4 Μαρ 2016

Ασφαλιστική ενημερότητα για οφειλές έως 15.000 ευρώ υπόσχεται τώρα ο Γ. Κατρούγκαλος

Τη δυνατότητα απόκτησης ασφαλιστικής ενημερότητας για ελεύθερους επαγγελματίες και........
επιχειρήσεις με οφειλές προς τα Ταμεία έως και 15.000 ευρώ αναμένεται να εισηγηθεί στους θεσμούς ο υπουργός εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος.

Μιλώντας σε εκδήλωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο, από 1ης Ιανουαρίου 2017, με την υλοποίηση των παρεμβάσεων στο ύψος και στον τρόπο υπολογισμού των εισφορών, να προβλεφθεί δυνατότητα απόκτησης ασφαλιστικής ενημερότητας σε όσους καταβάλλουν τις νέες, τρέχουσες εισφορές τους, ακόμη και αν έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στο παρελθόν.

Κατασχετήρια
Παράλληλα σχεδιάζεται από το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) ηλεκτρονικό σαφάρι για την είσπραξη μέρους από τα 15,3 δισ ευρώ που χρωστούν στα Ταμεία 272.468 οφειλέτες. Στο πλαίσιο της εντατικοποίησης των μηχανισμών είσπραξης ληξιπρόθεσμων οφειλών, θα επιδιωχθεί η είσπραξη τουλάχιστον 750 εκατ. ευρώ, έναντι 632,8 εκατ. ευρώ το 2015.

Εντός του επόμενου διαστήματος, αναμένεται μαζική αποστολή ηλεκτρονικών κατασχετηρίων εις χείρας τραπεζών, καθώς και παραγγελίες κατάσχεσης κινητών και ακίνητων περιουσιακών στοιχείων και σε ενεργές επιχειρήσεις με πρόσφατα γεννηθείσες οφειλές, οι οποίες θα αντιμετωπίζονται κατά προτεραιότητα διότι εμφανίζουν υψηλότερη εισπραξιμότητα.
Πηγή: newmoney.gr
Newsroom MykonosTicker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...