1 Μαρ 2016

Γ. Βρούτσης: "Εγκλωβισμένοι και οι συνταξιούχοι....στα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ"

Γ. Βρούτσης: «Χιλιάδες συνταξιούχοι παραμένουν εγκλωβισμένοι περιμένοντας το εφάπαξ τους. Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σιωπά, προκαλώντας.......
εύλογα την οργή των δικαιούχων, που εξαπατήθηκαν από τις προεκλογικές της υποσχέσεις.

Την τριετία 2012-2014, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση κατήγγειλε την κυβέρνηση της Ν.Δ., χορηγήθηκαν 96.760 εφάπαξ, που αντιστοιχούσαν σε ποσό 3.069.978.000 €.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, εδώ και 1,5 χρόνο τώρα, έχει διακόψει πλήρως την καταβολή τους!»

Τον Οκτώβριο του 2015, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής Κυκλάδων κ. Ιωάννης Βρούτσης κατέθεσε στη Βουλή ερώτηση προς τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Α.Π. 382/20-10-2015) με τίτλο «Χιλιάδες συνταξιούχοι παραμένουν αδικαιολόγητα εγκλωβισμένοι περιμένοντας το εφάπαξ τους..». Έκτοτε πέρασαν 5 μήνες και η ερώτηση έμεινε αναπάντητη, γεγονός που καταδεικνύει την απαξίωση -από πλευράς κυβέρνησης- προς τους κοινοβουλευτικούς θεσμούς, αλλά και προς τους χιλιάδες δικαιούχους, που ζητούν εύλογα να μάθουν τι μέλλει γενέσθαι με το εφάπαξ τους.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, εδώ και 1,5 χρόνο τώρα, έχει κηρύξει αδικαιολόγητα «άτυπη παύση» εκδόσεως εφάπαξ, στερώντας έτσι από χιλιάδες συμπολίτες μας, το δικαίωμα να λάβουν το εφάπαξ και ανατρέποντας οικογενειακούς προγραμματισμούς.

Η ανεύθυνη πολιτική της κυβέρνησης, οδήγησε όχι μόνο στη δημιουργία μιας τεράστιας λίστας δικαιούχων, αλλά και στη ραγδαία μείωση των διαθεσίμων των ταμείων εφάπαξ.

Στην πραγματικότητα, η κυβέρνηση κωλυσιεργεί σκοπίμως, ταλαιπωρώντας και εξαπατώντας κατ’ εξακολούθηση τους συνταξιούχους.

Υπενθυμίζεται, ότι το Υπουργείο Εργασίας επί Ν.Δ., με συστηματικές και οργανωμένες προσπάθειες κατάφερε να μειώσει στο ελάχιστο τις εκκρεμότητες στα ταμεία των εφάπαξ παροχών. Επισημαίνεται, ότι ο αριθμός των χορηγούμενων εφάπαξ στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (Τ.Π.Δ.Υ.) για τα έτη 2011-2014 –παρά το περιοριστικό δημοσιονομικό περιβάλλον- αυξήθηκε έναντι του αριθμού των εφάπαξ για τα έτη 2008-2010 κατά ποσοστό περίπου 186%! Αντίστοιχα, το ποσό των χορηγούμενων εφάπαξ για τα έτη 2011-2014 αυξήθηκε έναντι του ποσού των εφάπαξ για τα έτη 2008-2010 κατά ποσοστό περίπου 137% (*Πίνακας 1), (Σχήμα 1), (Σχήμα 2).

Από τη μια έργο, νοικοκύρεμα, αποτέλεσμα και από την άλλη λαϊκισμός και ψέματα.

Αυτή είναι η διαφορά μας!
*ΠΙΝΑΚΑΣ 1
 *ΣΧΗΜΑ 1 

*ΣΧΗΜΑ 2
 Newsroom mykonosticker.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...