3 Μαρ 2016

Κύπελλο Ελλάδος... The End!

Απόφαση - Σταθμός από το Υφυπουργείο Αθλητισμού
Το επεισοδιακό ματς της Τούμπας ήταν το τελευταίο για φέτος όσο αφορά το Κύπελλο Ελλάδος! Η διοργάνωση δεν πρόκειται να φτάσει ως τον τελικό..... της 23ης Απριλίου μετά από απόφαση του Υφυπουργείου Αθλητισμού!

Από το πρωί της Πέμπτης, λίγες ώρες μετά τα όσα έγιναν στην Τούμπα, υπήρχε στα κυβερνητικά κλιμάκια η σκέψη όχι μόνο να μην γίνει ο προγραμματισμένος για το βράδυ ημιτελικός της ΑΕΚ με τον Ατρόμητο Αθηνών, αλλά γενικά να μπει... λουκέτο στην διοργάνωση. Προς αυτή την κατεύθυνση ήταν και η ατάκα της Κυβερνητικής Εκπροσώπου κας Όλγας Γεροβασίλη σε... πηγαδάκι με δημοσιογράφους αμέσως μετά το τέλος του Υπουργικού Συμβουλίου!

Στην ανακοίνωση γίνεται σφοδρή επίθεση προς την διοίκηση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας καθώς τονίζει πως δρα υπονομευτικά και επισημαίνεται ότι με τους ορισμούς των διαιτητών η ΕΠΟ «προκαλεί την κοινή γνώμη». Μάλιστα στο φινάλε καλείται τόσο η Ομοσπονδία, όσο και η ΚΕΔ να βρουν λύσεις στο πρόβλημα και να μην κρύβονται!

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
1. Η καταδίκη της βίας και των αγριοτήτων στους αγωνιστικούς χώρους γίνεται από την κυβέρνηση χωρίς αιρέσεις, αστερίσκους και προϋποθέσεις. Οποιαδήποτε άλλη προσέγγιση λειτουργεί υπονομευτικά στις προσπάθειες που καταβάλλονται να παταχθούν τα αντικοινωνικά φαινόμενα και στην ουσία τα υποθάλπει και τα νομιμοποιεί.

2. Είναι απορίας άξιο το γεγονός ότι ο ίδιος διαιτητής ο οποίος εφάρμοσε αυστηρά τον κανονισμό της Ε.Π.Ο. (και όχι νόμο όπως ορισμένοι αναφέρουν) τον Νοέμβριο για τα ίδια και χειρότερα γεγονότα αποπειράθηκε τρεις φορές κατά παράβαση των ίδιων κανονισμών, να συνεχίσει και να ολοκληρώσει το χθεσινό αγώνα.

3. Επίσης εύλογα είναι τα ερωτηματικά που συνεχώς προκαλούνται στην κοινή γνώμη, ως προς τα κριτήρια ορισμού διαιτητών από την Κ.Ε.Δ. σε κρίσιμους αγώνες, όταν κατά τεκμήριο, ικανότεροι διαιτητές ορίζονται να διαιτητεύσουν λιγότερο κρίσιμους αγώνες. Οι διοικήσεις της Ε.Π.Ο. και της Κ.Ε.Δ. οφείλουν να δώσουν ουσιαστικές απαντήσεις και να μην παριστάνουν τους θιγόμενους.

4.Είναι ανάγκη στη σημερινή κατάσταση όλοι οι παράγοντες των ομάδων να αντιληφθούν ότι εμπρηστικές δηλώσεις, μετάθεση ευθυνών πάντα σε άλλους για όσα συμβαίνουν και δικαιολόγηση των εκτρόπων, δημιουργούν περιβάλλον καταστροφής, διάλυσης και ανυποληψίας του ποδοσφαίρου.

5.Αποδεικνύεται από τα πράγματα ότι η Ε.Π.Ο. δεν είναι ικανή να παρέμβει με γενναίες λύσεις στις διαχρονικές παθογένειες που η ίδια με τις πρακτικές της δημιούργησε. Η ανισονομία, η αναξιοπιστία και η εσωστρέφεια έχουν ως αποτέλεσμα την εκτεταμένη βία στους αγωνιστικούς χώρους και συνιστούν τη βασική αιτία της σημερινής εξέλιξης.

6.Υπό τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί και κυρίως της έντονης καχυποψίας και αμφισβήτησης που οδηγούν στην αναξιοπιστία, σε βαρβαρότητες στους αγωνιστικούς χώρους και τη διασάλευση της κοινωνικής ειρήνης και της έννομης τάξης, αποφασίστηκε η οριστική διακοπή κάθε διαδικασίας και αγώνα του Κυπέλλου Ελλάδος στο ποδόσφαιρο όπως προβλέπεται στο Νόμο και αφού τηρήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες.

7.Η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις. Όσοι δε, δεν λαμβάνουν σοβαρά υπόψη όσα με συνέπεια και μεθοδικότητα πράττει, να γνωρίζουν ότι δεν θα διστάσει να προχωρήσει άμεσα σε περαιτέρω αποφάσεις».
Πηγή:gazzetta.gr
NewsRoom Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...