμικρό, όπως δεν μπόρεσαν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Κι ας λένε ότι οι αριστερές κυβερνήσεις μπορούν να περάσουν πιο εύκολα "αντιλαϊκά μέτρα". Δεν μπορούν, διότι η αντίδραση για τις μεταρρυθμίσεις βρίσκεται σε καλά οργανωμένους αντιμεταρρυθμιστικούς θύλακες μέσα στην ίδια την κοινωνία.

Δεξιά και αριστερά δεν θέλησαν να πουν την αλήθεια όλα αυτά τα χρόνια. Ότι η ελληνική οικονομία κτίστηκε στα αποκαΐδια του εμφυλίου με σαθρά υλικά. Η μισή κοινωνία ήταν αποκλεισμένη λόγω των πολιτικών της πεποιθήσεων από την παραγωγική διαδικασία, καταδικασμένη στο περιθώριο και στην ανέχεια, κι η άλλη μισή έκανε ένα κοινωνικό συμβόλαιο αλληλο -υποστήριξης με το κράτος των νικητών που σφραγίστηκε με την δημιουργία των συντεχνιών. 
Κι ήρθε μετά το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου να "διορθώσει" την αδικία με την δημιουργία νέων συντεχνιών. Από την μία οι επαγγελματικές κάστες και από την άλλη τα λεγόμενα ρετιρέ του δημόσιου τομέα ισοπέδωσαν την χώρα. 
Ποιός θα αναλάβει να γκρεμίσει αυτό το τερατούργημα;
  • Οι τρόφιμοι του συστήματος;
  • Οι ίδιες οι συντεχνίες;
  • Οι πολιτικοί τους πάτρωνες;
  • Τα Μέσα Ενημέρωσης που οφείλουν σε όλο το τραπεζικό σύστημα;
  • Οι διαπλεκόμενοι επιχειρηματίες που το μόνο που θέλουν είναι να τα έχουν καλά με το γκουβέρνο; 
  • Ποιός κοροϊδεύει ποιόν;
Ναι! Αυτό που υπογράφτηκε είναι μία ακόμη μνημονιακή πράξη. Αρέσει ή δεν αρέσει, αυτή είναι η αλήθεια. Όλα τα άλλα είναι για να έχουμε να λέμε. Και για να λέμε όλη την αλήθεια, είναι μία από τις πλέον σκληρές μνημονιακές πράξεις. Κι η επόμενη θα είναι ακόμη πιο σκληρή. Εξίσου ανεφάρμοστη με όλες τις προηγούμενες!!! Το πρόβλημα βρίσκεται σε έναν λαό που εξακολουθεί να πιστεύει στις μαγικές λύσεις. Σε έναν λαό που αρνείται να αλλάξει ο ίδιος και προτιμάει να ψηφίσει κάποιον που του υπόσχεται ότι θα τινάξει την Ευρώπη στον αέρα αν δεν μας στείλουν λύτρα! Περί αυτού πρόκειται.

Χρειάστηκε να περάσουν πέντε ολόκληρα χρόνια για να αποδειχτεί ότι χύσαμε πολλά δάκρυα σε έναν απατηλό αγώνα. Δεν υπήρχε η μάχη μνημονίου - αντιμνημονίου. Υπήρξαν όμως οι ύβρεις, οι απαράδεκτες επιθέσεις ενός ολοκληρωτικού συστήματος που χρησιμοποίησε κάθε μέσο για να ανέλθει στην εξουσία.

Τους πληροφορούμε, λοιπόν, ότι η μόνη μάχη που υπήρχε και εξακολουθεί να υπάρχει είναι εκείνη μιας χώρας που κινδυνεύει να αφανιστεί από τον χάρτη, επειδή οι πολίτες της χάθηκαν εδώ και χρόνια στον κόσμο του θεάματος και ξέχασαν έτσι τον κόσμο της πραγματικής εργασίας. Είναι κομψός ο κ. Βαρουφάκης; Τι χρώμα ήταν το μαντήλι του Αλέξη; Ποιος θα το έλεγε ότι δεν πέρασε μία μέρα από την εποχή που όλη η Ελλάδα ήταν κολλημένη στις τηλεοπτικές της οθόνες για να παρακολουθήσει την συνέχεια του "τόλμη και γοητεία". Μην βάλετε στοίχημα ότι δεν έχει πιο κάτω από εδώ...

Κυρίες και κύριοι, σας έχουμε ένα ακόμη νέο: Το επόμενο επεισόδιο θα έχει μπόλικο θέαμα. Εξεταστικές, δικαστήρια και εντυπωσιακά πλάνα από τα... παράνομα τηλεοπτικά κανάλια. Αλήθεια, αυτή η Βουλή θα κάνει και εξεταστική για τα... μνημόνια; Είναι ικανοί να το κάνουν, αν αυτό τους δείξουν οι δημοσκοπήσεις.

Αγαπητέ Αλέξη! Κι αυτό το μνημόνιο θα αποτύχει. Στο λέει ένας παλιός μνημονιακός. Και ξέρεις γιατί; Διότι είστε ανίκανοι, όπως και οι προηγούμενοι, να ασκήσετε πολιτική στην κοινωνία. Τα όριά σας εξαντλούνται στο twitter και στο facebook. Μεταρρυθμίσεις χωρίς μεταρρυθμιστές δεν υπάρχουν...
Θανάσης Μαυρίδης
thanasis.mavridis@capital.gr
Πηγή: capital.gr
NewsRoom Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...