1 Μαρ 2016

Εμπλοκή στο Αιγαίο! Οι Τούρκοι δεν επιτρέπουν στα πλοία του ΝΑΤΟ να πλησιάσουν στα σύνορά της - Σκληρές διαπραγματεύσεις με τους Γερμανούς

- Διπλωματικές πηγές στις Βρυξέλλες αναφέρουν το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα πλοία του ΝΑΤΟ
- Παρά τα αιτήματα της γερμανικής διοίκησης του ΝΑΤΟ οι Τούρκοι δεν επιτρέπουν.......
να πλησιάσουν τα πλοία της νατοϊκής δύναμης
- Διπλωματική πηγή αναφέρει πως γνώριζαν πως οι Τούρκοι θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν εμπλοκή
- Οι τουρκικές αρχές ζήτησαν από τον Γερμανό Διοικητή του ΝΑΤΟ να μεταβεί στην Άγκυρα για διαπραγματεύσεις

Τα πολεμικά πλοία του ΝΑΤΟ που βρίσκονται στο Αιγαίο για να παρακολουθούν τα δίκτυα των διακινητών μεταναστών μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας δεν έχουν αναπτυχθεί ακόμη στα τουρκικά χωρικά ύδατα διότι η Άγκυρα δεν έχει δώσει την έγκρισή της, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο διπλωματικές πηγές από τις Βρυξέλλες.

Παρά τα αιτήματα που υπέβαλε η γερμανική διοίκηση της ναυτικής αποστολής του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο "οι Τούρκοι αρνήθηκαν" αυτό το Σαββατοκύριακο να μπουν τα πλοία στα τουρκικά χωρικά ύδατα, είπε μια διπλωματική πηγή. Ο ισχυρισμός αυτός επιβεβαιώθηκε και από έναν δεύτερο διπλωμάτη.

"Η εντολή (σ.σ. που ανέλαβε το ΝΑΤΟ την περασμένη εβδομάδα, αφού οι χώρες-μέλη του συμφώνησαν επί του σχεδίου για τις επιχειρήσεις των νατοϊκών πλοίων στο Αιγαίο) αποσαφήνισε κάπως τα πράγματα, όχι όμως το πρόβλημα της εισόδου στα τουρκικά χωρικά ύδατα. Από την αρχή ξέραμε ότι οι Τούρκοι είναι δύσκολοι και θα είναι δύσκολοι" στο θέμα αυτό, σχολίασε η διπλωματική πηγή.

Οι τουρκικές αρχές "ζήτησαν από τον Γερμανό διοικητή", τον αντιναύαρχο Γιεργκ Κλάιν, "να πάει στην Άγκυρα για να καθοριστεί η ζώνη όπου θα μπορεί να αναπτυχθεί" η δύναμη του. "Τώρα γίνεται διαπραγμάτευση μεταξύ των Γερμανών και των Τούρκων", πρόσθεσε ο διπλωμάτης.

Επιπροσθέτως, παρά τις διαβεβαίωσεις Γερμάνων και Ελλήνων αξιωματούχων, η Τουρκία "δεν δείχνει κανέναν ή ελάχιστο ζήλο" να παραλάβει τους πρόσφυγες που διασώζονται απο τα πλοία του ΝΑΤΟ στο πλαίσιο της επιχείρησής τους, παρατήρησε η ίδια πηγή.
Πηγή: newsit.gr
Newsroom MykonosTicker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...