16 Μαρ 2016

Σε τρεις άξονες μέτρα για την κρουαζιέρα

Μέτρα σε τρεις άξονες χρειάζεται να λάβει απαραίτητα η κυβέρνηση, προκειμένου να........
ελαχιστοποιηθούν οι απώλειες στην κρουαζιέρα, λόγω των τελευταίων εξελίξεων τόσο στη Ελλάδα όσο και στις γειτονικές χώρες.
Οι πολεμικές συγκρούσεις, η τρομοκρατία, αλλά και το προσφυγικό έχουν επηρεάσει αρνητικά τις εταιρείες κρουαζιέρας, οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις αναζητούν ασφαλείς προορισμούς για τους επιβάτες και τα πλοία τους.

Η έκθεση στο Μαϊάμι
Πιο συγκεκριμένα, και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διεθνής έκθεση κρουαζιέρας Sea Trade στο Μαϊάμι, κατά τη διάρκεια της οποίας καθορίζεται το γενικό πλάνο της βιομηχανίας για την επόμενη χρονιά, ο πρόεδρος της Ενωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας Θεόδωρο Κόντες σημειώνει ότι θα χρειαστεί:
  • Να αυξηθούν τα μέτρα ασφαλείας σε λιμένες, αεροδρόμια, χώρους επισκέψεων, αλλά και γενικότερα σε μεγαλουπόλεις και πολυσύχναστους χώρους. Κάτι τέτοιο να οργανωθεί, εφαρμοστεί και να ανακοινωθεί άμεσα στους ενδιαφερομένους διεθνώς.
  • Να διαχειριστεί σωστά και άμεσα το προσφυγικό πρόβλημα, κυρίως στους μεγάλους λιμένες και νησιά με ιδιαίτερα αυξημένη τουριστική κίνηση. Η διαχείριση αυτή φυσικά πρέπει να επεκταθεί σε όλη την επικράτεια, για να αλλάξει τελείως το κλίμα στη χώρα μας και διεθνώς με θετικές αναφορές από τα media.
  • Να δοθεί άμεση λύση στο θέμα της ενδοκοινοτικής κρουαζιέρας υπό έκτακτες δυσμενείς συνθήκες αναφερόμενοι στο προσφυγικό, αλλά και στα τρομοκρατικά χτυπήματα στους γείτονές μας, που operators αναγκάζονται να ακυρώσουν προσεγγίσεις (Τουρκίας εκτός Ευρωπαϊκής Ενωσης με transit διαχείριση). Με το γεγονός αυτό, που το κυκλικό ταξίδι είναι εντός χωρών Ευρώπης επιβάλλεται ΦΠΑ για όλες τις προμήθειες και υπηρεσίες ανεβάζοντας πολύ το κόστος που δεν μπορεί να καλυφθεί εύκολα και αναγκάζονται εταιρείες να σκέπτονται εναλλακτικές λύσεις.
Πηγή: naftemporiki.gr
Newsroom MykonosTicker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...