8 Μαρ 2016

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων για τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας της Γυναίκας

«Με απόλυτο σεβασμό στις γυναίκες, την προσφορά των οποίων τιμάμε σήμερα, το βλέμμα μας.......
είναι αδιάπτωτα στραμμένο στις γυναίκες πρόσφυγες, που είναι αντιμέτωπες με τον πόνο, σωματικό και ψυχικό, την οδύνη, την απώλεια, τα προβλήματα υγείας και τις αυξανόμενες πιέσεις για επιβίωση, σε συνθήκες εξαιρετικά δύσκολες.

Αυτές οι γυναίκες αποτελούν σύμβολα του αδιάκοπου αγώνα, του αλτρουισμού, της αυταπάρνησης και της δίψας για ζωή. Γιατί λογαριάζουν τη ζωή τους μόνο και μόνο, για να προστατέψουν τη ζωή των παιδιών τους, της οικογένειας, των δικών τους ανθρώπων και συνανθρώπων, διεκδικώντας την ισότητα στις αξίες και τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα που τους τα στέρησαν και άθελά τους τις ξερίζωσαν από τη ζωή τους και τον τόπο τους.

Δεν έχουν να αναμετρηθούν μόνο με τραγικά αντίξοες συνθήκες επιβίωσης, κάτω από τη βροχή, το κρύο, την πείνα, την αρρώστια, αλλά απέναντί τους έχουν να αντιμετωπίσουν και «τα τείχη» του φασισμού και του διχασμού.

Αυτά τα «τείχη» ως κοινωνία έχουμε την υποχρέωση να τα γκρεμίσουμε. Να σταματήσουμε τη λεηλασία χωρών και την καταστροφή της ανθρώπινης ζωής.

Σε αυτές τις γυναίκες στεκόμαστε αλληλέγγυα, καταρρίπτοντας τα σύνορα του κοινωνικού αποκλεισμού που τις θέτουν στο περιθώριο και ανοίγουμε δρόμους συνεισφοράς και αλληλεγγύης».
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...