21 Μαρ 2016

Σύσκεψη υπό τον Αντιπεριφερειάρχη για αφαλάτωση Κιμώλου και επέκταση του ΧΥΤΥ

Σύσκεψη εργασίας για τις μελέτες των συνοδών έργων της μονάδας αφαλάτωσης Κιμώλου και της επέκτασης του ΧΥΤΥ ..........
Γ. Λεονταρίτης : “Η επίσπευση των διαδικασιών για την παράδοση της μονάδας αφαλάτωσης θα αλλάξει το τοπίο σε επίπεδο υδροδότησης στο νησί” .

Σύσκεψη εργασίας είχε σήμερα το μεσημέρι στο γραφείο του ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης με τον Δήμαρχο Κιμώλου κ. Κωνσταντίνο Βεντούρη, υπηρεσιακούς παράγοντες της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Κυκλάδων και τον μελετητή του έργου των συνοδών έργων αφαλάτωσης του νησιού κ. Φώτη Χάγιο.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η εξελικτική πορεία της μελέτης, κατόπιν σχετικών παρατηρήσεων της Διευθύνουσας Υπηρεσίας ενώ κατατέθηκαν όλες οι τεχνικές λεπτομέρειες στο πλαίσιο της τελικής ωρίμανσής της, προκειμένου -σε επόμενο στάδιο- να δημοπρατηθεί το έργο για να συνδεθεί στη συνέχεια με την υφιστάμενη μονάδα αφαλάτωσης, η προμήθεια της οποίας έχει γίνει από τα τέλη του 2013.

«Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να επισπευτεί η ολοκλήρωση της μελέτης, δεδομένου ότι η μονάδα βρίσκεται στο νησί εδώ και δυόμιση περίπου χρόνια» τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης και συμπλήρωσε: «Η Περιφέρεια βρίσκεται κοντά στα μικρά νησιά και τα προβλήματά τους. 
Η Περιφερειακή Αρχή Νοτίου Αιγαίου καταβάλλει αυξημένη και συνεχή προσπάθεια για την αντιμετώπιση των ζητημάτων αναβάθμισης της ποιότητας ζωής και του τερματισμού ενός πολυδάπανου και αναχρονιστικού τρόπου αντιμετώπισης της λειψυδρίας με τη μεταφορά νερού με υδροφόρα πλοία στα άνυδρα νησιά του Νοτίου Αιγαίου. 
Η Κίμωλος είναι ένα νησί με μεγάλη τουριστική δυναμική. Η επίσπευση των διαδικασιών για την παράδοση της μονάδας αφαλάτωσης, θα αλλάξει το τοπίο σε επίπεδο υδροδότησης στο νησί αφού θα παράγονται καθημερινά 600 κυβικά μέτρα νερού προς όφελος των κατοίκων και των επισκεπτών του. Το πρόβλημα της αντιμετώπισης της επάρκειας νερού στα άνυδρα νησιά της Περιφέρειας, αποτελεί την πρώτη μας προτεραιότητα».

Ένα ακόμη σημαντικό θέμα για το νησί της Κιμώλου που συζητήθηκε κατά τη διάρκεια της τεχνικής σύσκεψης ήταν η μελέτη του έργου επέκτασης του ΧΥΤΥ Κιμώλου μετά από την πρόσφατη έκδοση της απόφασης έγκρισης της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...