16 Μαρ 2016

Παράταση στην προθεσμία υποβολής αιτήσεων μικρών επιχειρήσεων για διακανονισμό οφειλών

Παρατείνεται έως τις 3 Μαΐου η προθεσμία υποβολής αιτήσεων των βιώσιμων μικρών επιχειρήσεων και......
επαγγελματιών αναφορικά με την ελάφρυνση και τον διακανονισμό οφειλών τους με τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση στο νομοσχέδιο για την κύρωση κοινοτικών οδηγιών για τις τράπεζες και το Χρηματιστήριο.

Η τροπολογία αναμένεται να ψηφιστεί την επόμενη εβδομάδα, ενώ υπενθυμίζεται ότι το καθεστώς προστασίας έληγε στις 31 Μαρτίου.

Με την τροπολογία παρατείνεται η ισχύς της εφαρμογής των διατάξεων των άρθρων 60 και 61 του Ν. 4307/2014 για ένα (1) μήνα, προκειμένου να μην υπάρξει ρυθμιστικό κενό, έως ότου καθοριστεί το νέο βελτιωμένο πλαίσιο για τη ρύθμιση χρεών μικρών επιχειρήσεων και επαγγελματιών προς χρηματοδοτικούς φορείς.

Η κάλυψη του ρυθμιστικού κενού διευκολύνει τις μικρές επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες να αξιοποιήσουν και το χρονικό διάστημα της παράτασης για τη ρύθμιση των χρεών τους.

Παράλληλα, η προτεινόμενη ρύθμιση παρέχει ικανό χρόνο για διαβούλευση με τους αρμόδιους φορείς των προωθούμενων βελτιώσεων του θεσμικού πλαισίου.

Με άλλη τροπολογία το Δημόσιο αναλαμβάνει την εγγύηση των δανείων του ΟΔΙΕ (Ιππόδρομος) και την καταβολή των δόσεων που φτάνουν τα 52,5 εκατ. ευρώ.
Πηγή: naftemporiki.gr
Newsroom MykonosTicker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...