21 Μαρ 2016

Κυβέρνηση εναντίον όλων: «Φυγή» από τα προβλήματα με στρατηγική της έντασης

Προαναγγελία σκληρού ροκ από το Μέγαρο Μαξίμου στην συζήτηση των πολιτικών αρχηγών την Τρίτη για την Δικαιοσύνη. Σκάνδαλα, λίστες και.......
διαπλοκή στην ατζέντα Τσίπρα.

Προαναγγελία «σκληρού ροκ» από το Μέγαρο Μαξίμου στην συζήτηση των πολιτικών αρχηγών την Τρίτη για την Δικαιοσύνη.
Σκάνδαλα, λίστες και διαπλοκή στην ατζέντα του Αλέξη Τσίπρα που ετοιμάζεται για μετωπική σύγκρουση με την ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη με τριπλό στόχο.

Επιχείρηση αναστροφής του αρνητικού κλίματος
Ο πρωθυπουργός αντέδρασε άμεσα στα δημοσιεύματα και τις καταγγελίες της εισαγγελέως Τσατσάνη για παρεμβάσεις από την πλευρά του αρμόδιου υπουργού Γ. Παπαγγελόπουλου και στη συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών στην Βουλή, θα επιδιώξει να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί επενδύοντας  στην ρητορική της σύγκρουσης της κυβέρνησης με την διαπλοκή και την διαφθορά.

 Η κίνηση του πρωθυπουργού να ζητήσει προ ημερησίας για τη Δικαιοσύνη, ερμηνεύεται ως προσπάθεια να  ανακτήσει την πρωτοβουλία των κινήσεων, μετά την συμφωνία Ε.Ε. και Τουρκίας για το προσφυγικό και την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου των διαπραγματεύσεων.

Το Μέγαρο Μαξίμου μεταφέρει το πεδίο της αντιπαράθεσης στην βουλή καθώς εκτιμά ότι είναι προνομιακό πεδίο του Αλέξη Τσίπρα στην έναντι του αρχηγού της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η προαναγγελία του σκληρού ροκ που θέλει να ακολουθήσει η κυβέρνηση περιλαμβάνεται στην επιστολή του Πρωθυπουργού στον Πρόεδρο της Βουλής Ν. Βούτση στην οποία ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρεται 
*σε «συγκεκριμένα κέντρα που έχουν λόγους να φοβούνται την απρόσκοπτη και ανεξάρτητη δικαιοδοτική λειτουργία».
τις προηγούμενες κυβερνήσεις εξαπολύοντας κατηγορίες για «εξωθεσμικές και αντισυνταγματικές παρεμβάσεις» στη Δικαιοσύνη, εξαιτίας των οποίων έχει διαρραγεί η εμπιστοσύνη των πολιτών προς τον θεσμό αυτό
* στην Δικαιοσύνη, σημειώνοντας ότι για πρώτη φορά μετά από χρόνια αναπνέει ελεύθερα και προχωρά στην εις βάθος διερεύνηση υποθέσεων που είχαν μέχρι πρότινος εγκαταλειφθεί «στην τρωκτική κριτική των ποντικών». 
* στην πρόοδο στην διερεύνηση των υποθέσεων της λίστας Μπόργιανς και Λαγκάρντ, των άνευ εγγυήσεων τραπεζικών δανείων αλλά και άλλων οικονομικών εγκλημάτων εις βάρος του ελληνικού δημοσίου που ενδεχόμενα αγγίζουν ακόμα και το παλιό πολιτικό σύστημα της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικά στελέχη ο Πρωθυπουργός θα μιλήσει στην Βουλή με ονόματα και διευθύνσεις για υποθέσεις φοροδιαφυγής και δανείων που παραχωρήθηκαν χωρίς εγγυήσεις.

Οι ίδιοι κύκλοι σημειώνουν ότι θα δώσει στοιχεία για δάνεια και καταθέσεις στο εξωτερικό πολιτικών και δημοσιογράφων που ερευνώνται για τις λίστες Λαγκάρντ και Μπόργιανς, βάζοντας στο στόχαστρο στελέχη και πρόσωπα που ανήκουν στην ΝΔ τα οποία βρίσκονται κοντά στον Αν. Σαμαρά και στον Κυρ. Μητσοτάκη. 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρωθυπουργός θα μιλήσει στην Βουλή με ονόματα και διευθύνσεις για υποθέσεις φοροδιαφυγής και δανείων που παραχωρήθηκαν χωρίς εγγυήσεις

Για μία ακόμη φορά ο Πρωθυπουργός ο πρωθυπουργός θα τραβήξει το χαρτί της σύγκρουσης της κυβέρνησης με τα διαπλεκόμενα συμφέροντα με τα οποία θα επιδιώξει να συνδέσει την ΝΔ και στελέχη του ΠΑΣΟΚ έχοντας ένα τριπλό στόχο: 
- Να ενισχύσει την εικόνα της κυβέρνησης που διατηρεί το «ηθικό πλεονέκτημα» έναντι της αντιπολίτευσης για να αντιμετωπίσει τα φαινόμενα διαφθοράς και να αντιστρέψει από τώρα το αρνητικό κλίμα που διαμορφώνεται με τις καταγγελίες για παρεμβάσεις κυβερνητικών στελεχών στην Δικαιοσύνη.
Με αυτό τον τρόπο θα υπερασπιστεί τον κ. Παπαγελόπουλο τονίζοντας και τις ευθύνες των προηγούμενων κυβερνήσεων αποδίδοντας σκοπιμότητες στην μη διερεύνηση υποθέσεων φοροδιαφυγής. 
-Να καταγράψει την ενότητα της κυβερνητικής πλειοψηφίας και της κοινής στάσης των 153 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Με το σκληρό ροκ και την επίθεση «στα οικονομικά και δημοσιογραφικά συμφέροντα που πολεμούν την κυβέρνηση», ο Αλέξης Τσίπρας θα επιδιώξει να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την πρόσφατη μινι κυβερνητική κρίση με τον Π. Καμμένο επ΄ αφορμή των δηλώσεων Μουζάλα περί Μακεδονίας.

Παράλληλα θα στείλει ένα μήνυμα στο εσωτερικό του κόμματος του, στην περίπτωση που κάποιοι βουλευτές αμφισβητήσουν την κυβερνητική πλειοψηφία στις επερχόμενες δύσκολες ψηφοφορίες, τότε θα ταυτιστούν με τα συμφέροντα που στοχεύουν να «ρίξουν» την πρώτη κυβέρνησης της Αριστεράς. 

- Να τονίσει την διαχωριστική γραμμή με την ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη πολώνοντας ακόμα περισσότερο το κλίμα μεταξύ της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Με την τακτική αυτή σε συνδυασμό ο Αλέξης Τσίπρας θα προσπαθήσει να φέρει σε δύσκολη θέση την Δημοκρατική Συμπαράταξη και το ΠΑΣΟΚ της Φ. Γεννηματά μετά τα ανοίγματα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στον ΣΥΡΙΖΑ και την παρουσία του Αλ. Τσίπρα στην Σύνοδο του PES ως παρατηρητή.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρωθυπουργός θα στρέψει τα βέλη του κατά του Ευ. Βενιζέλου προκειμένου να στριμώξει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ αλλά και να αφήσει ανοιχτή την πόρτα μίας μελλοντικής συνεργασίας με τον χώρο της Κεντροαριστεράς.
Νίκος Τσίτσας
Πηγή: thetoc.gr
Newsroom MykonosTicker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...