17 Μαρ 2016

Ολονύχτιο θρίλερ στην κυβέρνηση! Μπουρλότο στην "εκεχειρία" έβαλε ο Πάνος Καμμένος με tweet: Προϋπόθεση η παραίτηση Μουζάλα

- Την Πέμπτη το πρωί λήγει το τελεσίγραφο του Πάνου Καμμένου για την παραίτηση του Μουζάλα
- Συνεδριάζει στις 09:00 η Κοινοβουλευτική Ομάδα.....
των Ανεξάρτητων Ελλήνων για να αποφασίσουν τη συμμετοχή τους ή όχι στην κυβέρνηση
- Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και υπουργοί καλούν τον πρωθυπουργό να μην υποκύψει στις πιέσεις του Πάνου Καμμένου
- Έντονη φημολογία πως ο Πάνος Καμμένος έχει ήδη μαζέψει τα πράγματά του από το γραφείο του – Το διαψεύδει η Χρυσοβελώνη
- Ιδιαίτερα επικριτικά σχόλια για τη στάση του Ποταμιού στην υπόθεση Μουζάλα

Και ενώ η νύχτα έδειχνε πως η κυβερνητική κρίση έστω και προσωρινά τείνει να αποσοβηθεί μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας με τον Πάνο Καμμένο, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων με ένα tweet έρχεται να ξαναφουντώσει τις φήμες περί αποχώρησής του από την κυβέρνηση.

Στην τηλεφωνική αυτή επικοινωνία σύμφωνα με ανώτερο κυβερνητικό αξιωματούχο υπήρξε η συμφωνία των δύο κυβερνητικών εταίρων να μην οξυνθεί περαιτέρω το κλίμα και μετά τη Σύνοδο Κορυφής να επανέλθουν στο θέμα του κ. Μουζάλα και της αναφοράς του στα Σκόπια με την ονομασία Μακεδονία.

Μάλιστα υπήρχε αισιοδοξία από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πως ο κ. Καμμένος θα ξανασκεφτεί το θέμα και δεν θα υπάρξει τελικά παραίτηση ή απομάκρυνση Μουζάλα από την κυβέρνηση, αφού προηγηθεί μία νέα συνάντηση Αλέξη Τσίπρα και Πάνου Καμμένου μετά τη Σύνοδο Κορυφής.

Και ενώ έδειχναν όλα πως θα πέσουν τελικά οι τόνοι ήρθε ένα νέο tweet του Πάνου Καμμένο να τινάξει στα πάντα στον αέρα, αφού σημειώνει πως ό,τι έχει δηλώσει δημόσια ισχύει και πως η παραίτηση Μουζάλα είναι προϋπόθεση. Δεν αναφέρει βέβαια προϋπόθεση για τι; Πιθανότατα εννοεί πως η παραίτηση του κ. Μουζάλα είναι προϋπόθεση για να μην αποχωρήσει από το κυβερνητικό σχήμα.

Το tweet αυτό έρχεται μετά την τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα και αφού έχουν προηγηθεί έντονες παρασκηνιακές ενέργειες με τους δύο υπουργούς, κ.κ. Παππά και Κουΐκ να βρίσκονται το βράδυ στο σπίτι του Πάνου Καμμένου προκειμένου να τον πείσουν να αλλάξει στάση και να εκτονωθεί η κυβερνητική κρίση.

Πάντως, το πρωί της Πέμπτης θα πραγματοποιηθεί η κρίσιμη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κάτι που ανέφερε στο νέο του tweet και ο Πάνος Καμμένος και εκεί φαίνεται πως θα παρθούν οι αποφάσεις του κόμματος για το εάν θα παραμείνουν ή όχι στην κυβέρνηση.

Άλλωστε νωρίτερα οι πληροφορίες ανέφεραν πως υπήρξε τελεσίγραφο από τον Πάνο Καμμένο στο Μαξίμου προκειμένου να παραιτηθεί ο Γιάννης Μουζάλας.

Μπροστά σε αυτό το κυβερνητικό αδιέξοδο, το Μαξίμου έχει το βλέμμα του στραμμένο προς το Ποτάμι, το οποίο μάλιστα επικροτεί για τη στήριξή του προς το πρόσωπο του κ. Μουζάλα. Δεν αποκλείεται μάλιστα να έχουν ήδη υπάρξει διερευνητικές επαφές τόσο με το Ποτάμι όσο και με το ΠΑΣΟΚ, αλλά και την Ένωση Κεντρώων με σκοπό να δημιουργηθεί μία νέα κυβερνητική συνεργασία.

Δεν αποκλείεται πάντως το ζήτημα Μουζάλα να αντιμετωπιστεί στο πλαίσιο ενός ευρύτερου ανασχηματισμού καθώς ο μήνας Μάρτιος έχει χαρακτηριστεί από τον ίδιο τον κ. Τσίπρα ως μήνας αξιολόγησης όχι μόνο της οικονομίας αλλά και της ίδιας της κυβέρνησης.
Πραξιτέλης Σαραντόπουλος 
Πηγή: newsit.gr
Newsroom MykonosTicker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...